Fetele manipularii. De ce protestatarii NU erau portocalii (Opinii)

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 19:09
10690 citiri
Fetele manipularii. De ce protestatarii NU erau portocalii (Opinii)

Ati vazut dezbaterea Antena 3 despre Rosia Montana? Sigur? Ati fost atenti-atenti? Ei bine, daca ati fost, probabil ati observat ceva ciudat. In timp ce se discuta in studiou, in plan secund, se dadeau imagini cu protestatarii.

Ciudat, asa cum am spus, predomina o culoare. Portocaliu. Imaginile erau prelucrate astfel incat toti protestatarii pareau imbracati in portocaliu. In culoarea "detestatului" Basescu si a "detestatului PDL".

Li s-or fi stricat aparatele saracilor oameni ai lui Dan Voiculescu. Culmea, doar in portocaliu. Sau e vorba de manipulare, ca sa dea impresia oamenilor, in subconstient, ca sunt protestatarii lui Basescu.

Uite si o poza, asta pentru fanii Antena 3, ca sa nu spuneti ca sunt platit, basist, kilngonian. Si ca inventez. Sau, din contra, sa spuneti. Poftim:

Ptiu, drace! Minune! De unde aparu culoarea asta?

Si inca o data:

De unde aparu, de unde nu, pot doar sa marturisesc ca ma simt rusinat ca impart profesia de jurnalist cu cei de la Antena 3 si Romania TV. Vorbesc despre decidenti, nu de oamenii care isi fac meseria, sunt destui pe acolo, dar n-au ce face.

Blocajul mediatic din primele zile ale protestelor, cand cele 2 posturi pur si simplu au ignorat mii de oameni iesiti pe strazile Romaniei, in conditiile in care dadeau Breaking News in 2012, chiar si pentru 50 de oameni, le-a amintit multor oameni de anii '90. Sau chiar de anii '80.

Mai apoi, tactica a fost schimbata. Inteligent, mai ales la Antena 3, maestra manipularii si propagandei, care a contraatacat in a treia zi, cu o dezbatere facuta pentru "a-i bate la fundul gol" pe opozantii proiectului.

Argumentele pro-Rosia Montana erau sentimentale, penetrante, spuse de oameni relativ simpli, precum doamna Lungu, prototipul romanului obisnuit, care lupta sa puna mancare pe masa copiilor. Seful RMCG dadea si el o impresie de om care stie ce spune, pentru a completa tabloul.

De partea cealalta, bine alesi, erau Remus Cernea si presedintele Asociatiei Culturale Rosia Montana, Ioan Piso, care, in ciuda bunelor intentii, pareau elitisti si neadaptati contextului, comparativ cu ceilalti. Plus ca moderatorul, plus marii, dar marii rau de tot, jurnalisti Adrian Ursu si Mugur Ciuvica, trageau cat puteau cu cei pro-Rosia Montana. Ca sa faca dezbaterea si mai "corecta", au bagat o reclama cu un sindicalist care era pro-Rosia Montana. De vreo 10 ori.

Ingroparea discutiei despre Rosia Montana a fost apoi totala la Antena 3 si Romania TV, odata cu scandalul privind cainii ucigasi. N-au mai dat aproape nimic! Si-au concentrat, feroce, tirul pe asta sau pe alte subiecte pentru a face lumea sa se uite in alta parte. Bingo!

Si asta nu a ramas neobservat. In presa internationala, media din Romania este blamata din cauza atitudinii televiziunilor fata de protestele fata de exploatarea de la Rosia Montana.

CNN despre protestele pentru Rosia Montana

Citeste si:
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Dacian Cioloș nu dă nicio șansă unui guvern condus de Florin Cîțu, în care USRPLUS să fie partener: ”Vrem un premier cu care să putem lucra, pur şi simplu”
Dacian Cioloș nu dă nicio șansă unui guvern condus de Florin Cîțu, în care USRPLUS să fie partener: ”Vrem un premier cu care să putem lucra, pur şi simplu”
Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloş, exclude posibilitatea unui guvern condus de Florin Cîţu prim ministru, din care să facă parte si USR PLUS. „Nu există nicio şansă să continuăm...
Sursa: Ziare.com