Fenomen inexplicabil, Pământul accelerează rotația: Efectele pot fi devastatoare pentru întreaga lume din cauza unei secunde VIDEO

Marti, 02 August 2022, ora 01:00
15985 citiri
Fenomen inexplicabil, Pământul accelerează rotația: Efectele pot fi devastatoare pentru întreaga lume din cauza unei secunde VIDEO
Pământul se rotește mai repede, un fenomen inexpliabil FOTO: 7News

Oamenii de știință au anunțat un fenomen inexplicabil legat de rotația Pământului, spunând că planeta noastră și-a accentuat rotația, iar consecințele ar putea fi devastatoare. Astfel, experții au comunicat că Terra a efectuat o rotație completă în mai puțin de 24 de ore, cât era normal, în data de 29 iunie 2022, cu 1,59 de milisecunde mai puțin.

Specialiștii nu știu exact ce anume a determinat rotația mai rapidă a Pământului, dar ei speculează că acest fenomen ar putea fi legat de schimbările climatice, de maree sau chiar de straturile interioare ale planetei, potrivit 7News.

Rotațiile neregulate ale Pământului creează nevoia de modificare a timpului universal denumit UTC (Coordinated Universal Time), cu așa-numită secundă intercalată (leap second), care menține ceasurile noastre cât mai aproape de ora solară – mișcările Soarelui.

Dar până acum, rotația Pământului a încetinit în mare măsură de-a lungul timpului, așa că au existat doar secunde adăugate în plus (au fost 27 de ori când s-a introdus o secundă în plus), care au fost adăugate la ceasurile atomice care țin evidența precisă a timpului.

Descoperire epocală a cercetătorilor: S-a găsit o metodă de a prezice cutremurele VIDEO

Publicația Timeandate a anunțat că ”dacă rotația rapidă a Pământului continuă, aceasta ar putea duce la necesitatea introducerii primei secunde negative”. Asta ar însemna o secundă intercalată negativă (în minus) ce ar trebui introdudă în ceasurile atomice.

”Acest lucru ar fi necesar pentru a menține timpul civil, care se bazează pe ritmul super stabil al ceasuriulor atomice, în pas cu timpul solar, care se bazează pe mișcarea Soarelui pe cer”, au spus experții.

Dar acest procedeu ”ar putea crea mari probleme sistemelor IT”, deoarece acestea nu au efectuat o asemena corecție niciodată până acum, în istorie. Compania Meta a anunțat într-o postare că introducerea unei secunde negative (în minus) ar putea avea un ”efect devastator”.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că sistemele tehnologice presupun că timpul merge doar înainte. Este posibil ca aceste sisteme IT să sufere întreruperi masive dacă ceasurile lor interne ar trebuie vreodată să fie date înapoi, pentru a compensa o rotație neregulată a Pământului, mai rapidă în acest caz.

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

”Impactul unei secunde negative interzise nu a fost niciodată testat la scară largă, ar putea avea un efect devastator asupra software-ului care se bazează pe cronometre și programatori”, a spus compania Meta, care deține Facebook.

De ce este importantă viteza de rotație a Pământului?

Accelerarea rotației Pământului are consecințe deoarece ceasurile atomice (care măsoară cu mare precizie timpul lumii) care sunt folosite la sateliții GPS, nu țin cont de schimbarea rotației planetei noastre.

Dacă Pământul se învârte mai repede, atunci el ajunge în aceeași poziție puțin mai repede. O jumătate de milisecundă echivalează cu 10 inchi sau 26 de centimetri la ecuator.

Pe scurt, sateliții GPS vor deveni inutili. Există, de asemenea, consecințe potențial confuze pentru smartphone-uri, computere și sistemele de comunicații, care se sincronizează cu serverele Network Time Protocol (NTP).

Sunt diverse teorii care explică cauza vitezei diferite a rotației Pământului. Ele precizează că ar fi vorba de topirea ghețarilor, ce însemană o masă mai mică la poli, de activitatea seismică, de mișcările nucleului topit din interiorul planetei noastre sau de mișcarea polilor geografici.

REPER acuză vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie și cere demisii în lanț. ”Nu îi putem lăsa să fure la nesfârşit”
REPER acuză vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie și cere demisii în lanț. ”Nu îi putem lăsa să fure la nesfârşit”
Rezultatele alegerilor din 9 iunie nu sunt cele care ar trebui să fie pentru că au fost viciate, acuză partidul REPER. Prin reprezentanții săi, acesta a solicitat, joi, 13 iunie, demisia...
Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
Protest neautorizat, joi seara, 13 iunie, în Piața Victoriei, al susținătorilor lui Clotilde Armand, care cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1. Anterior, cei aproximativ 30 de...
#Rotatia Pamantului, #dezastre naturale, #rotatie Pamant video, #secunda intarziere ceas atomic, #ceasul atomic , #fenomen
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și dacă-i din cauza rachetelor, care plecând, din câte se zice,.
  1. Babasha, a doua zi pe scenă la concertul Coldplay. Chris Martin: ”Vă rog să-i urați bun venit fratelui vostru” VIDEO
  2. Chris Martin de la Coldplay le-a cerut fanilor români să-l huiduiască: ”Orice ați face sunteți audiența noastră și vă iubim” FOTO
  3. Milionara din România care cere interzicerea manelelor: ”Dacă ar fi să primești o petiție...”
  4. Sora lui Babasha răspunde criticilor: ”Voi ce ați realizat în viață?”
  5. Babasha, artistul huiduit la concertul Coldplay, a fost invitat la festivalul lui Selly de la Costinești
  6. Huiduielile de la concertul Coldplay "au fost o flegmă a bogaților către săraci", susține Gelu Duminică
  7. De ce nu i-a plăcut lui Vasile Bănescu maneaua de la concertul Coldplay: ”Se pliază ca o nucă pe un perete la conținutul evenimentului parazitat”
  8. Turiștii români pot primi amenzi în Grecia de până la 3.000 de euro pentru un obicei nevinovat în vacanță
  9. Bianca Babașa vine în apărarea fratelui său: "Dacă în Europa avem reputația proastă pe care o avem, voi nu ați făcut decât să o întăriți"
  10. Membrii trupei Coldplay se arată șocați de reacția publicului la momentul cu Babasha. Ce au declarat artiștii înainte de al doilea concert de diseară