Ivan (PSD) : Suspiciuni de interese straine la Rosia, ONG-uri finantate din Ungaria

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 19:09
4407 citiri
Ivan (PSD) : Suspiciuni de interese straine la Rosia, ONG-uri finantate din Ungaria

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat ca sunt suspiciuni in legatura cu interese din afara tarii pentru ca exploatarea de la Rosia Montana sa nu se faca.

"Sunt tot felul de suspiciuni (privind interese din afara tarii - n.red), n-am zis eu, ca sunt ONG-uri finantate din Ungaria", a spus europarlamentarul PSD pentru Ziare.com.

Intrebat daca si el crede, precum colegul sau de alianta, Mihaita Calimente (PNL), ca protestele sunt influentate de miliardarul americano-maghiar George Soros, Ivan a raspuns: "Eu nu am aceste informatii, dar am vazut ca si UDMR-ul se opune exploatarii de acolo, adica pot fi coincidente sau interese din partea altor tari. Important e ca totul sa fie cat mai transparent si accesul la informatii cat mai bine asigurat."

El a raspuns la fel si in privinta informatiilor conform carora Ungaria sau Rusia ar avea interese ca exploatarea de acolo sa nu se faca: "Nu am asemenea informatii, sunt institutii ale statului care au informatiile necesare si au dat informari catre cei care trebuie sa stie."

Nu conteaza ce decizie se ia, conteaza sa fie dezbatere

Purtatorul de cuvant al PSD spune ca nu conteaza daca se va face sau nu proiectul de la Rosia Montana, ci sa fie discutii neinfluentate de sentimentalisme sau "interese straine".

"E important ca avem o dezbatere. In ce directie se merge, conteaza prea putin. Nu e atat de important daca se va face sau nu se va face proiectul, e important ca decizia sa fie luata in cunostinta de cauza, sa fie o dezbatere.

Punctele de vedere nu trebuie sa fie unele sentimentale, impulsive sau influentate de alte interese nu neaparat interne.

E important ca se discuta, se prezinta punctele pro, punctele contra, suntem intr-o stare de normalitate si asta ma bucura foarte mult, nu mai sunt decizii luate pe sub masa. E transparent, civilizat. Daca se va face sau nu se va face, e intr-un plan secund", a mai afirmat Ivan.

"Interesele straine", la mare moda

Protestatarii de la Rosia Montana au fost acuzati ca sunt manipulati de o serie de ONG-uri care au primit finantare de la miliardarul George Soros, cel care sprijina societatea deschisa din tarile postcomuniste de cateva decenii incoace.

Evenimentul Zilei, Antena 3 sau Romania TV sunt printre organele de presa care au raspandit aceasta acuzatie, precum si aluzii referitoare la "interese straine", care au fost preluate si de politicieni.

Cel mai vehement a fost presedintele Comisiei SIE, deputatul Mihaita Calimente (PNL), care a spus, intr-un interviu pentru Ziare.com, referindu-se la protestatari, ca "banii lui Soros nu au miros". Ulterior, intr-un interviu pentru gandul, el a mers mai departe, spunand ca miliardarul american e "catalizatorul" acestor proteste si ca aceste finantari sunt un pericol pentru securitatea nationala.

Calimente, atac dur la Ponta si protestatarii anti-Rosia Montana

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Ivan interese Rosia Montana, #Catalin Ivan ONG Ungaria Rosia Montana , #stiri Rosia Montana