Proteste Rosia Montana: Lant uman in jurul Palatului Parlamentului

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 20:10
2266 citiri
Proteste Rosia Montana: Lant uman in jurul Palatului Parlamentului

Mii de oameni au format un lant in jurul Palatului Parlamentului, sambata seara, timp de aproape o ora, in semn de protest fata de proiectul minier de la Rosia Montana, discutat de Legislativ.

La aceasta manifestare, ce a inceput dupa ora 19.00 si s-a incheiat inaintea orei 20.00, au participat aproximativ 5.000 de persoane care au inconjurat sediul Parlamentului si si-au dat mana, formand un lant. In acelasi timp, oamenii au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana".

Weekend cu proteste pentru Rosia Montana: Lant uman in jurul Palatului Parlamentului

Protestatarii s-au strans in Parcul Izvor, de la ora 18.30, printre ei regasindu-se mai multi participanti la marsul biciclistilor desfasurat timp de cateva ore, sambata, in Capitala.

Aproximativ 5.000 de biciclisti au participat la marsul de protest in Capitala, cerand amenajarea pistelor pentru deplasarea lor pe carosabil, dar si demisia primarului Sorin Oprescu.

Biciclistii organizeaza sambata un mare protest in Bucuresti - cer demisia lui Oprescu

In jurul orei 21, peste 1.000 de persoane protesteaza, sambata seara, in Piata Universitatii, impotriva proiectului de la Rosia Montana. Circulatia este blocata in zona.

Protestul fata de proiectul de la Rosia Montana se afla la cea de-a 21-a zi in Capitala.

Marti seara, in cadrul manifestatiei de la Universitate, aproximativ 50 de dansatori au realizat un tango flashmob, cerand includerea Rosiei Montane in Patrimoniul Mondial UNESCO, asa cum acest dans a fost inclus in Patrimoniul Imaterial UNESCO, in 2009.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...