Ziare.com

Protest masiv pentru Rosia Montana: 15.000 de oameni au iesit in strada la Bucuresti (Video)

de Ana Ilie; Valentin Dimitriu; Diana Robu
Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 23:55

   

Protest masiv pentru Rosia Montana: 15.000 de oameni au iesit in strada la Bucuresti (Video)
Un amplu protest simultan, in Romania si in marile orase ale lumii, a avut loc duminica. Mii de oameni au iesit in strada, majoritatea la Bucuresti, pentru a protesta fata de proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana folosind cianura, de catre firma canadiana Gabriel Resources.

In Capitala, mii de manifestanti au pornit in mars din Piata Universitatii, prin cartierele Tineretului si Timpuri Noi, in urma unui apel lansat pe Facebook si alte retele de socializare, desi mitingul nu este autorizat.

Evenimentul creat pe Facebook a strans peste 12.000 de participanti virtuali, dar in strada ar fi iesit chiar 25.000 de oameni, potrivit unor estimari ale organizatorilor.

Voci diferite din Jandarmerie spuneau ca la miting participau, in jurul orei 23:00, intre 7.000 si 15.000 de persoane.

Principalele #hastaguri pentru acest subiect: #salvatirosiamontana #unitisalvam #saverosiamontana #rosiamontana

Ziare.com a prezentat de la fata locului, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor din cea de-a 15-a zi de proteste fata de proiectul exploatarii de la Rosia Montana:

23:55 - BUCURESTI - In Piata Universitatii din Capitala au mai ramas cateva sute de protestatari, care inca scandeaza impotriva proiectului de la Rosia Montana, pe masura ce majoritatea s-a retras incet spre case, la capatul unui miting inceput in jurul orei 19:00, la care au participat cel putin 10.000 de persoane.

Demonstratiile au fost si de aceasta data pasnice si nu s-au inregistrat incidente neplacute notabile sau confruntari cu fortele de ordine.

Premierul Victor Ponta a promis duminica, dupa ce a discutat cu minerii care protestau in subteran, la Rosia Montana, ca va sta de vorba si cu oamenii din Piata Universitatii, cel mai probabil luni.

Minerii blocati in subteran au fost convinsi de Ponta sa renunte la protest

23:45 - Unii dintre manifestantii ramasi in Piata Universitatii au incins o hora, iar pe strazi rasuna "Noi suntem romani".

23:35 - Grupuri de protestatari incep sa plece incet din Piata Universitatii, dar circulatia ramane in continuare blocata. La miting au participat bucuresteni, dar si oameni din intreaga tara.23:25 - O estimare mai moderata a jandarmilor vorbeste de circa 7.000 de persoane, la aceasta ora, in Piata Universitatii.

Numarul acestora este greu de estimat, deoarece oamenii s-au asezat pe carosabil si isi lovesc PET-urile din plastic, pline de pietricele, de pamant, pentru a face zgomot. Altii au tot felul de "instrumente" improvizate, cum ar fi o cratita pe post de toba.

Retras, intr-un colt al pietei, a fost vazut si Theodor Paleologu.

Mesajul protestatarilor pentru minerii de la Rosia Montana: "Nu cereti sa munciti otravind o tara intreaga".

23:05 - Organizatorii protestelor anunta ca in Piata Universitatii si in zona adiacenta s-ar afla in clipa de fata 25.000 de oameni, in timp ce jandarmii sustin ca ar fi in strada 15.000 de oameni, informeaza corespondentul Ziare.com la fata locului.

22:50 - Jandarmii le permit protestatarilor sa circule pe bd. Magheru si bd. Regina Elisabeta, unde traficul rutier a fost oprit temporar, din cauza numarului foarte mare de oameni (peste 10.000 de oameni), pentru care trotuarele din Piata Universitatii sunt in acest moment neincapatoare, transmite corespondentul Ziare.com.

22:40 - Primii manifestanti din coloana au ajuns inapoi in Piata Universitatii, unde ii asteptau deja cateva sute de oameni.

Coloana se intinde pana in dreptul magazinului Cocor si din ea fac parte si numerosi biciclisti, care fac ture in clipa de fata in jurul rondului din mijlocul intersectiei.Oamenii ii aplauda pe biciclisti. Se striga: "Uniti salvam Rosia Montana!", transmite corespondentul Ziare.com din mijlocul protestatarilor.

Circulatia a fost oprita in Piata Universitatii si pe bulevardele adiacente, pentru a le permite protestatarilor sa se adune in piata in conditii de siguranta.

22:20 - Coloana manifestantilor nu mai este la fel de compacta, iar cei din fata s-au oprit in zona Pietei Unirii, pentru a-i astepta si pe ceilalti. Se striga la unison: "Uniti salvam Rosia Montana!", informeaza corespondentul Ziare.com din mijlocul demonstrantilor.

Un cetatean italian s-a alaturat protestului spunand: "Nu ati impuscat pe cine trebuia".

22:15 - Marsul protestatarilor prin Bucuresti se desfasoara fara incidente, civilizat. Oamenii striga lozinci impotriva Parlamentului, impotriva celor care au initiat proiectul legii pentru Rosia Montana si cer rezilierea contractului cu firma canadiana, informeaza Digi24.

Coloana de manifestantii, lunga de 2 kilometri, va ajunge in Piata Universitatii intr-o ora sau o ora si jumatate. Grupuri razlete au plecat deja in aceasta directie.

Politistii vor bloca traficul in centrul Bucurestiului, pentru ca oamenii sa poata circula pe strazi in siguranta."Nu au fost inregistrate niciun fel de incidente. Avand in vedere numarul mare si faptul ca nu exista niciun lider cu care sa se poata discuta, oricand exista pericolul unor accidente rutiere. Politia a blocat circulatia in zonele in care s-au deplasat persoanele", a declarat Georgian Enache, reprezentantul Jandarmeriei, la Digi24.22:00 - Demonstrantii au blocat bd. Dimitrie Cantemir.

21:50 - Protestatarii au ajuns din nou pe bd. Tineretului, cu Nicusor Dan si alte figuri cunoscute in prima linie. Se scandeaza: "Uniti, salvam Rosia Montana". Numarul lor este greu de estimat, in acest moment, coloana fiind intinsa pe un intreg bulevard.

Demonstrantii isi vor incheia marsul inapoi in Piata Universitatii, de unde au pornit.

21:35 - Bd. Pionierilor din Capitala este complet blocat de protestatari, la aceasta ora. Oamenii afiseaza pancarte cu mesajul "Azi Rosia Montana, maine Rosia Mortala" sau " Romania mea nu e de vanzare".

Se scandeaza "Rosia, Rosia, vine revolutia" si "Nu mintiti poporul cu televizorul".

Starea de spirit a protestatarilor este foarte buna, iar demonstratia a ramas pasnica. Oamenii se tin de maini, bat in tobe, agita peturi umplute cu pietricele si sufla in vuvuzele, iar unii au venit cu instrumente muzicale inedite, cum ar cimpoiul sau maracas.21:20 - La protest participa si numerosi septuagenari, care vor sa arate astfel ca protestul nu este doar al tinerilor, informeaza corespondentul Ziare.com din mijlocul demonstrantilor.

21:10 Incident in trafic: un sofer nerabdator a incercat sa se strecoare cu masina printre demonstranti, cu riscul de a-i lovi. Barbatul a fost calmat de interventia prompta a jandarmilor.

21:00 - Un grup de manifestanti a inconjurat echipa televiziunii Antena 3 si scandeaza "Presa romana, plina de minciuna". Jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele.

Demonstrantii au ajuns in zona Timpuri noi. Oamenii ii indeamna pe locuitorii care privesc de la geamuri coloana sa se alature protestului.

20:50 - Protestatarii din strada au aflat ca premierul Victor Ponta a fost duminica seara la Rosia Montana, pentru a negocia cu minerii, iar acum striga "Demisia!"

Coloana demonstrantilor a ajuns la Parcul Tineretului.

20:45 - Demonstratiile continua pasnic in centrul Capitalei, iar pana la aceasta ora nu au existat incidente. Protestatarii sunt pasnici si unii dintre ei afiseaza pancarte cu mesaje de genul: Chuck Norris e cu noi", "Daca vreti sa sapati, mergeti in Drumul Taberei", Romanii sunt frumosi".20:25 - Protestatarii au ajuns la Nerva Traian. Se striga: "Veniti cu noi!", informeaza corespondentul Ziare.com, din mijlocul demonstrantilor.

20:20 - Postul public de televiziune si Agentia Nationala de Presa AGERPRES nu au acoperit pana la acesta ora subiectul, desi in Bucuresti au iesit in strada intre 7 si 12.000 de oameni.

20:10 - BUCURESTI - Coloana de manifestanti se intinde de la Piata Unirii la Piata Alba Iulia, pe circa 2,5 kilometri.

20:05 - Organizatorii protestelor de la Bucuresti sustin ca 12.000 de oameni sunt in strada, in acest moment. Jandarmeria a numarat 7.000 de persoane.19:35 - Numarul manifestantilor creste de la o clipa la alta si pare sa fi depasit 10.000. Bd. Bratianu este blocat complet, de la Piata Universitatii la Piata Unirii.

Se scandeaza: "Suntem mai multi decat puteti voi minti!". In clipa de fata, cu peste 10.000 de oameni in strada doar la Bucuresti, protestele nu sunt acoperite live de posturile TV din Romania, cum s-a intamplat in decembrie 2012 si nici de principalele publicatii online, in afara unor mici exceptii.

19:20 - Se scandeaza "Iesiti din casa, daca va pasa!", iar oamenii se alatura protestului. Jandarmeria a estimat la solicitarea Ziare.com ca la protest participa in clipa de fata 4.000 de oameni.

19:15 - Demonstrantii au pornit in mars. Circulatia este blocata pe Bd. Bratianu, pe un sens de mers.19:05 - Protestatarii au ocupat partea carosabila, in Piata Universitatii, pentru a porni in mars spre Piata Unirii. In clipa de fata sunt circa 2.500 de oameni, informeaza corespondentul Ziare.com la fata locului.

In fata coloanei manifestantilor sunt mai multe mame cu carucioare si copii mici.Ordinea publica este asigurata de 300 de jandarmi, iar la nevoie inca 1.000 mai pot ajunge rapid in Piata Universitatii, potrivit Digi24. Fortele de ordine nu sunt echipate pentru interventie si au ordine clare sa evite orice conflict si sa le asigure protectia manifestantilor, chiar daca acestia nu au autorizatie.

Manifestantii vor pleca in mars pe traseul Piata Unirii - Nerva Traian - Timpuri noi - Tineretului si se vor intoarce in Piata Universitatii.18:50 - "Atentie, vor incerca sa va amane, sa tergiverseze... La mine a durat 14 ani. Nu renuntati, iesiti in strada!", a spus Eugen David.

18:45 - Discursul lui Eugen David este ascultat si aplaudat de toti cei prezenti.

18:38 - In Piata Universitatii sunt circa 2.000 de persoane, la aceasta ora, iar toate trotuarele sunt ocupate. Se scandeaza "Fara violenta!", iar jandarmii sunt aplaudati si sunt rugati sa se alature protestelor.

Printre cei prezenti la manifestatie se afla si profesori ai Academiei de Studii Economice (ASE), dar si studenti la Medicina, imbracati in halate albe.

18:20 - In Piata Universitatii sunt circa 1.000 de persoane. Se scandeaza "Noi nu vrem cianura!" pe ritmul melodiei "We will rock you", informeaza corespondentul Ziare.com.

18:10 - Jandarmii au estimat pentru Ziare.com ca sunt circa 800 de persoane in Piata Universitatii, la aceasta ora.

Printre manifestanti se numara si un preot, dat si mai multi studenti imbracati in robe, probabil de la Teologie.

Scandarile sunt conduse si de aceasta data de Claudiu Craciun.

18:00 - Iasi - Peste 300 de persoane s-au adunat incepand cu ora 17:00 si au plecat intr-un mars pe strazile orasului. Nu este un protest autorizat, potrivit Digi24.Saptamana trecuta, protestatarii din Iasi au blocat circulatia, iar reprezentantii Primariei au anuntat ca acestia vor fi amendati daca blocheaza din nou traficul.17:52 - BUCURESTI - S-au adunat deja 500 de persoane, desi protestul incepe oficial abia la ora 19:00. Este asteptat si presedintele Alburnus Maior, Eugen David, care vine insotit de locuitori din Rosia Montana.

Jandarmii au intrat in dispozitiv pe bd. Magheru.

Au ajuns in Piata Universitatii si carele TV ale principalelor posturi. Se scandeaza: "Sa vina presa, sa ii scoatem lesa"

17:45 - In Piata Universitatii s-au strans circa 200 de persoane. Manifestantii vin, ca si in zilele trecute, cu pet-uri umplute cu pietricele, tobe, fluiere, steaguri si pancarte, transmite corespondentul Ziare.com de la fata locului.

Printre manifestanti se afla sociologul Mircea Kivu si cercetatorul George Epurescu.

Este cea de-a treia duminica de proteste in Capitala, iar protestatarii au bannere cu mesaje cum ar fi "Nu ai nevoie de aur sa stralucesti" si "Gimme hope, Rovana".

17:20 - Timisoara - Cateva zeci de persoane s-au adunat deja in Piata Operei, unde va avea loc protestul. Sunt asteptati circa 3.000 de participanti.Proteste paralele la Universitate fata de cainii vagabonzi si Rosia Montana

Protestele au fost organizate aproape simultan in mai multe orase mari ale Romaniei si din lume.

Iata o lista prescurtata a locurilor unde s-au intalnit manifestantii: [Mai multe detalii]

Bucuresti - 15 septembrie, Piata Universitatii (la Statui), ora 19:00
Alba Iulia - 15 septembrie, in fata Cinematografului Dacia, ora 17:00
Cluj - 15 septembrie, Piata Unirii, ora 17:00
Iasi - 15 septembrie: Piata Unirii, 17:00
Craiova - 15 septembrie: Piata Mihai Viteazu, ora 17:00
Suceava - 15 septembrie: in fata Prefecturii, ora 17:00
Buzau - 15 septembrie, Parcul Crang - Piata Dacia, ora 17:00
Baia Mare - 15 septembrie, Statuia Ostasului Roman, ora 17:00
Piatra-Neamt - 15 septembrie, Teatrul National, ora 17:00
Constanta - 15 septembrie, in fata Prefecturii, ora 17:00
Galati - 15 septembrie, intalnire la Prefectura si mars catre faleza
Timisoara - 15 septembrie, Piata Operei, ora 17:00

Budapesta - 15 septembrie, Hosok tere, Budapest 1146 17:00
Londra - 15 septembrie, Houses of Parliament, Jewel Tower, Abingdon Street, London SW1P 3JX, ora 15:00
New York - 15 septembrie, Union Square, ora 14:00
Berlin - 15 septembrie, Ambasada Romaniei, Dorotheenstr. 62-66, Berlin, ora 17:00
Amsterdam - 15 septembrie, Piata Dam, ora 17:00
Munchen - 15 septembrie, Rindermarkt, 80331 Munich, Germany, ora 15:45
Atena - 15 septembrie, Asociatia Femeilor Romane din Grecia, Plateiaatiki 41, Aristomenous, 18:00
Bonn - 15 septembrie, Consulatul Romaniei din Bonn, Legionsweg 14, ora 16.00
Geneva - 14 septembrie, Place du Molard, ora 17:00
Milano - 15 septembrie, Domul din Milano, ora 17:00
Hamburg - 15 septembrie, Herrengraben 1, 20459 Hamburg, ora 16:00

Traseul bucurestean este urmatorul: Plecare din Piata Universitatii in cartiere, via Ion C. Bratianu - Bd. Unirii - Bd. Nerva Traian - Calea Vacaresti - Bd. Tineretului - Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Ion C. Bratianu - Piata Universitatii.

