Catalin Ivan (PSD): E o nebunie, n-am chemat minerii in Bucuresti

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 15:21
3594 citiri
Catalin Ivan (PSD): E o nebunie, n-am chemat minerii in Bucuresti

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a negat vehement informatia publicata de jurnalista Sorina Matei, conform careia cativa lideri ai PSD ar fi adus mineri de la Rosia Montana sa protesteze in favoarea proiectului, la Bucuresti, dupa care s-ar fi razgandit.

"E o nebunie, nu are nicio legatura cu realitatea. Noi nici macar n-am recomandat colegilor sa voteze pentru Rosia Montana, cu atat mai putin sa aducem oameni sa protesteze pentru proiectul minier. Foarte multi colegi sunt impotriva proiectului", a comentat europarlamentarul PSD pentru Ziare.com.

El chiar i-a laudat pe protestatari pentru "spirit civic" si nu a avut o pozitie fata de faptul ca protestele continua, in ciuda asigurarilor liderilor USL ca proiectul va fi respins.

"N-am nicio parere pro sau contra, in orice democratie din lumea asta oamenii au dreptul sa-si spuna nemultumirile, punctul de vedere, spiritul civic e de apreciat. Trebuie discutat cu protestatarii si revendicarile lor trebuie luate in calcul", a declarat eurodeputatul PSD.

Sorina Matei, jurnalist Romania TV, a publicat pe blogul personal informatia conforma careia mineri de la Rosia Montana au fost adusi la Bucuresti de lideri ai PSD.

"In plina criza Rosia Montana si in pline proteste la Piata Universitatii, saptamana trecuta, cativa lideri PSD au luat decizia de a aduce cateva autocare de mineri in Bucuresti pentru a contracara manifestatiile tinerilor care protestau pasnic anti-Rosia Montana, spun surse politice.

(...) Pentru ca intalnirea celor doua tabere, pro si anti-Rosia Montana putea foarte usor degenera, imaginile cu mineriada din 13-15 iunie 1990 fiind vii in mintea multora, sub presiune maxima, s-a luat decizia ca autocarele cu mineri sa fie trimise rapid de unde au venit, sustin surse politice", a scris Sorina Matei.

Contactat de reporterii observatorulph.ro Cristian Albu, presedintele sindicatului Viitorul Mineritul din Rosia Montana (SVM), nu neaga informatia conform careia colegi de-ai lui s-au aflat saptamana trecuta in Bucuresti pentru a protesta. Acesta subliniaza insa ca este vorba despre un numar de aproximativ 50 de mineri care aveau autorizatie pentru a protesta in fata Ministerului Mediului.

"Intr-adevar, aveam programata o manifestare in fata Ministerului Mediului pentru saptamana trecuta, insa am renuntat tocmai pentru a nu agita spiritele. Trebuie sa precizez ca aceasta autorizatie am solicitat-o si obtinut-o inca din primavara. In niciun caz nu au fost "autocare" de mineri in Bucuresti.

Au fost 50 care, va repet, ar fi trebuit sa protesteze in fata Ministerului Mediului. Cand am vazut ce se intampla, am hotarat sa renuntam, sa plecam acasa si sa protestam aici, la noi. Probabil de aici au aparut speculatiile", a comentat Albu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#PSD mineri adusi proteste, #PSD mineri Sorina Matei , #stiri Rosia Montana