Ziare.com

Vot controversat in Comisia pentru Rosia Montana

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 16:33

   

Vot controversat in Comisia pentru Rosia Montana
Membrii Comisiei pentru Rosia Montana au dat, joi, un vot asupra proiectului de lege in forma primita de la Guvern, ulterior existand controverse asupra semnificatiei votului.

Membrii Comisiei pentru Rosia Montana s-au reunit joi intr-o sedinta tinuta cu usile inchise pentru a elabora Raportul asupra proiectului de lege si pentru a vota amendamentele depuse la proiect.

In debutul dezbaterilor, potrivit unor surse participante la dezbateri, s-a supus la vot proiectul de lege in forma trimisa de Guvern, 9 dintre membrii Comisiei (7 PSD, 1 PPDD, 1 PC) votand "pentru", in timp ce 7 membri (5 PNL, 2 UDMR) au votat "impotriva", respectiv pentru pentru respingerea actualului proiect de lege.

Intrebat de ce votat alaturi de PSD pentru proiectul de lege in forma Guvernului, senatorul PPDD Haralambie Vochitoiu a precizat: "Cred ca din cauza fumului de tigara de pe hol nu s-a inteles exact. Nu am votat nici alaturi de PSD si nu am votat pentru acest proiect de lege. Am votat sa continuam dezbaterile pe acest proiect de lege".

"Azi a fost o propunere sa sistam discutiile si sa trantim proiectul de lege. Nu am fost de acord cu cel care a propus sa sistam discutiile. Am votat pentru ca discutiile sa continue. La vot s-a supus continuarea discutiilor sau sistarea lor", a adaugat Vochitoiu.

Intrebat de ce membrii PNL ai Comisiei nu au aceeasi parere asupra votului, Vochitoiu a raspuns: "A, ok! Daca erau la tigara... Sa stea mai mult in sala".

Deputatul PNL Cristina Pocora a spus ca votul respectiv a fost dat in legatura cu proiectul de lege, asa cum a fost el trimis de Guvern catre Parlament.

"A fost o propunere atat a colegilor liberali, cat si a colegului de la UDMR, ca sa se dea un vot pe proiectul de lege in forma in care a venit de la Guvern. PNL a votat impotriva proiectului de lege in forma trimisa de Guvern. Daca ar fi existat o majoritate, atunci raportul ar fi putut fi negativ si am fi putut merge cu acesta in plen si s-ar fi decis acolo", a adaugat Pocora.

Ea a aratat ca, din momentul in care a picat la vot respingerea proiectului de lege, se va merge mai departe cu dezbaterea si se vor depune amendamente.

"Acum se dezbate, va exista un vot pe amendamente si un vot final pe raportul cu amendamente", a adaugat Pocora.

UDMR a transmis un comunicat de presa in care arata ca a propus respingerea proiectului de lege privind Rosia Montana.

"Comisia speciala de examinare a legii privind Rosia Montana a votat impotriva propunerii prin care UDMR solicita respingerea proiectului de lege. Pozitia UDMR a fost sustinuta de parlamentarii Uniunii, membrii delegati ai Comisiei speciale. Deputatul de Harghita Korodi Attila impreuna cu senatorul de Salaj Vegh Sandor au cerut Comisiei supunerea la vot negativ a proiectului de lege initiat de Guvern, privind exploatarea de la Rosia Montana, deoarece audierile efectuate pe marginea proiectului au demonstrat, in mod clar, ca investitia miniera se bazeaza pe numeroase date indoielnice.

Korodi Attila, membru al Comisiei Speciale, a relatat ca pozitia Uniunii a fost respinsa de ceilalti membri. Votul a fost precedat de o dezbatere indelungata, dupa care membrii Comisiei au votat cu 9 la 7 impotriva propunerii UDMR. Conform pozitiei oficiale a UDMR, Guvernul trebuie sa retraga din Parlament proiectul de lege privind Rosia Montana, Uniunea continuand sa respinga ferm proiectul in forma sa actuala", mentioneaza sursa citata.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si o mica smecherie!

Rosia Montana Gold Corporation trebuie sa distruga Romania!
Altfel vor fi anchetate si alte proiecte criminale si mozaicii vor pierde multi bani.
Si capete de politicieni vor cadea, daca nu iese proiectul, autorii ii vor da in gat pe cei care au luat spagi.

 

E cazul sa actioneze poporul ,fix ca la Pungesti

Trebuie totul blocat strazile si mina.

 

Cum e cu mebri jeggosi PSD care nu doreau exploatarea.

Acum vor toti exploatara cu 40t/zi cianura.

 

nevoie de investitii

nu trebuia sa fie nimic controversat ca asa ajungem sa mai amanam proiectul inca 10 ani, inutil! Rosia Montana nu o sa se salveze daca batem cu peturile in asfalt sau ne tinem de scandaluri, acolo e nevoie de investitii, nu de vorbe!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor