Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotație? Fenomenele dramatice ar distruge lumea VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 01:12
6598 citiri
Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotație? Fenomenele dramatice ar distruge lumea VIDEO

Astronomul Jacco van Loon de la Universitatea Keele din Newcastle, Marea Britanie, a explicat ce s-ar putea întâmpla cu Pământul, în cazul în care planeta noastră s-ar opri din rotație. Neobișnuitul fenomen ar produce schimbări dramatice pe Terra, iar lumea ar avea o ”zi” care ar dura jumătate de an, la fel ca și noaptea.

Dacă Pământul nu s-ar mai învârti, oamenii vor rămâne ca și până acum pe sol, fără a fi aruncați brusc în spațiu, deoarece gravitația planetei s-ar menține, potrivit Space.

Trebuie menționat faptul că Terra se învârtește de la formarea sa, care a avut loc acum 4,5 miliarde de ani. Pământul a fost creat din resturile care au rămas, după ce Soarele s-a format din prăbușirea unui nor imens de materie, susține astronomul.

Planeta noastră a continuat să se rotească în jurul Soarelui și să se învârtească în jurul propriei axe, după ce s-a format și va face acest lucru pentru o lungă perioadă de timp de acum încolo.

Pământul se rotește constant, o dată la 23 de ore și 56 de minute. În același timp, el se mișcă pe orbita sa din jurul Soarelui, care durează un an de zile. Motivul pentru care Pământul continuă să se învârtă este faptul că nu există aproape nimic, care să-l oprească.

Cu toate astea există un lucru, care îi încetinește rotația: Luna. Dar, singurul lucru care ar putea opri rotirea Pământului în jurul axei sale, ar fi dacă o altă planetă s-ar prăbuși pe Terra.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

Chiar dacă acest fenomen s-ar întâmpla, Jacco van Loon crede că nici atunci nu s-ar opri în totalitate mișcarea, ci probabil s-ar încetini.

Însă, dacă totuși Pământul nu s-ar mai învârti, atunci s-ar putea petrece multe fenomene dramatice. Ziua ar dura șase luni, iar noaptea încă atât, diferit pentru fiecare jumătate din glob.

Temperaturile din timpul zilei ar crește foarte mult, iar cele din timpul nopții ar scădea enorm. Aceste schimbări ar afecta grav clima de pe Pământ. Diferențele de temperatură ar provoca vânturi puternice, uragane uriașe care ar avea proporții colosale, de dimensiunea unor continente.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

Oprirea rotației Pământului ar duce la dispariția câmpului magnetic al planetei noastre, care ne protejează în prezent împotriva radiațiilor dăunătoare provenite de la particulele de la Soare și de la razele cosmice.

Fără câmp magnetic, astronomul de la Universitatea Keele din Marea Britanie susține că radiația din spațiu ar ajunge la suprafața Pământului și ar îmbolnăvi oamenii. Unele păsări care folosesc câmpul magnetic pentru a se orienta nu și-ar mai găsi drumul spre casă, iar Terra fără rotația proprie ar fi pierdută, s-ar distruge.

Citeste si:
Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO
Un fenomen neobișnuit anunțat de ESA: Locul unde Soarele a dispărut 4 luni și a început noaptea cea lungă VIDEO
Printre nenumăratele fenomene neobișnuite care se produc în lumea noastră, oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană (ESA) au anunțat un eveniment ieșit din comun, pe care...
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...