Marcel Ciolacu dă asigurări că nu va exista un scandal la rotativa guvernamentală: ”Intoxicăm românii cu ştiri false”

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 20:35
1423 citiri
Marcel Ciolacu dă asigurări că nu va exista un scandal la rotativa guvernamentală: ”Intoxicăm românii cu ştiri false”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 20 ianuarie, că şi-ar dori să nu mai existe o ”intoxicare” a românilor cu ştiri false referitoare la rotația premierilor.

El a precizat că rotaţia premierilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie.

„Conform acordului, ştiţi, trecem într-o perioadă în care intoxicăm românii cu tot felul de ştiri false, intenţionat sau neintenţionat. Mi-aş dori să nu încercăm să acoperim anumite evenimente petrecute cu nişte ştiri false. Rotaţia premierilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie. Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord. Vă reamintesc că şi noi, şi partenerii de la PNL, UDMR şi minorităţi suntem oameni politici. Sunt ferm convins că, la momentul oportun vom sta de vorbă mai în detaliu. Până atunci lucrurile sunt prevăzute într-un acord”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la Vaslui.

Preşedintele PSD a mai spus că nu pricepe de ce este în discuţie în spaţiul public subiectul rotaţiei premierilor, când acest lucru va avea loc de abia peste cinci luni.

„Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele. De aceea mă bucur şi fac un apel şi colegilor mei din coaliţie să vedem ce avem de făcut, fiindcă venind cu anumite discuţii foarte profunde că lucrurile aşa se întâmplă sau nu se vor întâmpla aşa, începem să afectăm funcţionarea anumitor ministere şi a actului de guvernare. Suntem nişte oameni politici responsabili şi cred că trebuie să intrăm în nevoile românilor şi să terminăm cu orice fel de speculaţii în zona publică şi să ne facem treaba, cel puţin la nivelul pe care ni l-am făcut acum”, a completat Ciolacu.

Reamintim că, recent, secretarul general al PSD Paul Stănescu a dat de înțeles că partidul ar putea să nu renunțe la unii miniștri ”care au performat”. ”Singurul punct din protocolul PSD-PNL care nu poate fi negociat este alternanţa funcţiei de premier”, a susținut acesta.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a transmis că partidul său ”nu va intra discuţii şi renegocieri de funcţii.”

Conform Protocolului coaliției de guvernare, în mai, când postul de premier va fi preluat de PSD, se vor înlocui și mai mulți reprezentanți ai Guvernului.

#rotativa guvernamentala, #Marcel Ciolacu presedinte PSD, #scandal, #acord coalitie guvernare , #stiri Marcel Ciolacu