Revendicarile protestatarilor, conform apelului pe Facebook, sunt: sa ii faca pe parlamentari sa ii vada si sa voteze cu NU legea distrugerii Rosiei Montane; anularea contractului dintre Guvern si RMGC; interzicerea mineritului pe baza de cianuri in Rosia Montana si Romania; includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

Asociatia Alburnus Maior cere respingerea printr-un vot deschis a legii speciale de distrugere a Rosiei Montane de catre parlamentari si invita toti cetatenii romani sa isi contacteze reprezentantii din Parlament pentru a le cere respingerea proiectului legislativ.

Demonstratie pentru proiectul de lege, la Rosia Montana

Intre timp, minerii de la Rosia Montana au iesit si ei in strada, pentru a cere aprobarea proiectului RMGC, care le-ar permite sa lucreze si sa primeasca salariile de care au nevoie, pentru a-si intretine familiile.

Spre seara, premierul Victor Ponta a fost in subteran si a vorbit cu minerii, pe care i-a convins sa mearga la casele lor si sa renunte la proteste.

Imagini de la mitingul organizat la Rosia Montana de Sindicatul Viitorul Mineritului au putut fi vazute in direct pe YouTube:Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25633 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
119 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doamna Diana Robu, schimba titlul!

Din titlu reiese ca oamenii protesteaza pentru Rosia Montana, din articol ca protesteaza impotriva acestei afaceri obscure cu cianura!
Eu sunt mot din zona si stiu ca daca acel lac de cianura o sa aiba fisuri: atunci locuitorii de pe malurile Ariesului-Muresului-Tisa-Dunare vor suferi!

 

Exploarea miniera prin decopertare provoaca distrugerea muntelui !

Cum arata un munte distrus ?
Eroziune cu minhrale cu tot de tip "Groapa Ruginoasa" din Apuseni.

Accesati pe Google,, Groapa Ruginoasa,, sa vedeti efectele decorpertarii muntelui !

 

BUNA TREABA!!!

Aviz tarilor in care se fac protestele: aveti celule socialiste, afiliate direct Kremlinului via USL la dumneavoastra in curte!!! Atentie deci America, Germania, s.a.m.d. Romanii sunt numai o parte a infiltratilor socialisi pusi sa va destabilizeze tarile... Mai aveti si altii: chinezi, arabi, sud-americani, africani, etc... Marea diversiune USL trebuie sa se termine. NICI UNUL DINTRE PROTESTATARI NU STIE DETALII despre proiect. Cu parsivitate, Iliescu a spus de fapt adevarul, mizand pe psihologia inversa si cu bataie de joc la adresa romanilor de buna credinta, in spiritul mamei sale, gitanca sadea.

USL VA DISPARE!!!

 

Pappy, esti confuz...

Protestul in vederea salvarii Rosiei Montane, de la dinamitarea muntilor si dizolvarea lor in cianuri, este o manifestare de constiintă morală, de responsabilitate, la care sunt chemati romanii care iubesc Romania, oriunde s-ar afla ei.

Afară cu cianurile din tără.

Se pare ca manipulatorii fraierilor au multi bani.

Probabil ca si castigul va fi mare, daca vor reusi sa opreasca exploatarea. Nu este absurd ca oamenii care locuiesc pe un munte de aur, sa crape de fpame??? Nu este absurd ca un popor care are asemenea bogatii, sa traiasca in mizerie??? Desteapta-te Romane.....

@adyca

"Nu este absurd ca un popor care are asemenea bogatii, sa traiasca in mizerie??? Desteapta-te Romane....." adtca scuza-ma dar tu chair arati ca unul scolit la St Gheorghiu. Cu oameni ca tine Romania nu are nici o sansa.
In primul rand proiectul de la RM nu este viabil din punct de vedere economic. Pretul aurului este in continua scadere si canadienii nu isi vor acoperi costurile si vor cere subventii de la stat asa cum este subventionata si CNH (compania nation ala a huilei). In al doilea rand nu poti creea locuri de munca subventionate de stat si mai si distrugi si natura. vrei locuri de nmunca apucate de turism - aduce bani nu are nevoie de subventii si este ceva curat.
Greu de educat cohorta de activisti PCR ramasi inca in viata.

pai si ce treaba au ovreii?

ovreului i se rupe ca romania se umple de cianuri sau romanii sunt tradati de clasa politica corupta altor ovrei.nu ti pierde timpul cu tromboanele basiste de pe aci sunt slab pregatite ,doar bla bla basescu e minunat

:)) Nu-i amesteca pe politicienii romani in razboiul RM.

Sunt prea prosti. Daca urmaresti organizarea si PR care sta in spatele demonstratiilor precum si cel dovedit de RMGC, de-a lungul timpului, o sa observi o diferenta majora fata de campaniile electorale din Romania. In sensul ca totul se potriveste, de la mesaj la simbolistica pancardelor, de la disciplina participantilor la penetratia mesajelor. Sunt prea bine organizate expunerile ambelor opinii.
In aceste zile, nu politicienii conduc operatiunile, ci cei carora priectul le umfla buzunarele, indiferent ca asta inseamna demararea exploatarii sau ramanerea in suspans (pentru ca inchiderea definitiva nu ajuta nici unei parti!). Este un joc al celor cu bani si inteligenti. Adica nu al politicienilor romani. Din pacate, cei din urma vor consfinti victoria unei parti sau a celeilalte.

Fara Comentarii la un articol din Ev.Z.

Soros finantează ONG-urile anti Rosia Montană
Fiind intrebat despre cine finantează fundatiile anti RMGC, si-a denuntat colegul de la Fundatia culturală Rosia Montană, Sorin Jurcă, tot inginer minier, că este finantat de Soros. Mai mult, el nu exclude ca printre sponsorii asociatiei pe care o conduce (Alburnus Maior n.a.) să fie acelasi miliardar american.
Share on print Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services
Asta afirmă sau dă de inteles Eugen David, presedintele Alburnus Maior, fost inginer minier, azi activist ecologist cu trei vaci in bătătură si o casă cu etaj in varf de munte, intr-un interviu realizat de reporterii săptămanalului regional Dezvăluiri.ro. Omul, făcut bolsevic de către presedinte, dar atat de preamărit de intelectualii luptători cu sotroanele pixelate, vorbeste ca la usa cortului. “Mă pis pe ea de criză," conform relatărilor din jurnalul mentionat.
Salvatorii cu like-urile pe net l-au propus pe bădăran “ să fie inclus in patrimoniul intangibil al UNESCO, pentru curajul de a lupta cu corporatiile, alături de doine, tango, balade si alte manifestări culturale/spirituale". Acest Toma Alimos al vremurilor noastre, partener de scenă al presedintelui Academiei Romane, isi exprimă public crezul: “pe mine nu mă interesează de comunitate si nici de asa-zisele beneficii pentru Romania, pe mine mă interesează de mine."
Fiind intrebat despre cine finantează fundatiile anti RMGC, si-a denuntat colegul de la Fundatia culturală Rosia Montană, Sorin Jurcă, tot inginer minier, că este finantat de Soros. Mai mult, el nu exclude ca printre sponsorii asociatiei pe care o conduce (Alburnus Maior n.a.) să fie acelasi miliardar american.
Sorin Jurcă a recunoscut existenta unor stipendii străine si că nu-l interesează salariul. Păi din ce trăieste? El zice că e ajututat de societatea civilă. Dar cine e societatea civilă, n-a stiut să răspundă. In orice caz nu e militară, Asa credem noi, dar mai stii?
Păi nu trebuie căutati agentii străini pe lună. Ei sunt pe pămant. Dacă s-ar face si la noi Partidul Piratilor, astfel de candidati nu ar fi votati nici de către neveste. Opozitia proiectului Rosia Montană e tot mai ridicolă. Penibili sunt cei care li se alătură si fac pe dezinteresatii.
Romania nu se salvează din gunoi lăsand gunoiul să putrezească. Mai răsfirati, tovarăsi...

