Orban spune ca niciun parlamentar din Romania nu a votat impotriva Rovanei Plumb: A fost tratata cu bunavointa

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 21:52
4547 citiri
Orban spune ca niciun parlamentar din Romania nu a votat impotriva Rovanei Plumb: A fost tratata cu bunavointa
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Presedintele PNL, Ludovic Orban, catalogheaza drept "un esec major care afecteaza grav imaginea Romaniei" respingerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si spune ca niciun parlamentar din Romania nu a votat impotriva ei.

"A fost tratata cu bunavionta Rovana Plumb. (...) Niciun parlamentar din Romania nu a votat impotriva lui Rovana Plumb", a afirmat Ludovic Orban joi, intr-o emisiune la B1 Tv.

Ludovic Orban a spus ca, intrebata despre sumele pe care AEP nu le mai returneaza PSD-ului pentru cheltuielile din campania electorala pentru alegerile europarlamentare, Rovana Plumb ar fi spus ca nu stie nimic.

"Inclusiv nesincertatea a fost taxata, plus absenta oricaror explicatii legate de aceste neconcordante din declaratiile de avere", a spus liderul PNL.

Acesta a apreciat ca Rovana Plumb "nu avea nici cea mai mica sasa sa treaca de audierile in Comisia de Transpoturi".

Orban a mai spus ca "Dancila a facut rau Romaniei in mod deliberat" si ca era "evident" ca sansa Rovanei Plumb de a primi postul de comisar European "era egala cu zero".

Loderul liberal a mai spus ca acesta este "un esec major care afecteaza grav imaginea Romaniei".

"Nu a contat niciun criteriu, nu a contat interesul Romaniei, pur si simplu cardasiile din interiorul PSD-ului au dus la aceatsa candidatura dezastruoasa, penibila", a mai declarat liderul liberal.

Joi s-a inregistrat o premiera la Bruxelles, dupa ce candidatura Rovanei Plumb nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, ceea ce inseamna ca este, practic, blocata. Au fost 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.

Comisia Juridica a decis, cu 20 de voturi pro si doua abtineri, sa scrie o scrisoare Ursulei von der Leyen, in care sa o anunte ca a fost respinsa candidatura Rovanei Plumb.

"Cea mai noua informatie in cazul Rovanei Plumb: Va fi trimisa din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informata ca exista un conflict de interese cu privire la imprumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin.

Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu isi poate asuma functia de comisar european", a scris Siegfried Muresan, joi, pe Facebook.

Cand a venit vestea de la Comisia JURI, era in plina desfasurare un briefing tehnic la Bruxelles, privind audierile de comisari. Intrebati de jurnalisti ce se va intampla in continuare, oficialii europeni au opinat ca presedintele ales al CE, Ursula von der Leyen, ar trebui sa "puna alt nume pe masa".

Nu s-a mai intamplat in trecut un asemenea caz, au adaugat acestia, e prima data cand Comisia JURI are un asemenea rol, asa ca procedura de urmat trebuie anuntata.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Rovana Plumb respinsa comisar european, #Ludovic Orban Rovana Plumb comisar european , #comisar european