Articol citit de 4553 ori
Rosia Montana devine o rana pentru Romania,
dar se pare ca pe romanii nostri nu ii prea afecteaza distrugerea unei parti din aceasta tara.
Acum s-ar putea alege incotro sa o apuce:
- spre valorificarea subsolului cu desertificarea mediului inconjurator sau
- spre valorificarea unei bogatii unice, nu ca valoare directa ci ca valoare adaugata la cea a mediului, frumusetii naturale si a istoriei acestei tari.
Prima tine de praduirea unei bogatii, a doua de munca si constructie. Dar la romani munca e o corvoada.
Paleologu,ca de obicei-un comic al politicii romanesti!
Mai rational si sanatos la cap apare Grebla-in
sfarsit un cap de USL luminat!
Curios este ca face declaratii la indigo cu cele
expuse de Basescu acum doi ani!
Manifestatiile anti Rosia,sunt izvorate din
necunoastere si minti obsedate ...conforme cu
vechea mentalitate comunista...nu ne vindem tara!
...dar cel mai comic si caraghios ramane Victor Viorel
Ponta,care a ajuns in ...ofseid,dupa ce acum
cateva luni povestea ca exploatarea de la Rosia este
benefica si fara efecte negative importante pentru
mediu;apoi a bagat o lege pro,dupa care spune ca va
vota impotriva,dupa zvonul de ...razmerita!
...fireste in armonie cu labilitatea lui psiho-
politica deja proverbiala!
Jos Ponta-cel mai impotent si oportunist premier
contemporan!
Un lucru este cert,romanii au capiat!
*
Daca-l intrebi repede cum il cheama, fac pariu ca nu stie sa raspunda.
Gusa a elucidat comportamentul lui dr. Ponta...
A luat spaga grasa pentru Rosia Montana...urmeaza cercetari si septic la Jilava cu JIJI !
Ipocriti sunt USLasii.
Dupa ce s-au dat in spectacol facand "lant uman"contra exploatarii de la Rosia Montata,acum au dat avizul.
Se aude votantilor?
Vedeti ce mincinosi ati votat???
Televiziunile ocolesc subiectul. De ce ?
Reclame RMGC la tv :
"Paginademedia.ro prezinta situatia reclamelor din acest an difuzate de posturile de televiziune. Niciuna dintre marile televiziuni, nici postul public, nici statiile de stiri nu au fost ocolite.
Rosia Montana Gold Corporation a difuzat pe posturile TV, numai in acest an, peste 3.000 de spoturi si insertii publicitare. Ce televiziuni au avut reclame de laRMCG?
Dupa numarul de reclame difuzate, doua posturi sunt la distanta in capul listei:Romania TV si B1. Numarul mare de reclame nu inseamna ca au fost primele si la incasarile in bani. Pe de o parte, publicitatea este proportionala cu audienta (cele doua posturi nu sunt, dupa acest criteriu, in “prima liga"). Pe de alta parte, pretul pentru o reclama clasica este mai mare decat costul unei insertii de la sfarsitul unei rubrici sponsorizate.
Cele mai multe reclame din acest an, aproape jumatate, au fost difuzate de Romania TV. Pe postul detinut de Sebastian Ghita au rulat 1.382 de reclame sau insertii cu sigla RMCG.
B1 TV a avut aproape 1.200 de reclame pentru proiectul de la Rosia Montana. Explicatia numarului mare de pe cele doua canale: Romania TV si B1 au avut mai multe rubrici sponsorizate de Rosia Montana Gold Corporation, la finalul carora aparea sigla RMGC.
Dupa Romania TV si B1, celelalte televiziuni au avut mult mai putine reclame de la RMCG. Realitatea TV, de exemplu, a avut aproximativ de zece ori mai putine spoturi pe post decat Romania TV.
Cateva zeci de spoturi au fost si pe Pro TV, Antena 3, Antena 1 siKanal D, canale cu o audienta de cateva ori mai mare decatRomania TV si B1. Si principala statie publica, TVR 1, a avut reclame de la RMGC".
Si pt. Paleologu et co.
Ar fi cazul sa mutam lupta politica pe alt tarim. In ce ma priveste sint anti USL pina in moduva oaselor, asta nu inseamna insa sa comentez inpotriva unei idei bune , dor numai pentru faptul ca vine de la guv. Ponta. Deci stimati antiuslasi , nu folositi subiectul Rosia Montana, in lupta antiusl. Daca aveti argumente intemeiate sustenabile expunti-le, dar nu fiti contra, numai si numai pentru faptul propunerea de incepere al exploatarii vine de la Pontic.
Electoratul trebuie sa afle urgent si exact
cine sunt cozile de topor autohtone ale jecmanitorilor canadieni. Ponta si Kkrau s-au demascat, dar mai sunt multi altii.
intrebari
Sunt multe intrebari fara raspuns. Intrebarea majora este sau nu un proiect riscant pentru mediu? De ce guvernul da legea spre parlament inainte de a se obtine avizul de mediu? Prin urmare, daca parlamentul voteaza legea, mai poate vreun functionar de la ministerul mediului sa-si permita sa nu dea acel aviz??? Parlamentul poate sa se exprime doar pe chestiunea economica, nu pe chestiunea de mediu! Pe mediu trebuie sa vorbeasca doar specialistii! Si, oare, nu comunitatea locala ar trebui sa aiba intietate? Si la asumarea riscurilor dar si a profiturilor.
*
D-le Dr, va stiam un om rational cu scaun la cap, dar abordind problema in acest fel incep sa ma indoiesc. Vino domnule cu argumente tehnice pro sau contra, nu cu stereotipuri de tip "tata Floare".
Argumentul:
Pentru o exploatare primitiva bazata pe cianuri, Romania dispune de tehnologia, specialistii si mana de lucru calificata in domeniu, astfel incat sa-si extraga singura acest zacamant, fara niciun "ajutor dezinteresat" din afara. Investitia in suma totala de 2-3 md dolari poate fi lesne imprumutata de la Banca Mondiala si/sau BERD, tinand cont ca zacamantul este evaluat la 35-40 md dolari. In acest fel nu am mai imparti cu niciun smecher strain ceea ce detinem. Cat despre sumele cheltuite pana acum de RMGC, nu i-a obligat nimeni sa o faca, cu atat mai mult cu cat nici nu existau toate avizele necesare la data efectuarii cheltuielilor, cum nu exista nici acum. Sunt liberi sa ne dea in judecata la Haga, daca simt nevoia.
Dr. STRANGELO
Argumentele nu stau in picioare.
Cu tehnologia rudimentara pe care l-am folosit noi la Baia de Aries de ex. , azi chiar nu-ti mai da voie nimeni sa prelucrezi minereul aurifer. Deci pentru a prelucra minereul de la Rosia Montana se vor folosi metode de ultima ora , deci mai scumpe, si investitia initiala este mult mai mare dacat cea prezentata de Dvs. Oricum asta ar putea fi acum sau peste 10 ani in caz de ii scoatem pe Canadieni din tara. Problema cu despagubirile insa este cu totul alta. In ce priveste contractul initial semnat de guvernul Romaniei exista si a aparut ieri integral pe un site. Deci orice tribunal economic din lume le da dreptate si pot obtine in jur de 1.5 miliarde USD deci nu chiar 2 miliarde cum a spus ieri Pontic. Cred ca de pe pozitia de prim ministru este totusi in tema.
ATENŢIE la Zmeckers ...
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-nu-am-nicio-problema-sa-declansez-un-referendum-pentru-rosia-montana-1254744
GABIERUL a scris Esentialuu', ACOLO.
Da' Ian UITE cu CE sare si Cel de al Saisprezecelea Eugen ... :))
CĂ, dacă ai CHELTUIT prin Inselăciune SI Spagă CEVA Bani MIZÂND pe Prostia si Hoaia UNORA,
ACUM trebuie să FACI Hotia a MARE ... :))
Dom'le, făceam Misto la Sedintele Fu_UTC de Ideile despre Exploatare ale Imperialistilor, criticate de Activisti ...
ACUM Activistii sau Plodurile LOR au schimbat Macazuu'...
ESTE Cazuu' să NE facem NOI, Romanii Activistii NOSTRI ...
Imperialistii au RĂMAS La_FEL ...
NU se pot schimba ...
vrei argumente solide ? ok
contractul e secret. de ce? ce ascunde ?????
Apoi rmgc daca vrea sa exploateze, in primul rand sa-si obtina avizele de mediu si sa se inscrie in limitele legilor actuale ale Romaniei, la care ne supunem toti cetatenii tarii si apoi mai discutam de restul (poluare,redevente etc). de ce este nevoie de o lega speciala care da dreptul rmgc sa isi bata pu.la de legile pe care restul cetatenilor si firmelor trebuie sa le respectam? argumentele mele stau in picioare ? daca zici ca nu lasa-ma ca m-am lamurit.
Eugen ! Baia Mare 1999,digul de decantarea ceanurilor a cedat.
Urmarea a fost Catastrofa Ecologica,pe care exploatrea minhiera din Baia Mare si nici guvernul, nu a putut-o gestiona.
Revenhinjd la Rosia Montana,
contracul initial prevedea doar RECUPERAREA aurului din haldele de steril si decantor si nu exploatarea campurilor mjinhiere.
Conhditiile contractului initial nu se pot rasfrange asupra actelor aditionale atasate ulterior contractului, ele trebuiau votate ,aprobate de parlament.