Mai tovarasi !

Lamuriti-va intai ce vreti, locuri de munca sau panarama.

"Statul roman poate riposta prin DNA/ DIICOT." (Dumitru Dobrev)

http://dumitrudobrev.wordpress.com/2013/09/12/statul-roman-nu-va-datora-4-miliarde-rmgc/

 

 

 

Titlul, Protest masiv pentru Rosia Montana: 4.000 de oameni in strad

ă", creaza confuzii. Ce Dumnezeu, chiar asa de rau ati ajuns ca nu puteti pune un titlu clar, concis, pe intelesul tuturor?

multe si ascunse sunt caile DOMNULUI,dar caracatita aurului...

are tentaculele in stare de alerta si vor lua tot in caz de succes!!!pacat de "hopa copymica"caba sta cu fata in Vant,ba cu spatele,ca asa este in politichie!!!uni s-au baricadat pe ceva "marunti" in mina,iar altii la bucale se gandesc cat castiga!!!bravos natiune!!!?ham,ham,olgos!!!!!

 
 

Pe protestatarii de la RM ii inteleg, oamenii vor

... sa munceasca. Nu-i inteleg insa pe cei din Bucuresti, din PU. Ce vor oamenii aceia, ce stiu ei despre RM? Ce alternative ofera ei localnicilor din RM ca sa-si castige painea cea de toate zilele aici, acasa?

Nu intelegi protestatarii din Bucuresti, Silvia?

Incearca sa simti ce insemna sa-ti iubesti tara si sa-i visezi un viitor. Incearca sa simti durerea altora.

@ Silvia

Pentru cele cateva milioane de romani care au trebuit sa plece la munca in strainatate, de ce nu s-a putut face nimic ? Aceia nu ereau tot romani ? Dicutand despre proteste : nu se poate pune semnul = intre citeva sute de mineri si celelalte milioane contra ! Nu ar fi etic ! Asta ca sa nu mai discutam si de distrugerea unei mari parti din tara unde ai avut nefericirea sa te nasti ! De ani de zile preferatii tai politici sint cei care distrug planificat societatea romaneasca. Fi sigura ca tot ce se petrece in aceasta tara te afecteaza si pe tine si pe familia ta !

Ioan Ernst Feher comentariu, ora 20:04

La 19,44 si eu am spus acelasi lucru, ca titlul creaza confuzii...

Oameni buni, Silvia,

Decit sa clantanim aici mai bine hai sa iesim cu totii in piata sa-i sustinem pe acesti copii, singurii care poate mai pot schimba ceva in tarisoara asta. Vietile noastre au fost irosite dar poate ca ei mai au o sansa.

@silvia nu intelegi nimic, dar esti cu gura mare!

Simplu ca pentru o profesoară de limba romană/engleză.
Artimetică de gimnaziu:

Un lac de 400 ha cu o adancime de 85m, echivalează cu de 50 de ori bdul.Magheru plin cu cianuri pe o inăltime mai mare decat Intercontinentalul.

La Rosia Montană vor rezulta aproximativ 250 milioane de tone de deseuri cu cianuri, adică ar umple un bazin cu lătimea Bdul.Magheru,cu inăltimea Intercontinentalului si lung pană la Ploiesti.

Cine sustine constient PROIECTUL RMGC este un venetic criminal pe care nu-l interesează tara asta, pentru că nu urmează să trăiască in ea, nici el, nici neam de neamul lui.

Este o crimă să introduci in mijlocul Transilvaniei zeci de mii de tone de cianuri si alte substante chimice otrăvitoare, care vor distruge toată zona, o vor desertifica. Tehnologia consumă toată rezerva de apă a zonei.

Silviuco, m-ai dezamagit! Fix cum au facut-o B2,

noua latrina, Banciu devenit un Badea chel, Dan Andronic si EVZ.
Sa inteleg ca si tu esti platita de RMG?

@adyca 17.48 comentariu..dom'le ,,locurile de munca''

dupa care bocesti aici, vor fi maxim 880, conform site rmgc, asta dupa ce, cand au venit in Romania, au promis 25.000..

Si daca guvernul asta de 2 bani, face legislatie speciala cu dedicatie, barem s-o faca pentru romanii adevarati : sa dubleze ajutorul de somaj pentru motii din zona, dupa care bocesc de jale canadienii si cozile lor ..ROMANIA va fi mai castigata !!

Valoarea aurului de la Rosia Montană

... depăsită de valoarea metalelor rare, afirma geologul Aurel Santimbrean, fost sef, timp de peste 20 de ani - pana in 1987, la exploatarea minieră de stat din RM.

"Zăcămintele de titan, germaniu, arseniu, molibden, vanadiu, nichel, cobalt, galiu si wolfram sunt evidentiate calitativ si cantitativ in documentatia pe care Rosia Montana Gold Corporation a cumpărat-o de la Agentia Natională de Resurse Minerale", a afirmat Santimbrean, citat de Agerpres.ro.

El a amintit, in context, că titanul este folosit in combinatii cu fierul, vanadiul, molibdenul, printre alte elemente, cu scopul de a produce aliaje puternice si usoare pentru industria aerospatială, uz militar, proteze medicale, implanturi ortopedice si dentare, bijuterii, telefoane mobile. De asemenea, germaniul se găseste in natură in cantităti mici si are excelente proprietăti semiconductoare si se utilizează la fabricarea semiconductoarelor. Molibdenul este utilizat pentru cresterea duritătii si elasticitătii otelului. Aliajele cu molibden sunt folosite la fabricarea avioanelor, rachetelor, in industria petrolieră ca si catalizator pentru inlăturarea sulfului, in producerea lămpilor cu halogeni si röntgen si in medicina nucleară. Vanadiul este utilizat la obtinerea de oteluri speciale necesare pentru utilaje de mare viteză, a explicat Santimbrean.

http://www.agentia.org/anchete/valoarea-aurului-de-la-ro-ia-montan-dep-it-de-valoarea-metalelor-rare-afirm-geologul-aurel-s-ntimbrean-46354.html

////

Gongule , ti-a intrat creerul in rezonanta ?De unde sti tu cate locuri de munca se vor ceea pe orizontala? Un loc de munca la Rosia Montana , ar putea crea alt loc de munca la Ramnicu Valcea de unde se fabrica soda caustica utilizata in minerit , sau altul la Baia Mare unde se fabrica utilaj minier , sau la Turda unde se fabrica var , sau la Ploiesti unde se ploduc carburanti , sau la carciuma unde beau muncitorii etc.Nu poate un *** ca tine sa evalueze cate locuri de munca apar in urma unei astfel de investitii.

Standardul de moralitate al aliantei ne sufocă

“STANDARDUL de MORALITATE" a apărut intr-un moment crucial pentru Romania, atunci cand s-a semnat ACTUL IMORAL numit "Parteneriatul pentru Timisoara" , la
data de 16 decembrie 2009, in aceeasi asociere rusinoasă care astăzi conduce guvernul si parlamentul Romaniei. Aranjamentul rusinos, din 16 decembrie 2009 care atunci a umplut cu steaguri rosii comuniste chiar Piata Operei din Timisoara, simbolul romanilor pentru anticomunism, astăzi umple intreaga Romanie cu noroiul minciunii si manipulării.

Intre timp, STANDARDUL de MORALITATE s-a dezvoltat si intărit, devenind astăzi “parsivel" si in “chilotei care nu tremură de frică". El este fost presedinte interimar interesat de o lovitură de stat, preocupat si in prezent de ingroparea ANI, obsedat de a fi in viitor presedintele Romaniei.

