Vosganian: Romania are un patrulater aurifer - Ce cantitate din rezerve poate fi exploatata

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 15:37
2293 citiri
Vosganian: Romania are un patrulater aurifer - Ce cantitate din rezerve poate fi exploatata
Foto: Arhiva

In Romania exista un patrulater aurifer, rezervele care pot fi exploatate ridicandu-se la circa 700 de tone, a declarat, luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, in cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului care analizeaza exploatarea miniera de la Rosia Montana.

"In Romania exista un patrulater care se afla in Muntii Metaliferi, in nord-estul Devei. Estimarile noastre arata ca rezervele directe, care pot fi exploatate, sunt la circa 700 de tone, ca ordin de marime.

Sunt evaluari de 714 tone, altele de 722 de tone. In Rosia Montana sunt aproximativ 300 de tone, Rovina aproximativ 200 de tone, Certej aproximativ 120 de tone si Carpathian Gold aproximativ 80 de tone. Este o cantitate foarte mare", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, exploatarea acestui aur ar putea sa dubleze productia Europei.

"Valoarea lor, daca avem in vedere nivelul actual de bursa al aurului de circa 1.300 dolari pe uncie, ar fi de circa 31 - 32 de miliarde de dolari", a precizat ministrul Economiei.

Directorul RMGC, Dragos Tanase, a aratat, la audierile comisiei parlamentare pentru Rosia Montana, ca Romania va deveni principalul producator de aur din Europa.

Directorul RMGC: Romania va produce mai mult aur decat toata Europa la un loc

"Proiectul minier de la Rosia Montana inseamna 5,2 miliarde de dolari care intra in economia Romaniei. Romania devine principalul producator de aur, producand mai mult decat toata Europa la un loc", a declarat Dragos Tanase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Vosganian extragere aur Rosia Montana, #Vosganian aur Romania, #Romania rezerve aur, #Vosganin rezerve aur, #aur Rosia Montana , #proiect