Parlamentarii pot taia frunze la caini si fara sa incalce Constitutia (Opinii)

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 19:33
2299 citiri
Parlamentarii pot taia frunze la caini si fara sa incalce Constitutia (Opinii)
Foto: Evz

In timp ce actele normative care ar trebui sa devina legi sunt emise de Guvern prin Ordonante de Urgenta, ai ramane cu impresia ca Parlamentul sta degeaba, daca nu s-ar auzi din cand in cand ba de o comisie care-l salveaza pe Vosganian de la parnaie, ba de o alta, care avea termen sa incheie in octombrie lucrarile pentru Rosia Montana, dar le-a amanat pe 10 noiembrie, iar acum tocmai sta sa le amane din nou, pentru ca i-a lipsit cvorumul.

Cvorum este un cuvant de sorginte latina, plasat anume ca sa nu-l priceapa vulgul, sa crezi ca asta nu-i de nasul tau, daca nu ti-ai luat doctoratul si ca ar fi cu totul altceva decat ceea ce-ti inchipui ca este, atunci cand chiulesti pur si simplu.

Trai, nineaca!

La bacania din colt, daca lipseste un vanzator, niciodata bacanul nu trage obloanele, sub pretext ca n-ar avea cvorum. Angajeaza imediat un altul, iar vanzatorului vechi ii da papucii, de nu te vezi.

Alesilor nostri nu le poate da nimeni papucii, decat din patru in patru ani, dar si atunci numai daca nu-i sustine partidul. Iar partidul iti intoarce spatele numai daca ai fluierat in biserica, daca n-ai cotizat cum trebuie sau daca a dat altul mai tare din coate si te-a impins alaturi. Nu te judeca partidul ca ai ars gazul de pomana. Asta nu-i nimic.

Timp de vreo doua decenii, campionul arsului gazelor de pomana pe tara a fost Crin Antonescu, vesnicul absent de la Senat. Nu taia frunze la caini in plen si pe lacomisii. Le taia acasa. Partidul l-a tot propus insa, bine mersi, iar alegatorii l-au tot votat, ca fraierii. Trai, nineaca, pe banii babachii!

Intrucat parlamentarii si-au facut singuri legile si le-au aprobat cu mana lor, este normal ca parlamentarul care arde gazul de pomana sau taie frunze la caini sa nu dea socoteala nimanui.

Daca vrea, poate sa stea si acasa. Ajunge sa plece cativa, pentru ca ceilalti sa traga obloanele, sa inchida pravalia si sa scrie pe usa: closed.

Puncte si subpuncte

Cam asa-i si cu comisia pentru Rosia Montana, despre care vorbeam la inceput. Stirile din presa arata ca miercuri respectiva comisie a lucrat pe rupte pana la orele 23:30 cand doi parlamentari PP-DD s-au saturat si au plecat acasa, urandu-le colegilor spor la munca.

Presedintele comisiei a informat de altfel presa ca sedinta de miercuri a durat zece ore, din care in primele sase se discutase numai primul subpunct, mai ramanand inca trei subpuncte care, chiar daca nu plecau respectivii fugiti, tot nu se epuizau.

Nu stiu daca dupa respectivele subpuncte mai urmeaza punctele, suprapunctele sau alte semne de punctuatie, dar presimt ca, daca se mai amana pe inca o luna si tot mai raman ceva subpuncte, intram rapid in vacanta de Craciun, cand orice comisie pleaca acasa.

Domnul Ponta s-a dovedit a fi mare pisicher, de i-a pacalit asa usor pe cei de la Rosia Montana, lansandu-i sa creada ca o comisie parlamentara rezolva rapid problema pentru care le ardeau lor buzele.

Poate ca acum nici nu le vine sa creada, cand afla de la telvizor ca un cogeamitea Parlament cu aproape cinci sute de parlamentari nu reuseste sa-si faca un moft de cvorum intr-o comisie, ca sa rezolve o problema vitala, pentru care si-a pus premierul obrazul.

Se mai duce Ponta pe la Rosia Montana?

Obrazul? Hai, ca-i gluma! Domnul Ponta stia de la inceput ca propune comisia ca sa nu para ca s-a dus degeaba la Rosia Montana. Putea propune comisie si fara sa se duca acolo, dar n-ar fi dat spectacol si asta ar fi daunat imaginii.

Si-a salvat imaginea atunci, dar nu cred ca are curajul sa se mai duca inca o data la Rosia Montana. Sigur ca exista pericolul ca rezultatele comisiei sa nu multumeasca toata lumea, dar in acest caz nu ne opreste nimeni sa mai facem inca o comisie, care sa cerceteze ce a facut prima comsie. Se obisnuieste.

Frunze pentru taiat la caini se gasesc berechet, de caini nu ducem lipsa, avem de toate. Numai cvorumul ne cam lipseste, dar asta nu constituie nici macar contraventie, ca atunci cand calci pe linia continua.

George Simion se vrea vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, condus încă de Giorgia Meloni. Când au loc alegerile
George Simion se vrea vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, condus încă de Giorgia Meloni. Când au loc alegerile
George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), va candida marți, 14 ianuarie, pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR),...
Viziunea lui Daniel Funeriu cu privire la Armata Română: „România și Polonia trebuie să aibă împreună cea mai puternică armată”. Cât la sută din PIB trebuie alocat pentru Apărare VIDEO
Viziunea lui Daniel Funeriu cu privire la Armata Română: „România și Polonia trebuie să aibă împreună cea mai puternică armată”. Cât la sută din PIB trebuie alocat pentru Apărare VIDEO
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației și actual candidat independent la alegerile prezidențiale, a declarat într-un interviu pentru Ziare.com că România și Polonia ar trebui să aibă...
#Victor Ponta premier, #comisie Rosia Montana, #cvorum parlament Romania , #stiri Rosia Montana
  1. George Simion se vrea vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, condus încă de Giorgia Meloni. Când au loc alegerile
  2. Viziunea lui Daniel Funeriu cu privire la Armata Română: „România și Polonia trebuie să aibă împreună cea mai puternică armată”. Cât la sută din PIB trebuie alocat pentru Apărare VIDEO
  3. Ce post a primit Luminița Odobescu, după ce a fost înlocuită de la conducerea Ministerului de Externe
  4. "Va fi judecat de istorie". Liderul de partid care susține că o demisie acum a lui Iohannis nu ar soluționa problemele României
  5. Replica acidă a lui Ilie Bolojan la gluma proastă de pe TikTok recunoscută de Ciolacu: "Uneori, și glumele te pot costa"
  6. Bolojan cere ca motivele anulării prezidențialelor din 2024 să fie explicate mai bine. "Altfel, se ajunge la o agresivitate care nu ne ajută cu nimic ca societate"
  7. Explicația lui Ilie Bolojan privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale: "Nu s-a aprobat calendarul electoral la finalul anului"
  8. Risc real pentru candidatul comun PSD-PNL să nu intre în turul doi la prezidențiale. Care ar fi marea lui problemă, în opinia lui Remus Pricopie
  9. Ilie Bolojan, despre candidatura lui Călin Georgescu la președinție: „Orice candidat trebuie să respecte condiţiile legale”
  10. "Prioritară este reducerea cheltuielilor, nu creșterea de taxe". Bolojan vrea ca Guvernul să ofere servicii mai bune cu bani și oameni mai puțini