“Parsivel" si in “chilotei" execută orice răsucire contra firii, spune orice minciună, face orice manipulare. Isi arată maraind coltii murdari si muscă aprig din adevăr.
STANDARDUL DE MORALITATE si autorul:
http://comunitate.ziare.com/comments/4638/846745/doamna-ioana-ene
PARTENERIATUL PENTRU TIMISOARA din 16 decembrie 2009:
http://www.ziare.com/pntcd/crin-antonescu/s-a-semnat-parteneriatul-pentru-timisoara-geoana-sustinut-si-de-pntcd-963849.

Astăzi a fost plin de postări ale celui care a lansat "standardadul de moralitate" si nu intamplător, tot intr-un moment crucial pentru Romania, mai important decat cel din decembrie 2009. Acum este vorba de distrugerea Romaniei cu proiectul RMGC, prin inecarea in cianuri. Vor rezulta 250 milioane de deseuri cu cianuri stranse intr-un lac de 400ha si o adancime de 85m.

Stranie este atat adormirea "standardului de moralitate", cat si al inventatorului standardului, care pană in acest moment cheie, nu s-au trezit. Asa subit a inceput să-i roadă constiinta pe amandoi, si inventatorul postează in disperare materiale, care sunt cunoscute si care au circulat pe internet de ani de zile, fiind baza mobilizării tinerilor pe facebook.

Rămane de văzut in zilele următoare, să aflăm si ce ii mobilizează pe cei doi, exact acum pe valul protestelor? Alt Parteneriat salvator pentru Romania, ca cel din decembrie 2009?

Vrei si tu sä salvezi Rosia Montanä..???

Vrei sä salvezi cu adevärat Rosia Montanä???????
Semneazä petitia electronicä;
https://petitions.whitehouse.gov/petition/stop-poisoning-and-destruction-our-environment-we-all-share-planet-stop-giant-cyanide-mining-project/YWNMRMfZ

 

Documentele confidentiale ale afacerii Rosia Montana

http://www.riseproject.ro/articol/documentele-confidentiale-ale-afacerii-rosia-montana/

Ponta e cel mai competent prim-ministru!

!!!!!!!!!!!?

SE pare cä " IL Presidente" iliescu e cu musca

De unä zi spune cä bäieti ce ies in stradä nu stiu nimica säraci....na ..poate ne spune el ceva ce stie

 

Impotriva nu inseamna pentru.

Oare cum a numarat jandarmeria protestatarii. Titlul articolului este gresit. Demonstratia este IMPOTRIVA proiectului Rosia Montana. Trei jurnalisti de la ziare.com nu's in stare sa puna un titlu corect unui articol de maxim interes.

“OPEN PIT" - documentar distrugere Rosia Montana

"DEZASTRUL LASAT DE ACTIONARI ai Gabriel Resources in PERU, la mina de aur Yanacocha: film documentar [VIDEO]/

Newmont Mining Corporation, unul dintre actionarii Gabriel Resources, exploateaza a doua mare mina din lume, in Peru, la Yanacocha. Vezi intr-un documentar care a devenit viral pe Internet in aceste zile, care au fost implicatiile economice, sociale si de mediu ale proiectului.

Yanacocha, o mina de aur in nordul statului Peru cea mai profitabila mina din America Latina si a doua ca marime din lume (251 km patrati) se afla la 4.000 de metri altitudine in Muntii Anzi, la 30 de km (14 km in linie dreapta) departare de orasul peruan Cajamarca (2.700 m altitudine), care e si capitala regiunii, cu traditie incasa.

Mina este detinuta in prezent de americanii de la Newmont Mining Corporation (51%), compania peruana Buenaventura of Peru si Banca Mondiala, prin International Finance Corporation (5%). Newmont detine o participatie de 13% la Gabriel Resources, compania care detine peste 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation. De precizat ca Banca Mondiala a refuzat sa finanteze proiectul minier din Romania.

Documentarul Open Pit spune povestea uriasului complex de mine de aur Yanacocha, din Peru. Minele au fost concesionate unuia dintre actionarii Gabriel Resources, compania americana Newmont, care este acuzata de taranii si activistii din Peru ca, prin cianurile folosite in procesul de exploatare, a distrus agricultura pe o raza de cateva zeci de kilometri si ca, pentru a-si facilita accesul la zacamintele de aur, a reusit sa cumpere intreaga administratie publica, de la presedintele tarii, pana la politistii cu cele mai mici grade, dupa cum spune Moise Guran, jurnalistul care a prezentat luni acest documentar in cadrul emisiunii Biziday de pe TVR1.

In documentar sunt prezentate, in prima parte, efectele devastatoare asupra locuitorilor din zona, fermieri care pana la momentul deschiderii minei traiau din vanzarea alimentelor pe care le produceau (lapte, branza), din vanzarea animalelor si din pescuit. O data cu deschiderea minei, izvoarele au fost infestate, raurile din regiune la fel. Dintii animalelor au inceput sa se macine, pestii au murit, copiii se nasteau direct bolnavi, oamenii au trecut pe tratament medicamentos constant, in urma durerilor de cap, de ochi, afectiunilor pielii etc.

Responsabilii cu managementul apelor din zona au spus ca, in urma testelor, a reiesit ca apa este infestata cu metale grele in concentratii foarte mari. Ulterior, investigatii ale Organizatiei Mondiale de Sanatate au aratat ca aceasta concentratie a metalelor este si zeci de ori mai mare decat standardele internationale.

Exploatarea a inceput acum 20 de ani. Investitorii au extins treptat cu mina, dupa ce au descoperit ca zacamantul e practic de 10 ori mai mare decat se estimase initial."

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/09/13/open-pit-documentar-distrugere-rosia-montana-mina-peru-benny-steinmetz-vs-soros/

Scrisoarea unui MOTZ-miner catre calaii Romaniei,

Cititi aceasta scrisoare si apoi ascundeti-va in gaura de sarpe tradatori de tara:

http://stareanatiunii.com/declaratia-minerului-rmgc.html

Proteste inutile securist-kgb-istii -PSD-PMP au decis,vand tara

Victor Ponta a declarat ca "guvernul " sustine proiectul, declaratia lui Ponta ii multumeste pe securist-kgb-istii iliescu ion si basescu traian,ceea ce insemna cu Ponta este o progenitura de securist si se comporta asemeni unui comunist.Ponta , sluga la doi stapani,iliescu si basescu, nu are demnitate,onoare ,azi spune una, maine retrage ce a spus cu o zi inainte. Ponta declara ca acum cunoaste proiectul Rosia Montana, adica il cunoaste si pe actionarul majoritar de la r.m.g.c ,infractorul urmarit penal international,Beny Steinmetz? Acestuia vrea Ponta sa-i dea Rosia Montana pe mana? De ce acum Ponta declara ca sustine proiectul antiromanesc RMGC?
Raspuns :
Pentru ca asa i-a ordonat kgb-ul iliescu ion. iLIESCU ION a iesit public si a declarat ca protestatarii i antiproiect sunt RMGC SUNT nestiutori,adica nu trebuie luati de nimeni in seama.Sa fi amenintat kgb-ul iliescu capitala din nou cu asasinii securisti-mineri?
In ce-l priveste pe Victor Ponta acesta este carpa kgb-ista in fata criminalului impotriva uimanitatii,astfel indentificat si condamnat de CEDO,iliescu ion.

citat" " "Baietii aia din piata, saracii, daca o sa stati de vorba cu ei, nu stiu mare lucru, nu au de unde sa stie, sunt oameni de specialitate care cu greu se pronunta intr-o asemenea chestiune. Altminteri, fiestecine de pe strada isi da cu parerea. In democratie, asta inseamna dezbatere deschisa, sa se pronunte cei care stiu despre ce e vorba", a spus Iliescu ." (sursa mediafax)

A iesit si asasinul securist Basescu Traian ieri la Tebea si-n aceiasi maniera securist-iliist-kgb-ista i-a inferat cu manie proletar-muncitoreasca pe protestatarii anti proiect RMGC, insultandu-i in cel mai grobian si primitiv mod.

