Ziare.com

Exclusiv A fost Plumb nedreptatita in Parlamentul European? Interviu cu un membru in Comisia JURI

de Magda Gradinaru
Vineri, 04 Octombrie 2019, ora 11:57

   

Exclusiv A fost Plumb nedreptatita in Parlamentul European? Interviu cu un membru in Comisia JURI
Rovana Plumb nu a prezentat garantii convingatoare ca si-a rezolvat conflictul de interese si indoieli serioase au planat asupra felului in care si-a platit datoria. Totusi, alti candidati problematici au primit un tratament mai bland, spune Manon Aubry (France Insoumise), membru al Comisiei JURI, facand referire la Sylvie Goulard sau Josep Borrell.

Citeste Cum raspunde presedinta JURI acuzatiei lui Dancila ca descalificarea lui Plumb a fost o decizie politica

JURI a avizat negativ doi comisari desemnati. Printre ei, Rovana Plumb, care a sustinut ca si-a rezolvat conflictul de interese. De ce nu v-a convins? A spus ca si-a achitat datoria.

Sunt mai multe motive care explica invalidarea candidaturii doamnei Plumb de catre Comisia Juridica.

Principalul motiv tine de insuficienta procesului: Comisia JURI nu dispune decat de doua saptamani si de niciun mijloc de investigare pentru a face propria ancheta.

In aceste circumstante, audierea doamnei Plumb in privinta datoriilor pe care le are nu a putut sa aiba loc decat in ziua in care a fost luata si decizia finala a JURI.

Ea nu a aratat ca ar fi in masura sa isi rezolve datoria si atunci decizia a fost luata in consecinta.

De altminteri, erau imposibil de verificat conditiile in care ea a obtinut acest aranjament cu creditoarea sa - valoarea bunurilor imobiliare cedate, conditiile acestei cedari etc.

Informatiile furnizate de doamna Plumb in ceea ce priveste rambursarea tardiva nu ne permit sa eliminam posibilitatea unui conflict de interese. Crearea unei autoritati independente de control, care sa aiba timpul si mijloacele pentru a controla conflictul de interese al candidatilor comisari, ar putea sa ne ajute sa eliminam incertitudinile, pe viitor.

A luat JURI o decizie politica? Asta a fost replica guvernului roman.

Din punctul meu de vedere, doamna Plumb nu prezinta in mod obiectiv garantia ca putem elimina un conflict de interese.

Totusi, inegalitatea de tratament intre candidatii comisar arata ca procesul este si politizat. Din acest punct de vedere, alti candidati, care vin din zone grele ale Europei de Vest, ca Josep Borrell sau Goulard, ar fi trebuit sa fie tratati in mod egal.

Doamna Rovana Plumb nu a trecut asadar testul de integritate, aici ar intra conflictul de interese. Nu poate fi comisar, a recomandat JURI. Dar e conflictul de interese compatibil cu functia de europarlamentar?

Integritatea functionarilor publici europeni ar trebui sa faca obiectul unui control riguros si impartial si trebuie sa fie aplicate standarde mai exigente deputatilor europeni, chiar daca acestia nu au atata putere ca in cazul comisarilor.

Ma bucur ca am luat in serios acest lucru de data asta si am aratat si faliile mai generale de control al integritatii din interiorul UE.

In acelasi fel, austriacul Johannes Hahn avea niste actiuni problematice de mai multa vreme si, gratie mobilizarii Comisiei JURI, a fost constrans sa le vanda. Vrem sa deschidem o dezbatere asupra crearii unei autoritati de control independenta si riguroasa.

Candidatii Ungariei si Romaniei nu au fost singurii considerati vulnerabili. Cum vi se pare echipa de comisari propusa de Ursula von der Leyen?

Asa cum v-am spus, insuficienta procesului si politizarea lui au atras dupa sine un tratament inegal pentru candidati-comisar diferiti. Asta e inacceptabil. Aceasta Comisie nu prezinta garantiile de integritate pe care cetatenii au dreptul sa le primeasca.

