Parlamentarii pot taia frunze la caini si fara sa incalce Constitutia (Opinii)

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 19:33
2115 citiri
Parlamentarii pot taia frunze la caini si fara sa incalce Constitutia (Opinii)

In timp ce actele normative care ar trebui sa devina legi sunt emise de Guvern prin Ordonante de Urgenta, ai ramane cu impresia ca Parlamentul sta degeaba, daca nu s-ar auzi din cand in cand ba de o comisie care-l salveaza pe Vosganian de la parnaie, ba de o alta, care avea termen sa incheie in octombrie lucrarile pentru Rosia Montana, dar le-a amanat pe 10 noiembrie, iar acum tocmai sta sa le amane din nou, pentru ca i-a lipsit cvorumul.

Cvorum este un cuvant de sorginte latina, plasat anume ca sa nu-l priceapa vulgul, sa crezi ca asta nu-i de nasul tau, daca nu ti-ai luat doctoratul si ca ar fi cu totul altceva decat ceea ce-ti inchipui ca este, atunci cand chiulesti pur si simplu.

Trai, nineaca!

La bacania din colt, daca lipseste un vanzator, niciodata bacanul nu trage obloanele, sub pretext ca n-ar avea cvorum. Angajeaza imediat un altul, iar vanzatorului vechi ii da papucii, de nu te vezi.

Alesilor nostri nu le poate da nimeni papucii, decat din patru in patru ani, dar si atunci numai daca nu-i sustine partidul. Iar partidul iti intoarce spatele numai daca ai fluierat in biserica, daca n-ai cotizat cum trebuie sau daca a dat altul mai tare din coate si te-a impins alaturi. Nu te judeca partidul ca ai ars gazul de pomana. Asta nu-i nimic.

Timp de vreo doua decenii, campionul arsului gazelor de pomana pe tara a fost Crin Antonescu, vesnicul absent de la Senat. Nu taia frunze la caini in plen si pe lacomisii. Le taia acasa. Partidul l-a tot propus insa, bine mersi, iar alegatorii l-au tot votat, ca fraierii. Trai, nineaca, pe banii babachii!

Intrucat parlamentarii si-au facut singuri legile si le-au aprobat cu mana lor, este normal ca parlamentarul care arde gazul de pomana sau taie frunze la caini sa nu dea socoteala nimanui.

Daca vrea, poate sa stea si acasa. Ajunge sa plece cativa, pentru ca ceilalti sa traga obloanele, sa inchida pravalia si sa scrie pe usa: closed.

Puncte si subpuncte

Cam asa-i si cu comisia pentru Rosia Montana, despre care vorbeam la inceput. Stirile din presa arata ca miercuri respectiva comisie a lucrat pe rupte pana la orele 23:30 cand doi parlamentari PP-DD s-au saturat si au plecat acasa, urandu-le colegilor spor la munca.

Presedintele comisiei a informat de altfel presa ca sedinta de miercuri a durat zece ore, din care in primele sase se discutase numai primul subpunct, mai ramanand inca trei subpuncte care, chiar daca nu plecau respectivii fugiti, tot nu se epuizau.

Nu stiu daca dupa respectivele subpuncte mai urmeaza punctele, suprapunctele sau alte semne de punctuatie, dar presimt ca, daca se mai amana pe inca o luna si tot mai raman ceva subpuncte, intram rapid in vacanta de Craciun, cand orice comisie pleaca acasa.

Domnul Ponta s-a dovedit a fi mare pisicher, de i-a pacalit asa usor pe cei de la Rosia Montana, lansandu-i sa creada ca o comisie parlamentara rezolva rapid problema pentru care le ardeau lor buzele.

Poate ca acum nici nu le vine sa creada, cand afla de la telvizor ca un cogeamitea Parlament cu aproape cinci sute de parlamentari nu reuseste sa-si faca un moft de cvorum intr-o comisie, ca sa rezolve o problema vitala, pentru care si-a pus premierul obrazul.

Se mai duce Ponta pe la Rosia Montana?

Obrazul? Hai, ca-i gluma! Domnul Ponta stia de la inceput ca propune comisia ca sa nu para ca s-a dus degeaba la Rosia Montana. Putea propune comisie si fara sa se duca acolo, dar n-ar fi dat spectacol si asta ar fi daunat imaginii.

Si-a salvat imaginea atunci, dar nu cred ca are curajul sa se mai duca inca o data la Rosia Montana. Sigur ca exista pericolul ca rezultatele comisiei sa nu multumeasca toata lumea, dar in acest caz nu ne opreste nimeni sa mai facem inca o comisie, care sa cerceteze ce a facut prima comsie. Se obisnuieste.

Frunze pentru taiat la caini se gasesc berechet, de caini nu ducem lipsa, avem de toate. Numai cvorumul ne cam lipseste, dar asta nu constituie nici macar contraventie, ca atunci cand calci pe linia continua.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...