Noi proteste fata de proiectul Rosia Montana, in Bucuresti

Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 08:30
3315 citiri
Noi proteste fata de proiectul Rosia Montana, in Bucuresti

Cei nemultumiti de eventualitatea aprobarii proiectului de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana au anuntat pe Facebook ca duminica, 6 octombrie, va fi organizat un nou protest la Bucuresti.

De data aceasta, potrivit anuntului, multimea se va aduna in cartierul Militari, pe strada Rosia Montana, in apropiere de statia de metrou Gorjului. De aici, protestatarii vor pleca in mars spre centrul Bucurestiului. Pe drum, multimea va trece si prin dreptul palatului Cotroceni.

"Duminica ne strangem la 16:00 pe strada Rosia Montana colt cu Dezrobirii (la 400 m de Metrou Gorjului - M3). Plecam pe traseul Iuliu Maniu - Cotroceni - Universitate la ora 17:00. Dupa 20:00 ne dam intalnire in Piata Universitatii cu toti cei ce nu au putut ajunge pe traseu din motive obiective. Facem o poza de grup, iar ca sa dam bine in poza recomandam sa venim imbracati in culorile campaniei: rosu/verde/alb", este mesajul postat pe pagina oficiala a protestelor impotriva proiectului Rosia Montana.

Ce sunt eco-extremistii si cum NU au reusit la protestele pe Rosia Montana

Intr-un alt mesaj postat pe Internet, participantilor la miting li se reamintesc, pe puncte, mesajele care trebuie transmise.

"Duminica 6 octombrie continuam obiceiul sanatos al duminicii petrecute in familie in spirit civic. Plecam de pe Strada Rosia Montana din Bucuresti (colt cu Dezrobirii) si mergem pana in Piata Universitatii. Pe traseu ne oprim si la Palatul Cotroceni.

Suntem solidari in a revendica urmatoarele:

1) Parlamentari, spuneti "NU" proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceti mineritul pe baza de cianura in Romania.

2) Guvernanti, respingeti urgent acordul de mediu.

3) Victor Ponta, Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si Gheorghe Dutu - asumati-va raspunderea si demisionati. Vrem sa fiti si anchetati.

4) Ministerul Culturii - cereti ca Rosia Montana sa fie inscrisa in patrimoniul UNESCO", se arata in mesajul afisat pe reteaua sociala.

Administratorii contului de Facebook au anuntat si cum au fost alese traseele protestelor.

"Am facut un rapid un experiment de democratie directa in era Facebook si am ales sa votam traseul marsului de duminica. Am tinut cont de doua mari criterii: cat de dens populate sunt zonele prin care trecem (blocuri comuniste, da!) si institutiile cheie ale statului prezente pe traseu sau locurile simbol", este o alta postare pe Facebook.

A.C.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...