Sova: Sper ca protestatarii sunt de buna-credinta, cei mai multi au ingrijorari justificate

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 15:07
1506 citiri
Sova: Sper ca protestatarii sunt de buna-credinta, cei mai multi au ingrijorari justificate
Foto: B1 Tv

Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, marti, ca spera ca oamenii care protesteaza fata de exploatarea de la Rosia Montana si gazele de sist sunt de buna-credinta, ca replica la afirmatiile deputatului PSD Sebastian Ghita facute in cadrul unui interviu Ziare.com.

Intrebat daca e de parere ca Rusia are o implicare in protestele fata de exploatarea gazelor de sist, Ghita a raspuns, amintind de "actiunile destabilizatoare" ale acestei tari in Bulgaria: "Credeti ca le e jena sa ocoleasca Romania?".

Sebastian Ghita, despre proteste, implicarea Rusiei si media iresponsabila - Interviu

Chestionat daca este de acord cu afirmatiile colegului sau de partid, Dan Sova a replicat ca "indiferent ce informatii primim sau nu, nu va putem spune daca le-am primit sau nu".

"Va trebui sa il intrebati pe el (pe Sebastian Ghita - n.red.). Ce pot sa va spun cu certitudine este ca am convingerea ca cei care protesteaza impotriva proiectului Rosia Montana si gazelor de sist, cea mai mare din ei sunt de buna credinta si au ingrijorari justificate. Comisia Europeana a spus ca nu exista probleme de mediu cu acest proiect", a punctat ministrul, intrebat daca este de aceeasi parere cu Sebastian Ghita in legatura cu protestele, intr-un interviu video realizat de Adevarul si preluat de B1 Tv.

Sova: Licenta de exploatare pentru RMGC poate fi prelungita usor

Mii de persoane au protestat, duminica, fata de inceperea exploatarii aurului la Rosia Montana, in Bucuresti, pentru a opta oara consecutiv. Ei au marsaluit de la Universitate pana la Palatul Parlamentului, pe care l-au inconjurat de mai multe ori, dupa care s-au intors in Piata Universitatii.

Proteste pentru Rosia Montana: Mii de oameni au marsaluit in ciuda restrictiilor. Jandarmii au cedat

De asemenea, localnicii din Pungesti sunt de mai bine de o saptamana in perimetrul in care Chevron ar fi trebit sa instaleze o fonda pentru explorarea gazelor de sist, ei reusind blocarea temporara a proiectului.

Chevron nu renunta: Explorarea Pungesti, suspendata pana cand se va intelege ca metodele folosite sunt bune

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Sova proteste Rosia Montana, #Sova proteste gaze sist, #Sova protestatari , #protest