Inca un soc pe Rosia Montana. Chelaru: Nu trece. Daca trece, va fi cu mari modificari

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 12:49
5253 citiri
Inca un soc pe Rosia Montana. Chelaru: Nu trece. Daca trece, va fi cu mari modificari

Proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana intampina tot mai multe dificultati in drumul spre adoptare, mai ales dupa ce Ministerul Justitiei a dat aviz negativ, considerand ca e neconstitutional in mai multe puncte sau ca are formulari foarte neclare.

Unul dintre cei mai experimentati senatori juristi, Ioan Chelaru de la PSD, a declarat pentru Ziare.com ca, in opinia sa, proiectul de la Rosia Montana nu va trece, iar daca va trece, va fi cu modificari substantiale.

"Daca va trece, desi punctul meu de vedere in actualele conditii e ca nu va trece, va fi amendat serios. Nu avem interesul sa elaboram un act normativ neconstitutional. La cum simt opinia generala, nu va trece. Va fi un subiect extrem de discutat", ne-a spus Ioan Chelaru.

El crede ca situatia proiectului, data fiind dezbaterea publica si proiectele de strada, e una "speciala" si ca parlamentarii vor trebui sa se consulte cu alegatorii.

"Aici e o situatie speciala, fiecare parlamentar are libertatea sa sustina punctul de vedere cum crede mai bine. Fiind o situatie speciala, fiecare parlamentar se va consulta cu electoratul si isi va stabili un punct de vedere", a mai comentat senatorul de Neamt.

"Parlamentarii au dreptul sa faca modificari si pot modifica in mod esential un act normativ. Poate sa intre un act cu un anumit sens al normei si parlamentarii sa-l modifice complet.

Daca e initiativa Guvernului si se modifica initial, Guvernul trebuie sa exprime o noua pozitie fata de modificarile facute in Parlament. Avand in vedere ca Guvernul are majoritatea in Parlament, de obicei pozitia Guvernului e respectata, chiar daca sunt si amendamente care au fost admis sau respinse", a explicat Chelaru.

El nu e singurul politician din USL care crede ca proiectul nu va trece, Sorin Rosca Stanescu (PNL) declarand ca majoritatea parlamentarilor din aceasta alianta i se opune.

Altii, precum Mihaita Calimente, tot de la PNL, se arata convinsi ca va trece.

Calimente (PNL), despre Rosia Montana: Opozantii au pareri delirante, protestatarii se distreaza

Proteste fata de proiect

Mii de oameni au protestat, pentru 4 nopti la rand, fata de proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana, cerand oprirea acestuia si scandand slogane impotriva Guvernului.

Proteste de amploare in Bucuresti: Salvam Rosia Montana!

Proteste fata de Rosia Montana, ziua a doua: Ponta esti un lingou!

Proteste pentru Rosia Montana, ziua 3. Mii de oameni la Universitate si pe Calea Magheru

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com