Insumati si kgb-ul iliescu ion si BASESCU traian sunt doi criminali a caror fapte sunt impotriva romanilor. Nu l-am auzit pe Victor Ponta sa vorbeasca despre atitudinea guvernamentala fata de Traficul cu morti d ela Rosia Montana.La Rosia Montana *** sunt dezhumati fara autotizatii legale.In cimitire se intra cu excavatoare care rup *** in doua cu tot cu sicrie,barbaria securist -kgb-ista este prezenta la Rosia Montana.

http://www.vice.com/ro/read/traficul-de-morti-de-la-rosia-montana

Si Eu voi fi acolo !!! Felicitari acestei Miscari Pentru Romania !

In situatii limita, poporul roman s-a trezit ! In istoria sa , aceste momente au fost destul de numeroase. Mamaliga franceza nu explodeaza! Si nici cea engleza ! In tarile mai "speciale" aceste actiuni se intampla doar in filme. Poporul roman s-a trezit pentru ca nu vrea sa aiba un crater imens in inima Transilvaniei, pentru ca nu vrea deseuri in Marea Neagra sau in Dunare si pentru ca iubirea sa pentru Tara, Familie si Copiii sai a devenit infinit mai mare decat zgomotul argintilor !! Pentru ca nu vrea sa traiasca in viitor intr-o tara cu peisaje "selenare". Si atunci, in loc sa plece din tara, dupa cum sint sfatuiti de unii, prefera sa ramana si sa aiba grija de ea. Negustorii infiltrati in guvernul Romaniei (in ultimii 23 ani) aud vointa majoritatii ?? Cred ca se apropie ziua cand in Romania , pentru binele tarii, va conduce majoritatea !! Felicitari tuturor romanilor adevarati !!!

 

Amice, tu stii ce este ala.....

...un crater? Dupa ce te documentezi ai voie sa spui ceva! Cita prostie salasuieste in capul unora si ce usor de manipulat sint!

schimba poza marine

cultura si inteligenta ta nu face cinste unui om atat de mare .El nu a a fost ucis miseleste ca cine ca tine sa-i manjasca imaginea .mai ai multe clase pana a ajunge Ban abia esti un parlit de iobag ce pupa papucul sultanului pe un colt de paine

Ponta adevaratul conducator! E cel mai bun!

!!!!!!!!!?

Pentru 'cimpanzeul' kotoi.....

Unde-ai gasit cocaina asa de ieftina..............???

/////

Poporul roman ? Asa numesti tu cativa nespalati si drogati ?Ai avut curiozitatea sa vezi vreodata ce ramane in urma lor , la Rosia Montana?

nespalati si drogati?

asa a facut si iliescu studenti din piatza inaint sa stuneasca animalele de mineri si sa -i omoare cu cimegele .nu prietene ei sunt viitorul acestei tare si ei nu vor sa mai lase cloacele comuniste sa le condamne viitorul si sa-i bage in datorii prin contracte bulgaresti . ei sunt viitorul acestei tari si au dreptul sa lupte pentru el asa cum tu nu ai facut o , ti-ai luat salariu mizetr si ai aplaudat pe toti ce ti-au dat o paine indiferent de au facut bine sau rau. hai pa

Postac RMGB !

De data asta m-am lamurit definitiv ca cauti pe-aici...

Protest masiv pentru Rosia Montana

Inteleg din text ca este CONTRA proiectului Rosia Montana.
PENTRU Rosia Montana suntem intoxicati zilnic de televiziunea companiei, B1, care s-o mai uita acolo. Am vazut cu stupoare ca si la EvZ, publicatie respectabila, poate printre putinele care mai ramasese neinfectata, exact acelasi rosienism desantat, presarat cu supozitii care mai de care mai alambicate.
Poate redactorii vor citi si lista protestelor din exteriorul tarii, Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Munchen, Atena, Bonn, Geneva, Milano, Hamburg, etc. si vor intelege ca se situeaza pe o pozitie gresita, contrara vointei majoritatii. Tind sa se antenatreizeze si nu e bine deloc.

PS Tara arde si antena 3 se piaptana. Astazi la postul national era vorba despre... ghici ghicitoarea mea, despre Basescu. Restul nu exista.

 

Protest impotriva cianurilor care vor distruge Rosia Montană

Orice roman care are constiintă morală să se manifeste impotriva uunei exploatări distrugătoare in care oricum minerii nu au loc, decat dacă se fac soferi să care miile de tone de cianuri si alte substante periculoase, sau dacă invată să dinamiteze muntii! Mda., cred că mai pot profesa o meserie la fel de "nobilă", aceea de a tăia toti brazii si toate pădurile inainte de a dinamita muntii!

Cine are constiinta neadormită de reclame si bani murdari este treaz si se manifestă impotriva acestei exploatări distrugătoare a Romaniei.

Treziti-vă!

Ar mai fi o muncä pentru"muritori de foame"...

Gauri in piaträ pentru dinamitare...
Vrei sä salvezi cu adevärat Rosia Montanä???????
Semneazä petitia electronicä;
https://petitions.whitehouse.gov/petition/stop-poisoning-and-destruction-our-environment-we-all-share-planet-stop-giant-cyanide-mining-project/YWNMRMfZ

/////

Far aur , far metale rare ,fara fabrici , fara otel , fara , masini , fara energie , gara minte ! Tu vrei in epoca de piatra , baiatule .Daca vrei asta , nu te opreste nimeni .

Ponta e viitorul, Viva el comandante!

!!!!!!!!!!!?

 

Ponta este sluga la doi stapani,iliescu si basescu

Romania nu are in acest moment un premier care sa reprezinte interesele tuturor romanilor.Victor Ponta reprezinta doar interesele celor doua tabere antiromanesti, securistii-neonazisti ai lui Basescu Traian si kgb-istii nomenclaturisti ai lui iliescu ion.S epare ca cele doua tabere antiromanesti si-au dat mama peste tara. Si iliescu si Basescu( ieri la Tebea)i-au atacat pe protestatarii antiproiect RMGC, ceea ce este foarte grav deoarece crimele mineriadei din iunie 1990 se pot repeta ,rigizate de basescu si iliescu intandem.

in sfarșit

constat că tineretul renunță la puturoșenie și indiferență. Păcatul este că peste 90% dintre aceștia par a nu fi in cunoștință de cauză și că ar fi manipulați din umbră de Băsescu și securitatea lui. Ponta trebuie să stea de vorbă cu ei și să ia act de revendicările lor obiective. Acești tineri dacă ar fi vrut schimbare de regim trebuia să fi ieșit in strada in vara lui 2012 cand Băsescu și CCR și-a bătut joc de votul a 8,5 milioane de romani și mă intreb oare cați din cei aflați acum in stradă au vrut schimbarea și a votat la referendul din vara lui 2012. Eu tot cred că sunt manipulați și expluatați in orb de ticălos prin diversiunea caracteristică serviciilor secrete. Dacă totuși sunt protestatari de bună credință să ceară cercetarea și condamnarea celor care au hotărat destinele Roșiei montane din 1998 și pană astăzi, iar dacă parchetul general și DNA, nu se implică să meargă la ei și să-i scoată afara ca pe pe niște șobolani, care au servit clicile de hoți ce s-au perindat la putere după 89. Vreau să o văd și pe asta, că din vara lui 2012 s-au făcut nenumărate sesizări privind jaful public iar procurorii se fac că nu aud. Să fie oare o indiferernță specifică magistraților, sau ascult de ordinile ticăloșite ale lui Băsescu și celor puși de el să-i conducă. JOS Băsescu și apoi mai vedem, pentru că el este cel care pune acum franele in evoluția corectă și normală a Romaniei. Romanii trebuie să se unească și să uite de toată propaganda ticăloșită a acestui individ, care a dezbinat și sărăcit poporul.

Jos cu Rosia Montana, nici un gram sa nu se scoata,

Sa rabdam cu totzi de foame, s'avem natura curata!!

