Rosia Montana: Protest inedit pentru sambata - flash-mob la metrou

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 12:00
1604 citiri
Rosia Montana: Protest inedit pentru sambata - flash-mob la metrou

Organizatorii protestelor din Piata Universitatii fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana planuiesc o noua manifestantie inedita: flash-mob la metrou.

De luni pana vineri, fantana de la Universitate este punctul central pentru dezbatere, informare si mobilizare, anunta organizatorii. Ziua de duminica este rezervata marsului prin Bucuresti, in timp ce sambata este dedicata pentru forme inedite de protest.

Evenimentul din aceasta sambata, denumit "Flash-mob: Urmeaza statia Rosia Montana", are loc la ora 15:00, in statia Piata Unirii (peron M1), se arata pe pagina de Facebook a organizatorilor.

Participantii sunt indemnati sa vina cu bannere, flyere si "orice altceva util pentru a face campanie de informare in metrou".

Rosia Montana Protestele continua in cartierele din Bucuresti: Victor Ponta se joaca de-a minerul

In urma cu o saptamana, 6.000 de oameni au format un lant uman in jurul Palatului Parlamentului. Duminica, mii de oameni au marsaluit prin Capitala.

Protestatarii fata de proiectul de la Rosia Montana au anuntat o noua manifestatie pentru aceasta duminica, marcand inceputul celei de-a cincea saptamani consecutive de proteste. De data aceasta, ei nu vor mai merge dinspre Piata Universitatii spre cartiere, ci invers.

Potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook a evenimentului, Runda #5 - mars pentru Rosia Montana (Bucuresti), manifestantii se vor intalni la ora 16:00, la metroul de la Parcul Titan, urmand sa plece apoi spre Piata Universitatii, la ora 18:00.

Manifestantii continua sa ii ceara demisia prim-ministrului Victor Ponta, precum si ministrilor Dan Sova, Rovana Plumb si Daniel Barbu, adaugand totodata ca vor ca acestia sa fie si anchetati.

"Duminica 29 septembrie continuam obiceiul sanatos al duminicii petrecute in familie in spirit civic. (...) Marsam prin cartiere pentru a duce aceste revendicari mai departe direct la cetateni. Se anunta vreme buna, haideti sa iesim in numar mare.

Am parcurs 30 de km in ultimele duminici si ne-am facut auziti de 40-50 de mii de oameni in fiecare weekend. Pentru ca am epuizat zonele dens populate in care putem ajunge daca plecam din Piata Universitatii, duminica 29 septembrie incercam reversul", explica protestatarii.

Acestia mai cer parlamentarilor sa interzica mineritul pe baza de cianura in Romania, dupa care guvernantii sa respinga de urgenta acordul de mediu. Nu in ultimul rand, se mai cere Ministerului Culturii sa inscrie Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest Rosia Montana metrou, #flashmob metrou Rosia Montana , #protest