Totodata, serioase dubii raman in privinta independentei unor comisari pentru portofolii majore, ca Goulard sau Borrell.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Plumb UE comisari
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Ne intreptam spre comunism

"E nevoie de o autoritate independenta de control al integritatii comisarilor desemnati"
Chiar baze uniunii nu sunt democratice. Acum, sa incepem sa facem alte structuri, care sa para democratice peste baza gresita... se ajunge la ceva si mai hidos decat comunismul, mai birocratic si mai crud.

 

ANTICIPATE !

.

Plumb a fost nedreptatita

de justiti din Romania.Locul ei este la Pirnaie,alaturi de dracnea,mazare si toto infractorii.Lipseste bica,udrea,base,hrbe,vulguta,savonea,ciordache,etc,etc,dar sper sa reunim echipa la Pirnaie!!!
A,si averile furate Confiscate.

mai, sa fie !

daca bazele uniunii nu sunt democratice, atunci cum sunt ? pana nu raspunzi la aceasta intrebare, afirmatia d-tale n-are nici-o valoare, deci e doar subversiva.

O recunostea si criminalul ulianov

Romania detine de iure si de facto Basarabia, dar reintregirea se va (putea) face doar in cadrul urss.
Bineinteles, cu tot tam tam-ul nationalist si patriotard.
Cam ceea ce vad eu la avatar...

Daca pestele e impputit, treci mai departe.

Nu are nimeni timp sa duca pestele la legist si sa lanseze un program de cercetare pentru prevenirea impputirii pestelui.

Mai pe scurt, nu trimiteti nimic imputtit la UE. Ca vi-l da inapoi si mai imputtit. Imputtitilor......

 

Da, dmne, rovănica noastră a fost profund nedreptătită

Toată tara fierbe de indignare, meleoane de patrioti adivărati ie gata să ee trinu' pan la Brucsăl, să-i linseze de vii pe tecălosii de la JURI, dujmani ai boborului si unelte ale lu' soros, Kovesi, Johannis, Ciolos si ale lu' agenturili străine!
Oamenii vor purta pancarte pe care să scrie cu litere de foc "rovănico, te iubim, că ca tine nu găsim!"
Free dracnea!

La France Insoumise, Franta Rebela, ce dreak de partid de stanga...

...mai e si asta unde don'soara asta venita din niște ONG-uri activand prin Africa vrea să facă valuri la cei 29 de ani ai sai?
Tocmai pe puștoaica asta exaltata au găsit-o pentru un interviu?
Ce dreaku nu-i place puștoaicei la Josep Borell, politician vechi si respectat, socialist si el incă dinainte de a se naște ea??

 

iata un talmesh-balmesh

de argumente, decare nici-o minte ce functioneaza logic nu poate tine seama.

Ha,ha,ha!

Pai esentialul a fost spus politicos:buna ziua si hai ***!
Poti avea o "gaura"de 800000, dar tine-o ..acoperita.

 

ma indoiesc profund

că decizia in legatura cu d-na Plumb a fost "politica". Comisia care a luat-o a precizat ca a facut asta considerand ca nu prezinta suficiente g.a.r.a.n.t.z.i.i. de integritate. Cred ca asta e de-ajuns. Nu cred ca aceasta comisie trebuie sa tinda a actiona precum un tribunal, acer sa caute dovezi, sa le puna in dezbatere, sa le evalueze etc. Asta e treaba altcuiva. Iar in cazul Plumb, se "intampla" ca - dupa ceea ce stim cu totii din dezbaterile media interne - comisia are dreptate si a luat decizia justa, fara a face o investigatie de tip "justitie", care nici n-ar fi fost completa. Comisia Juri n-a gresit, ci doar a evitat sa judece in stilul cerut de vreun cod - civil sau penal - integritatea persoanei Plumb, ceea ce nici nu era sarcina si / sau obligatzia acestei comisii. Deci, unde-i politizarea 'excesiva" ? Nu pre este !

 

Comisia a bagat-o politicos pe Plumb de unde a venit.

Ha, ha, ha.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor