Dupa trei zile de tacere, europarlamentarii PSD isi sustin colega: Rovana Plumb, o victima procedurala

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 11:35
7029 citiri
Dupa trei zile de tacere, europarlamentarii PSD isi sustin colega: Rovana Plumb, o victima procedurala
Foto: Facebook/ Rovana Plumb

Cei sapte europarlamentari PSD anunta ca o sustin "cu fermitate" pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al Romaniei pentru functia de comisar european pentru Transporturi.

Delegatia PSD in PE transmite, colectiv, un comunicat de presa ambiguu, din care reiese ca Plumb ar fi doar o victima procedurala si ca, pana la urma, i se poate da alt portofoliu, numai sa fie.

Reactia celor sapte europarlamentari vine la 3 zile dupa ce Comisia Juridica din Parlamentul European i-a respins Rovanei Plumb candidatura la postul de comisar. Motivul: exista serioase indoieli ca Rovana Plumb isi poate exercita functia de comisar, pana la rezolvarea conflictului de interese privind modul in care politicianul PSD a primit si va returna un imprumut de 800.000 de lei.

Cei sapte europarlamentari PSD, afiliati Grupului S&D din Parlamentul European, sunt Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru si Dragos Benea.

Pozitia acestora vine abia azi, dupa ce Viorica Dancila a transmis sambata seara ca are in continuare incredere in colega sa Rovana Plumb.

Iata pozitia Vioricai Dancila: Dancila spune ca o sustine neconditionat pe Rovana Plumb: Sper ca raspunsul comisiei JURI sa fie unul pozitiv

Rovana Plumb este colega cu cei sapte in Parlamentul European. Eurodeputatii sustin ca Plumb este "un candidat serios si bine pregatit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeana."

"Acuza jocuri de culise"

"Eurodeputatii din Delegatia Romana S&D considera ca Rovana Plumb se afla intr-o situatie fara precedent creata in urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale in zona confuziei procedurale," se arata intr-un comunicat de presa remis duminica Ziare.com.

Potrivit sursei citate, presedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE sa ofere solutii la ceea ce domniile lor considera ca ar fi "neclaritati" in acest caz, pentru ca procesul de validare a Rovanei Plumb sa depaseasca faza preliminara.

Pesedistii arata ca, potrivit Regulamentului de Procedura al Parlamentului European - art. 2. paragraf c, Comisia Juridica ar fi trebuit sa ofere o serie de recomandari care sa ajute candidatul sa rezolve eventualele neclaritati.

Europarlamentarii PSD sustin ca recomandarile pot merge pana la a i se indica respectivului candidat sa renunte la bunurile sau actiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau sa gaseasca solutii financiare pentru a stinge un posibil conflict.

"In ultima instanta, Comisia JURI poate sa sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acesti pasi nu s-a parcurs pana in acest moment. In consecinta, sedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lamuririle necesare in cazul comisarilor desemnati din partea Romaniei si Ungariei," arata cei sapte europarlamantari PSD.

#Rovana Plumb eurodeputati, #Rovana Plumb comisar european, #Plumb PSD, #Plumb Dancila , #comisar european
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Dupa trei zile de tacere, europarlamentarii PSD isi sustin colega: