Nici nu stiti ce putere aveti! (Opinii)

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 17:01
6894 citiri
Nici nu stiti ce putere aveti! (Opinii)

O saptamana. Atat au rezistat Victor Ponta si Crin Antonescu in fata demonstratiilor de strada. Primul a dat inapoi, celalalt chiar a pozat - ce ironie!- in aparatorul protestatarilor, dupa ce sustinuse destul de evident exploatarea de la Rosia Montana.

Care e concluzia mea? Cred ca cei care protesteaza nici nu stiu ce putere au. Ce ar putea face cu ea. Cum ar putea schimba Romania si ar putea elimina o multime din porcariile care ne otravesc viata.

Va imaginati ce ar fi daca ar fi acelasi tip de miting si impotriva unui subiect chiar mai important decat Rosia Montana, cum ar fi coruptia infioratoare care domneste in Romania si care, indirect, daca ne gandim doar la spitale, a omorat milioane de oameni in ultimii 23 de ani? Sau impotriva politizarii aproape fiecarei institutii de felul asta, care ne trimite pe cap tot soiul de ticalosi si incompetenti?

Toata lumea stie, infiorator ce se intampla in Romania din punctul asta de vedere. Oficial, peste un miliard e furat, dat clientelei politice pe contracte "cu dedicatie", risipit pe cele mai mari prostii pe care le poti vedea. Raportul Curtii de Conturi arata suma asta. Realitatea e si mai urata, pentru ca cei de la Curtea de Conturi sunt 1. Inca fideli partidelor care i-au trimis acolo si 2. Prea slabi numeric si tehnic pentru a ajunge in toate colturile hotiei.

Proteste masive de strada ar putea schimba asta. Pentru ca pot avea un impact mult mai important decat cele din anii '90. Erau alte vremuri. O demonstratie de 30.000 de oameni avea mai putin impact decat are acum una de 3.000. Pe vremea aceea nu existau televiziuni de stiri cu transmisii non-stop si nici macar nu existau atatia oameni care aveau acces la televiziunea prin cablu. Vedeai o informatie de 2 minute la stiri, seara, si cam atat.

In plus, e singura modalitate de a sparge monopolul partidelor "sistemului", care nu vor schimba niciodata de bunavoie structura administratiei - corupta si politizata, folosita doar in interesul lor. V-ati gandit de ce PDL, cel putin pe hartie principalul partid de opozitie, nu ataca subiectul asta, astfel incat sa loveasca fara incetare in USL? Pentru ca si ei au facut la fel. Si, probabil, vor mai face dupa ce ajung la guvernare.

In Romania inca nu avem cultura prostestelor pentru lucrurile importante, revoltatoare. Ati vazut bulgarii? Grecii? Turcii? Doar la Varna, un oras mult mai mic decat Bucurestiul, se strangeau cate 20.000 de oameni.

Noi suntem mai dezinteresati de atat. Moi, fara reactie. De asta ni se intampla asa ceva. In aproape fiecare oras, fiecare comuna din Romania, primarii isi bat joc de banii oamenilor. Ministri, la fel. Te miri ce directori, la fel. Vedem noi proteste, cat de cat? Nu, nimic. O mie de oameni ar putea speria pe oricine, daca protesteaza o luna in sir. Zece mii de oameni ar fi TEROARE pentru toti hotii astia care-si trag bani din orice, insa nu vedem asa ceva. Toti se tem, toti se gandesc ca "lasa, ca nu se schimba nimic" sau "lasa, sa se duca altii sa protesteze, eu am alta treaba". Nimeni nu-si da seama cat de important e lucrul asta cu adevarat si cata putere pot avea.

Poate, dupa ce intreaga poveste cu Rosia Montana se termina, cei care protesteaza vor intelege cat de mult pot conta. Atunci cand ies in strada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste Romania Rosia Montana, #demonstratii Romania coruptie , #stiri Rosia Montana