 

Lasă lenevia distrugerii, pune mana si munceste!

Dinamitarea muntilor si dizolvarea lor sălbatică in cianuri iti rezolvă foamea? Pune mana si munceste dacă mori de foame intr-o tară in care pămantul iti stă la dispozitie, iar oamenii il lasă parloagă si scancesc fariseic in reclame plătite de RMGC, că ei vor dinamită si cianuri...

Fără exploatarea aurului si metalelor rare, la suprafată, prin dinamitare si dizolvare in cianuri. Rosia Montană este in Romania care nu-i Africa sau Peru.

Exploatare la suprafata :)) daca nu ar fi existat

gravitatia ar fi fost posibil .. dar atunci nici meteoritii nu ar fi lovit pamantul si nu am fi avut aur !!
Poat fi subterane Diana. In Finlanda, incepand de anul trecut, s-a trecut la exploatarea subterana, cu galerii, cu crearea de pesteri imense, renuntandu-se la "macinarea" muntelui.

////

Ar fi mai idicat sa te duci tu ,frumusel , la prasit si sa-i lasi pe mineri sa-si faca meseria.O tara moderna reduce populatia ocupata in agricultura, nu o creste .Tu vrei sa aduci Romania la nivelul Bangladeshului?

@boxyro

"In Finlanda, incepand de anul trecut, s-a trecut la exploatarea subterana, cu galerii, cu crearea de pesteri imense" - in exploatare subterana costurile cresc enorm de mult. Calculele facute de circarii din Canada nu prevad asa ceva. Nici daca se exploateaza cu cianuri RM nu mai este vialbila economic fara subventii de la stat. Trenul s-a pierdut de mult.

Tu vrei sa rabdam cu toti de foame cu natura cianurata ?

Sau desi rabdam de foame , sa avem satisfactia ca Ponta-Sova si-au facu plinul ?

@boxyro

@boxyro, exploatarea in galerii săpate in munte s-a practicat de mii de ani si nu este una de suprafată. Există si alternative de dezvoltare durabilă, la această mizerie distrugătoare a proiectului RMGC, boxyro.

Exploatarea prin dinamitarea muntelui si dizolvarea lui in cianuri, nu este o solutie care să aducă celor cativa romani din zonă, "mancarea" pentru care se tot văicăresc. Dar, cu sigurantă le va aduce infiltratii cu cianură in panza freatică, epuizarea apei in zonă, si nici o dezvoltare după distrugere.

Dacă se rupe lacul cu cianuri de 400 ha si 185m inăltime să vedeti atunci minune, nici nu veti mai simti "foamea" sau "setea"!

Ponta e mai tare decat Obama! Bravo el comandante

!!!!!?

D ILIULE tu esti cam in afara subiectelor la care postezi...

te asigur ca am avut foarta multa rabdare inainte sa iti spun aceste chestii...dar, nimeni nu mai poate schimba absolut nimic la greseala parintior tai !
Pech gehabt !

Spunand Nu Proiectului Rosia Montana, ne salvam viitorul!

Politicienii nu pot trece peste voinat noastra, uniti suntem o forta!

 

Ai sansa sä votezi -Impotriva exploatäri-

Vrei sä salvezi cu adevärat Rosia Montanä???????
Semneazä petitia electronicä;
https://petitions.whitehouse.gov/petition/stop-poisoning-and-destruction-our-environment-we-all-share-planet-stop-giant-cyanide-mining-project/YWNMRMfZ

/////

Baiatule , propaganta neargumentata ,ta de tip Stefan Gheorghiu , miroase urat.

Ia, uitati-va la omiduta, ce atitudine militanta, domne!

Cat patriotism, nu-mi vine sa cred, sunt profund impresionat! Un Robin Hood feminin al secolului 21!

 

Daca vor intradevar sa salveze aurul de la Rosia Montana,

romanii ar trebui sa-l aleaga presedinte pe Emil Boc. Le garantez ca nu vor mai auzi de shnapanii de la Gabriel Resources. Pentru niciun alt politician roman nu as baga mana in foc.

 
 

 

 

Ana,

De dat jos, trebuie dati jos toti politicienii, indiferent de partid. Au fost 23 de ani la conduceri si n-au stiut decat sa distruga, acuma incep sa ne vand viitorul.

De acord, dar...

ai uitat de Smeagol de la Cotroceni care tace malc. Si dansul a sustinut,din toate puterile, proiectul cu pricina. Am impresia ca "uiti" mereu sa amintesti de dansul cand e vorba ceea "si dai si lupta!"

Si eu cred la fel Doctore! Doar ca USL-ul ii prefera pe hoti

si pe mincinosi.
Pentru mitici a fi corect e sinonim cu a fi prost.
Romania ar trebui condusa din Ardeal. Aici, oamenii sunt mult mai bine informati si implicit mai responsabili.
Ne-am saturat de bascaliile sudistilor!

Aricol de propaqganda si cel care a scris este foarte...

....
"destept" ...crede ca daca a bagat aici acest cuvint tip " belerege" (#hastaguri) ne-a dat pe spate.Intre timp ne-am lamurit cine se afla in spatele asa zisilor ecologisti romani care nu stiu nici pe unde se pisha gaina! Constat ca sint interese uriase ca Romania sa fie pusa in k.ur de-a binelea!

 

/////

Romania nu mai are voie sa faca industrie moderna ,nu mai are voie sa produca nimic.Vor sa fim o tara agricola . Vezi ce propaganda agresiva se face peste tot ?

Trebuie să avem si industrie,

dar noi, nu altii la noi pe spinarea noastră.

Adevărul este că avem un stat parazit - se intretine pe sine, iar nouă ne produce numai probleme.

Are voie, dar unde ni-s industriasii?

Aia din secolul trecut, putrezesc la Canal, ucisi de comunisti, sau alungati din tara. Ce fac "industriasii" locali? Specula cu terenuri, ca Becali? Muzee acasa, ca Nastase? Ce face Voiculescu (din banii furati de la Ceausescu)? Agricultura! Ce au facut Ponta, Sova, ca "antreprenori"? Au furat si au inselat statul prin casele lor de avocatura. Cine sa faca industrie? Pentru asa ceva e nevoie de capete luminate, de ingineri si manageri capabili, precum Saligny, Vuia, Coanda, Malaxa s.a. Tara e plina de avocati, ingineri, economisti, medici cu diplome "furate", care nu stiu decat sa dea din gura si sa faca NIMIC. Sunt in schimb de o lacomie si o rapacitate rara! Aia care stiau meserie, au plecat si au pus umarul la industria altora, asa ca noi am ramas cu incompetentii, hotii si coruptii!

@holon

pai aia pe care ati avut-o de ce ati distrus-o?

marine cheama-ti superiorii esti slab pregatit

nu te mai baga in sema ca nu ai nivel pentru astfel de dialoguri.ai papat de pe vanzarea combinatelor fabricilor taiate si vandute la fier vechi cu acelas slogan privatizare? daca da nu mai trage nadejdie ca data asta si tu si coruptii din politica o sa mancati ce atrarna ca romanii s-au saturat de hotiile policienilor si acolitilor lor. hai fai pasi

////

Arsule , tie ti-a ars creerul in suc propriu .Tu vorbesti de competenta ? Habar nu ai ce vorbesti .Postezi prostii demne de tomberon.Nu ai nici cea mai mica expertiza in subiectul cu pricina , dar te bagi in vorba ca musca in c...ul calului.

"De fapt, Sfarsitul lumii...

... incepe atunci cand trădătorii sunt omagiati de cei trădati!" (aforism de Octav Bibere)
http://mihai.papuc.org/2012/09/poluarea-si-saracia-de-la-rosia-montana/

 

De fapt, sfarsitul lumii apare atunci

cand incetezi sa mai lupti!
Romanii trebuie sa fie constienti de forta lor, tara nu apartine politicienilor, aici noi suntem stapani. Rosia Montana apartine tuturor romanilor, nu trebuie distrusa de niste iresponsabili, din lacomie.

