Mars impotriva proiectului Rosia Montana: protestatarii, asteptati la metrou Titan

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 15:10
1362 citiri
Mars impotriva proiectului Rosia Montana: protestatarii, asteptati la metrou Titan

Bucurestenii care se opun proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana sunt asteptati duminica, de la orele 16.00, la statia de metrou Titan, de unde se va pleca inspre Piata Universitatii.

A patra duminica de proteste vine cu o schimbare in organizare, in ceea ce priveste ruta. De aceasta data, manifestantii pleaca din sectorul 3, urmand sa se indrepte catre Piata Universitatii, se mentioneaza pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Pentru ca am epuizat zonele dens populate in care putem ajunge daca plecam din Piata Universitatii, duminica, 29 septembrie, incercam reversul: ne vedem la 16:00 in Parcul Titan (metrou) si plecam inspre Piata Universitatii la 18:00.

Sectorul 3 e cel mai dens populat, de fapt, daca ar fi un oras, el ar fi al doilea ca marime din tara dupa Bucuresti", se mentioneaza pe reteaua de socializare.

Traseul pe care protestatarii vor marsalui este de circa opt kilometri lungime si se intinde pe directia: Metrou Parc Titan - Bd Nicolae Grigorescu - Bd. Camil Ressu - Dristor - Bd. Mihai Bravu - Str. Dristorului - Str. Delea Noua - Calea Calarasi - Bd. Corneliu Coposu - Bd. Ion C. Bratianu - Piata Universitatii.

In urma cu o saptamana, 6.000 de oameni au format un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Manifestantii continua sa ii ceara demisia prim-ministrului Victor Ponta, precum si ministrilor Dan Sova, Rovana Plumb si Daniel Barbu, adaugand totodata ca vor ca acestia sa fie si anchetati.

Rosia Montana: Protest inedit pentru sambata - flash-mob la metrou

"Duminica 29 septembrie continuam obiceiul sanatos al duminicii petrecute in familie in spirit civic. (...) Marsam prin cartiere pentru a duce aceste revendicari mai departe direct la cetateni. (...) Am parcurs 30 de km in ultimele duminici si ne-am facut auziti de 40-50 de mii de oameni in fiecare weekend", se mai mentioneaza pe pagina evenimentului.

https://ziare.com/basescu/presedinte/basescu-protestul-de-la-rosia-montana-fabricat-exista-niste-abordari-mincinoase-1259545

Protestatarii mai cer parlamentarilor sa interzica mineritul pe baza de cianura in Romania, dupa care guvernantii sa respinga de urgenta acordul de mediu. Nu in ultimul rand, se mai cere Ministerului Culturii sa inscrie Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...
Comentarii
D ILIU
rank 4
Cine sade in Giulesti merge tot in Titan?!