Orban: Stingerea unui imprumut cu doua apartamente este un gest scandalos. Dancila trebuie sa retraga nominalizarea

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 14:08
4791 citiri
Orban: Stingerea unui imprumut cu doua apartamente este un gest scandalos. Dancila trebuie sa retraga nominalizarea

Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, dupa ce Comisia Juridica din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, ca gestul acesteia de a stinge un imprumut cu doua apartamente date la schimb este "scandalos si arunca asupra Romaniei anatema unor politicieni obisnuiti cu camata pentru functii publice".

Orban considera ca premierul "trebuie sa inceteze imediat mascarada nominalizarilor" si sa retraga candidatura Rovanei Plumb care "a facut deja prea mult rau Romaniei".

"Tentativa candidatului PSD la functia de Comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situatie de conflict de interese prin stingerea unui imprumut luat de la o persoana fizica cu doua apartamente la schimb, este un gest scandalos care arunca asupra Romaniei anatema unor politicieni obisnuiti cu camata pentru functii publice", a transmis, luni, liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta afirma ca premierul Viorica Dancila "trebuie sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb care a facut deja prea mult rau Romaniei la nivel european".

"Incercarile disperate ale candidatului PSD de a iesi din situatia de conflict de interese cu un troc facut peste noapte ca la camatari nu au reusit sa pacaleasca pe nimeni. Mai mult, solutia de intelegere amiabila la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul sau doar intr-o situatie reclamata de conflict de interese a intarit lipsa de transparenta si de onestitate a candidatului PSD. Cerem imperativ premierului Viorica Dancila sa faca o noua nominalizare cu acordul Presedintelui Klaus Iohannis si cu respectarea conditiilor legale de audiere a candidatului propus in Parlamentul Romaniei", a mai transmis liderul PNL.

Orban sustine ca "Viorica Dancila si PSD trebuie sa inceteze imediat mascarada nominalizarilor pentru functia de Comisar european care afunda si mai mult Romania la nivel european si sa evite o noua propunere penibila si rusinoasa pentru Romania".

Comisia juridica din PE a decis ca Rovana Plumb si Laszlo Torcsanyi nu sunt potriviti pentru posturile de comisari europeni.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe premierul Viorica Dancila la consultari pe tema persoanei nominalizate pentru postul de comisar european.

Rovana Plumb a transmis, luni, o scrisoare Comisiei Juridice din Parlamentul Europan in care afirma ca si-a lichidat imprumutul de 800.000 de lei, care a determinat suspendarea procedurii de desemnare a sa comisar european, oferind persoanei fizice de la care l-a luat doua apartamente pe care le detine in Romania.

Plumb afirma ca solutia oferita a fost imediat acceptata de catre creditor, datoria urmand a fi complet stinsa pana in 23 octombrie.

Vezi si Raluca Turcan cere investigarea modului in care Rovana Plumb a reusit "stingerea datoriei astronomice peste noapte"

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...