Verzii protesteaza vineri pentru Rosia Montana. Vezi unde

Joi, 08 August 2013, ora 23:50
1646 citiri
Verzii protesteaza vineri pentru Rosia Montana. Vezi unde

Partidul Verde din Romania si Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova protesteaza vineri dimineata, de la ora 9:00, fata de intentia Guvernului Ponta de a demara proiectul RMGC, printr-o serie de actiuni desfasurate in fata Palatului Victoria, pe trotuarul din fata Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

De asemenea, Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova si Centrul National de Media organizeaza vineri, de la ora 10:00, un flashmob pe aceeasi tema, protejarea Rosiei Montane.

"Premierul Victor Ponta a anuntat ca proiectul de la Rosia Montana (RMGC) trebuie deblocat si continuat astfel incat pana la inceputul sesiunii parlamentare pachetul legislativ sa fie finalizat. El incearca sa impinga acest plan si asumarea lui catre Parlament.

Rosia Montana Cernea face proteste fata de deciziile USL: "Vor fi razboaiele generatiei noastre"

Cu toate acestea, conform legii, responsabila de luarea acestei decizii este Autoritatea de Mediu si, in ultima instanta, Guvernul care trebuie sa intareasca prin hotarare o decizie a Comitetului de Analiza Tehnica Interministeriala", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii organizatii sustin ca executivul de la Bucurestu vrea "sa dea unda verde exploatarii aurifere din aceasta zona, desi in Parlament a fost deja depusa de catre deputatul Remus Cernea, presedintele Partidului Verde, o initiativa legislativa impotriva mineritului cu cianuri.

Organizatorii protestului ii invita pe sustinatorii acestei cauze sa le fie alaturi in actiunile desfasurate vineri dimineata.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#protest Rosia Montana Guvern Ponta, #Partidul Verde protest Rosia Montana, #proteste ecologisti Chisinau Bucuresti , #stiri Rosia Montana