De ce nu esti la Universitate?

In decembrie 1989, unde erai?

Cititi, cu atentie, ce scrie la:

http://www.realitatea.net/victor-ponta-a-ajuns-la-rosia-montana_1270878_comentarii.html#view

la ora 19:13:

"

IN HOC SIGNO VINCES
Do you really, really want to "Salvati Rosia Montana!"?

Then sign this (first, remove the spaces in "h t t p..."):

h t t p s://petitions.whitehouse.gov/petition/stop-poisoning-and-destruction-our-environment-we-all-share-planet-stop-giant-cyanide-mining-project/YWNMRMfZ

h t t p://wh.gov/l2gyD

Ask all your friends (on facebook, twitter, everywhere!) to go and sign and retweet.

Thank you!

Have a nice day!

"

Cativa Romani adevarati au semnat, deja.
Daca semnam suficient de multi, Senatul American va fi obligat sa intervena pentru a proteja zona.

 

@Psycho

Dat tu? Ce-ai facut in ultimii 5 ani?

 

Verdictul geologilor: Proiectul Rosia Montana, pericol maxim

"Cea mai importanta autoritate in domeniu, in ceea ce priveste controversatul proiect Rosia Montana, nu poate fi alta decat Institutul Geologic al Romaniei.

Aici lucreaza cei mai importanti specialisti pe care ii avem. Unii dintre ei savanti de talie mondiala. In ultimii ani, Institutul a fost consultat, asa cum era si firesc, de catre autoritati si s-a pronuntat prin rapoarte, referate si adrese. Mai mult chiar, reprezentantii acestuia au oferit state si opiniei publice, acordand interviuri pe aceasta tema.

Concluzia este implacabila si formulata in termeni de o fermitate neobisnuita. Din perspectiva Institutului de Geologie al Romaniei, proiectul Rosia Montana, bazat pe decopertarea muntelui si tratarea minereului cu cianuri, prezinta un pericol maxim.

Institutul de Geologie al Romaniei semnaleaza totodata, dincolo de faptul ca impactul asupra mediului va fi catastrofal si cu efecte pe sute de ani, ca, pe langa minereurile de aur si de argint, in Rosia Montana se gasesc nenumarate metale rare, extrem de valoroase pentru industria europeana, ignorate in mod intentionat ori din neglijenta de reprezentantii Gold Corporation.

Publicam in cele ce urmeaza o serie de materiale care ne-au fost puse la dispozitie de catre un expert de prima marime, Prof. Dr. Ing. Stefan Marincea, cel care conduce Institutul Geologic al Romaniei. Ultima dintre acestea este un fragment dintr-un interviu pe care domnia sa l-a acordat pentru Ziarul Gandul."

http://www.corectnews.com/social/verdictul-geologilor-proiectul-rosia-montana-pericol-maxim

/////

De ce nu-l intrebi pe Santimbreanu de ce nu a exploatat metalele rare ,daca sunt din abundenta , ca doar era conducaturul tehnic al intreprinderii. Mai intreaba-l de ce a abandonat exploatarea subterana si a deschis cariera la Rosia Mintana?

@DAVA

Aici e vorba de bogatiile solului si subsolului Romaniei, bogatii de care statul trebuie sa aibe grija si sa le exploateze in folosul romanilor si al tarii, nu al unor neica nimeni.

Incredibil cat mint Gabriel Resource si complicii

Fac precizarea ca -n aceste inselatorii ,minciuni ale unor indivizi urmariti penal international cum este actionarul majoritar al RMGC Beny Steinmetz, sau numitii Isarescu,Ponta,Sova,Berseanu, Basescu, MR Ungureanu nu are nimic de a face cu guvernul Romaniei, cu Institutia Prezidentiala,sau cu parchetele romanesti, aici este vorba de o grupare transnationala de crima organizata economica,de mediu si de distrugere a unui patrimoniu european.

http://www.cotidianul.ro/incredibil-cat-mai-pot-minti-ponta-sova-sau-rmgc-si-gabriel-resources-222497/

Incet,incet Romania se trezeste.

Cred ca manifestantii constientizeaza faptul ca Rosia Montana este interfata la gazele de sist.

 

Protestul de la Bucuresti este unul de mare amploare, cu ...

... cateva mii de participantzi, dar, in nici un caz nu e vorba de 10.000 de oameni! Degeaba umflatzi cifrele, degeaba incercatzi sa manipulatzi, sunt suficientzi oameni si pro, si contra! Nu se vor lua decizii in functzie de exagerarile din ziare.com sau de la diverse mijloace media, scandalul e prea mare, e nevoie de o dezbatere cinstita, nu de manipulari ordinare!

 

Manipulati sunt toti cei care-i cred de buna credinta

pe politicienii romani!
Politicienii din ziua de azi sunt o rusine la adresa noastra si adevarati vandali pentru Romania! Ce poate iesi bun dintr-un Proiect care da 6% castig pentru statul roman, 100 de locuri de munca pentru locuitorii zonei, sterge 3 munti de pe harta tarii si ne lasa in urma un lac toxic!

/////

Omiduta , ai uitat ca suntem in capitalism ?In comunism , statul facea activitati industriale , in capitalism acestea sunt facute de companii private , iar statul incaseaxa taxe , impozite si redevente.Am intrat in UE , iar tu vrei intreprinderi socialiste.Poate nu realizezi ca , Statul Roman isi ia partea leului din orice activitate economica , din minerit mai abitir.Oricum , Statul Roman , ar inregistra pierderi la o asemenea companie , avand in vedere ca ar aparea armate de directori politici si incompetenti, personal umflat inutil ,sifonarile de bani , sponsorizarile colorate politic , desfacerea productiei la baieti destepti etc.Toate companiile de stat sunt cu pierderi , cu mici exceptii dar si acolo se sifoneaza la greu.

Ai dreptate

nu sunt 10000 doar in Bucuresti. au fost peste 15000 doar in Bucuresti si Cluj.

@Just_Comment

Nu mai conteaza numarul, romanii au inceput sa se trezeasca si sa-si constientizeze forta. Rosia Montana este un pericol pentru noi si copiii nostri, acest proiect trebuie abandonat!

Tov.securisti-mineri vremea pistolului la tampla a trecut ,

Vremea manevrelor securiste impotriva oamenilor noi este deja istorie(cea mai mizerabila istorie a securiattii ilist-basiste din Romania).Romania are diplomatie, Romania are intelectuali de clasa mondiala, Romania este tara membra uniunii europene ,Romania are Parlament desemnat de popor sa-i reprezinte interesele;vreme lui hei-rup nu mai exista.De aceea prima si ultima care are cuvant de spus in Romania este Comisia Parlamentara pentru UNESCO.Patrimoniul Rosiei Montana este mai presus decat oricare interese afaceriste ale calailor Romaniei ,fie ca se numesc iliescu, basescu, ponta ,barroso ,sau merkel.Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO se angaja in 2010 ,mincinos, sa sustina includerea sitului Rosia Montana pe lista tentativa UNESCO, desi platita din banii romanilor comisia nu a facut nimic in interesul patrimoniului d ela Rosia Montana ,gruparea de crima organizata PDL-PMP-Basescu au mintit ,inscrierea patrimoniului Rosiei Montana la u.n.e.s.c.o nu a existat in fapt, in schimb asasinii securistului basescu cu basescu in frunte au tesut intrigi care acum in 2013 sa oblige actualul guvern sa predea fara drept de aparer a atarii aurul si metalele rare de la Rosia Montana in mana unor infractori urmariti penal internatioinal de la Gabriel Resources si astfel calaii securisti ai Romaniei in frunte cu securistul/lobist pro r.m.g.c ,basescu traian sa-si primeasca comisioanele tradarii.

http://ro.stiri.yahoo.com/patrimoniul-rosiei-montane-din-nou-atentia-comisiei-parlamentare-142751854.html


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor