Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Macovei: Proiectul Rosia Montana trebuie oprit

Luni, 22 August 2011, ora 17:26
2312 citiri
Macovei: Proiectul Rosia Montana trebuie oprit
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei cere organizarea unei dezbateri publice ample pe marginea proiectului exploatarii miniere de la Rosia Montana, proiect a carui derulare ar trebui suspendata pana la finalizarea dezbaterii.

"Devine tot mai imperios necesara o dezbatere publica serioasa despre proiectul Rosia Montana", scrie vicepresedintele PDL Monica Macovei pe blogul sau. Ea crede ca dezbaterea ar trebui sa aiba ca teme principale patru chestiuni: oportunitatea folosirii cianurilor, in conditiile in care guvernul canadian cheltuie 1,2 miliarde de dolari canadieni anual pentru a preveni un dezastru ecologic la Yellowknife, analiza documentelor afacerii Rosia Montana, inclusiv a celor secrete, o analiza a costurilor si beneficiilor presupuse de proiect si impactul asupra patrimoniului national.

"Consider ca orice procedura in care este angajata Rosia Montana Gold Corporation trebuie sa se opreasca pana la finalizarea acestor dezbateri", adauga Macovei in postarea de pe blog.

Rosia Montana, in presa internationala: Aurul imparte orasul in doua

Activist de mediu: Basescu influenteaza prin antepronuntarea in cazul Rosia Montana

Basescu: Proiectul Rosia Montana trebuie facut - e o avere acolo

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Sulina, ca este un sustinator al proiectului Rosia Montana, dar considera ca trebuie renegocitate conditiile de partajare a beneficiilor de pe urma exploatarii, iar masurile de protejare a mediului trebuie sa fie la standard european.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Rosia Montana dezbatere publica, #Rosia Montana Macovei , #stiri Rosia Montana