Orban: Stingerea unui imprumut cu doua apartamente este un gest scandalos. Dancila trebuie sa retraga nominalizarea

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 14:08
4971 citiri
Orban: Stingerea unui imprumut cu doua apartamente este un gest scandalos. Dancila trebuie sa retraga nominalizarea
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, dupa ce Comisia Juridica din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, ca gestul acesteia de a stinge un imprumut cu doua apartamente date la schimb este "scandalos si arunca asupra Romaniei anatema unor politicieni obisnuiti cu camata pentru functii publice".

Orban considera ca premierul "trebuie sa inceteze imediat mascarada nominalizarilor" si sa retraga candidatura Rovanei Plumb care "a facut deja prea mult rau Romaniei".

"Tentativa candidatului PSD la functia de Comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situatie de conflict de interese prin stingerea unui imprumut luat de la o persoana fizica cu doua apartamente la schimb, este un gest scandalos care arunca asupra Romaniei anatema unor politicieni obisnuiti cu camata pentru functii publice", a transmis, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta afirma ca premierul Viorica Dancila "trebuie sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb care a facut deja prea mult rau Romaniei la nivel european".

"Incercarile disperate ale candidatului PSD de a iesi din situatia de conflict de interese cu un troc facut peste noapte ca la camatari nu au reusit sa pacaleasca pe nimeni. Mai mult, solutia de intelegere amiabila la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul sau doar intr-o situatie reclamata de conflict de interese a intarit lipsa de transparenta si de onestitate a candidatului PSD. Cerem imperativ premierului Viorica Dancila sa faca o noua nominalizare cu acordul Presedintelui Klaus Iohannis si cu respectarea conditiilor legale de audiere a candidatului propus in Parlamentul Romaniei", a mai transmis liderul PNL.

Orban sustine ca "Viorica Dancila si PSD trebuie sa inceteze imediat mascarada nominalizarilor pentru functia de Comisar european care afunda si mai mult Romania la nivel european si sa evite o noua propunere penibila si rusinoasa pentru Romania".

Comisia juridica din PE a decis ca Rovana Plumb si Laszlo Torcsanyi nu sunt potriviti pentru posturile de comisari europeni.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe premierul Viorica Dancila la consultari pe tema persoanei nominalizate pentru postul de comisar european.

Rovana Plumb a transmis, luni, o scrisoare Comisiei Juridice din Parlamentul Europan in care afirma ca si-a lichidat imprumutul de 800.000 de lei, care a determinat suspendarea procedurii de desemnare a sa comisar european, oferind persoanei fizice de la care l-a luat doua apartamente pe care le detine in Romania.

Plumb afirma ca solutia oferita a fost imediat acceptata de catre creditor, datoria urmand a fi complet stinsa pana in 23 octombrie.

Vezi si Raluca Turcan cere investigarea modului in care Rovana Plumb a reusit "stingerea datoriei astronomice peste noapte"

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Ludovic Orban Rovana Plumb, #Rovana Plumb comisar european , #comisar european