Prima reactie a Rovanei Plumb dupa ce a fost respinsa la Bruxelles: Nu am primit nicio comunicare oficiala din partea Comisiei JURI

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 19:12
8408 citiri
Prima reactie a Rovanei Plumb dupa ce a fost respinsa la Bruxelles: Nu am primit nicio comunicare oficiala din partea Comisiei JURI
Foto: Facebook/Rovana Plumb

Rovana Plumb a transmis, joi seara, prima reactie dupa ce candidatura sa nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European.

Ea a precizat ca prevederi diferite au facut sa existe diferente intre declaratia financiara depusa la Bruxelles si declaratia de avere depusa in Romania.

Plumb sustine ca, pana la aceasta ora, nu a primit nicio comunicare oficiala din partea Comisiei Juridice in urma audierii.

"Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridica, asa cum mi-au solicitat, clarificari suplimentare. Prevederi diferite au facut sa existe diferente intre declaratia financiara conform codului de conduita al comisarilor depusa la Bruxelles si declaratia de avere depusa in Romania. Pana la aceasta ora nu am primit nicio comunicare oficiala din partea Comisiei Juridice in urma audierii mele", a transmis, joi seara, Rovana Plumb, potrivit News.ro.

Joi s-a inregistrat o premiera la Bruxelles, dupa ce candidatura Rovanei Plumb nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, ceea ce inseamna ca este, practic, blocata. Au fost 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.

Comisia Juridica a decis, cu 20 de voturi pro si doua abtineri, sa scrie o scrisoare Ursulei von der Leyen, in care sa o anunte ca a fost respinsa candidatura Rovanei Plumb.

"Cea mai noua informatie in cazul Rovanei Plumb: Va fi trimisa din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informata ca exista un conflict de interese cu privire la imprumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin.

Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu isi poate asuma functia de comisar european", a scris Siegfried Muresan, joi, pe Facebook.

Cand a venit vestea de la Comisia JURI, era in plina desfasurare un briefing tehnic la Bruxelles, privind audierile de comisari. Intrebati de jurnalisti ce se va intampla in continuare, oficialii europeni au opinat ca presedintele ales al CE, Ursula von der Leyen, ar trebui sa "puna alt nume pe masa".

Nu s-a mai intamplat in trecut un asemenea caz, au adaugat acestia, e prima data cand Comisia JURI are un asemenea rol, asa ca procedura de urmat trebuie anuntata.

Problema de integritate a Rovanei Plumb

Inainte de a fi audiati de comisiile specializate pe domenii, comisarii propusi in noua CE trebuie sa treaca de filtrul Comisiei Juridice, care face un control de integritate, verificand inclusiv declaratiile de avere ale fiecaruia.

In cazul Rovanei Plumb, aceasta declaratie a ridicat probleme. Mai exact, potrivit declaratiei de avere depuse in data de 25 iunie 2019 la Camera Deputatilor, Rovana Plumb ar avea un imprumut la BRD facut in anul 2007, in valoare de 800.000 de euro, cu scandenta in 2030. De asemenea, Plumb mai are un imprumut facut in acest an, in valoare de 800.000 lei, cu scadenta in 2021.

La categoria "plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate" apare suma de 800.000 lei, suma platita conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost "mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019", potrivit declaratiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputatilor.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Rovana Plumb respinsa comisar european , #comisar european