Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vot controversat in Comisia pentru Rosia Montana

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 16:33
2221 citiri
Vot controversat in Comisia pentru Rosia Montana
Foto: Gov.ro

Membrii Comisiei pentru Rosia Montana au dat, joi, un vot asupra proiectului de lege in forma primita de la Guvern, ulterior existand controverse asupra semnificatiei votului.

Membrii Comisiei pentru Rosia Montana s-au reunit joi intr-o sedinta tinuta cu usile inchise pentru a elabora Raportul asupra proiectului de lege si pentru a vota amendamentele depuse la proiect.

In debutul dezbaterilor, potrivit unor surse participante la dezbateri, s-a supus la vot proiectul de lege in forma trimisa de Guvern, 9 dintre membrii Comisiei (7 PSD, 1 PPDD, 1 PC) votand "pentru", in timp ce 7 membri (5 PNL, 2 UDMR) au votat "impotriva", respectiv pentru pentru respingerea actualului proiect de lege.

Intrebat de ce votat alaturi de PSD pentru proiectul de lege in forma Guvernului, senatorul PPDD Haralambie Vochitoiu a precizat: "Cred ca din cauza fumului de tigara de pe hol nu s-a inteles exact. Nu am votat nici alaturi de PSD si nu am votat pentru acest proiect de lege. Am votat sa continuam dezbaterile pe acest proiect de lege".

"Azi a fost o propunere sa sistam discutiile si sa trantim proiectul de lege. Nu am fost de acord cu cel care a propus sa sistam discutiile. Am votat pentru ca discutiile sa continue. La vot s-a supus continuarea discutiilor sau sistarea lor", a adaugat Vochitoiu.

Intrebat de ce membrii PNL ai Comisiei nu au aceeasi parere asupra votului, Vochitoiu a raspuns: "A, ok! Daca erau la tigara... Sa stea mai mult in sala".

Deputatul PNL Cristina Pocora a spus ca votul respectiv a fost dat in legatura cu proiectul de lege, asa cum a fost el trimis de Guvern catre Parlament.

"A fost o propunere atat a colegilor liberali, cat si a colegului de la UDMR, ca sa se dea un vot pe proiectul de lege in forma in care a venit de la Guvern. PNL a votat impotriva proiectului de lege in forma trimisa de Guvern. Daca ar fi existat o majoritate, atunci raportul ar fi putut fi negativ si am fi putut merge cu acesta in plen si s-ar fi decis acolo", a adaugat Pocora.

Ea a aratat ca, din momentul in care a picat la vot respingerea proiectului de lege, se va merge mai departe cu dezbaterea si se vor depune amendamente.

"Acum se dezbate, va exista un vot pe amendamente si un vot final pe raportul cu amendamente", a adaugat Pocora.

UDMR a transmis un comunicat de presa in care arata ca a propus respingerea proiectului de lege privind Rosia Montana.

"Comisia speciala de examinare a legii privind Rosia Montana a votat impotriva propunerii prin care UDMR solicita respingerea proiectului de lege. Pozitia UDMR a fost sustinuta de parlamentarii Uniunii, membrii delegati ai Comisiei speciale. Deputatul de Harghita Korodi Attila impreuna cu senatorul de Salaj Vegh Sandor au cerut Comisiei supunerea la vot negativ a proiectului de lege initiat de Guvern, privind exploatarea de la Rosia Montana, deoarece audierile efectuate pe marginea proiectului au demonstrat, in mod clar, ca investitia miniera se bazeaza pe numeroase date indoielnice.

Korodi Attila, membru al Comisiei Speciale, a relatat ca pozitia Uniunii a fost respinsa de ceilalti membri. Votul a fost precedat de o dezbatere indelungata, dupa care membrii Comisiei au votat cu 9 la 7 impotriva propunerii UDMR. Conform pozitiei oficiale a UDMR, Guvernul trebuie sa retraga din Parlament proiectul de lege privind Rosia Montana, Uniunea continuand sa respinga ferm proiectul in forma sa actuala", mentioneaza sursa citata.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#vot controversat comisie RMGC, #comisie proiect Rosia Montana, #vot Rosia Montana , #stiri Rosia Montana