Surpriza pe Rosia Montana? SRS: Majoritatea USL, impotriva

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 12:12
5263 citiri
Surpriza pe Rosia Montana? SRS: Majoritatea USL, impotriva
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat ca, din ce stie el, majoritatea parlamentarilor USL va vota impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana, dar si ca Guvernul a trimis proiectul in Parlament in urma unor presiuni externe.

"Majoritatea de la PNL sunt impotriva acestui proiect. La PSD, in general, oamenii sunt impotriva. Ponta a spus, oficial, ca va vota impotriva acestei legi si a anuntat ca nu o sa recurga la obisnuitele solicitari la grupurile parlamentare sa se voteze intr-un anumit fel", a declarat Stanescu pentru Ziare.com.

Intrebat cum isi explica atitudinea premierului Ponta, care a spus ca e impotriva proiectului, desi el a fost cel care l-a aprobat in Guvern, Stanescu a raspuns: "Probabil ca Guvernul a avut presiuni externe pentru acest proiect".

Senatorul liberal a fost intrebat si cand se leaga cu lanturi impotriva proiectului de la Rosia Montana, asa cum anunta intr-o alta declaratie acordata Ziare.com:

Opozitie in USL fata de Rosia Montana: Doi politicieni se leaga cu lanturi

"Am spus ca ma leg cu lanturi daca va trece un asemenea act normativ. Pana atunci, cum sa stau in lanturi daca trebuie sa ma lupt sa nu treaca?", a spus el.

Alti parlamentari USL sunt insa in favoarea proiectului si sunt convinsi ca acesta va trece de parlament, cum sunt senatorul PSD Toni Grebla si deputatul PNL Mihaita Calimente.

"Sunt pentru Rosia Montana. E parerea mea veche si am vazut si din dezbaterea de aseara de la Antena 3, in fata unor argumente tehnico-economice, acei oameni care au alte pareri vin cu motivatii nationaliste, emotionale, delirante, fara legatura cu realitatea", a spus Calimente pentru Ziare.com.

Calimente (PNL), despre Rosia Montana: Opozantii au pareri delirante, protestatarii se distreaza

Grebla: Sa protesteze cei din Rosia Montana. Bucurestenii sa se uite mai bine la gropi si gunoi

Proteste impotriva proiectului

Mii de oameni au iesit pe strazi in marile orase ale Romaniei pentru a protesta fata de exploatarea aurului de la Rosia Montana, de 3 zile consecutive.

Ei scandeaza in primul rand impotriva Guvernului Ponta, dar si a presedintelui Traian Basescu, cel care a sustinut initial proiectul, pentru ca acum sa se declare "neutru".

Proteste de amploare in Bucuresti: Salvam Rosia Montana!

Proteste fata de Rosia Montana, ziua a doua: Ponta esti un lingou!

Proteste pentru Rosia Montana, ziua 3. Mii de oameni la Universitate si pe Calea Magheru

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#SRS majoritate impotriva Rosia Montana, #Parlament vot Rosia Montana , #stiri Rosia Montana