Rovana Plumb va fi audiata in Parlament abia dupa ce trece de testul Bruxelles-ului. USR: Cand esti PSD, legea e mereu optionala

Marti, 24 Septembrie 2019, ora 17:10
7985 citiri
Rovana Plumb va fi audiata in Parlament abia dupa ce trece de testul Bruxelles-ului. USR: Cand esti PSD, legea e mereu optionala
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul USR Iulian Bulai anunta ca Parlamentul a respins cererea USR de a o audia pe Rovana Plumb in contextul in care este propunerea Romaniei pentru a ocupa functia de comisar european.

"Cand esti PSD, legea e mereu optionala", a comentat Bulai decizia.

Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, a spus ca Rovana Plumb va fi audiata in Parlamentul Romaniei dupa audierea din Parlamentul European.

"Legea 373/2013, art. 19: Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizata de Guvern pentru functia de membru al Comisiei Europene.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, unde PSD face legea, au raspuns cererii imperative a USR aratandu-i legii degetul mijlociu: Rovana Plumb nu va fi audiata inainte de 2 octombrie, ca sa nu-si dovedeasca inca o data incompetenta", a scris deputatul USR pe reteaua sociala.

Bulai mai subliniaza ca este "un nou stadiu de nesimtire social-democrata la adresa statului de drept".

"(...) in 2014, nu doar ca Parlamentul a audiat-o pe candidata Corina Cretu asa cum zice legea si-nainte de audierea la Bruxelles, dar premierul PSD de atunci a participat la sedinta Comisiilor de afaceri europene.

Acum, premierul Dancila si ciracii ei ne spun ca daca Rovana Plumb e acceptata de Parlamentul European, avem si noi voie sa-i punem niste intrebari. Ca sa mimam democratia si legalitatea, cum ar veni", se mai arata in postare.

De dimineata, deputatul anunta ca premierul Viorica Dancila a trimis la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european abia vinerea trecuta, pe 20 septembrie.

Asta, in conditiile in care presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat, pe 10 septembrie, propunerile pentru echipa de comisari din noul executiv european.

Astfel, Bulai sustine ca fara informare si fara audierea in Parlament a Rovanei Plumb nominalizarea acesteia este nelegala.

"Abia vineri (vinerea trecuta) a trimis Viorica Dancila la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb in Comisia Europeana. Si abia dupa ce toata presa a scris ca, fara informare, propunerea e nelegala.

Si fara audierea in Parlament e la fel de nelegala.

Astazi, in Comisia de Afaceri Europene, am cerut conducerii comisiei sa faca toate demersurile necesare pentru respectarea legii", a scris Iulian Bulai pe contul sau de Facebook.

El i-a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa programeze de urgenta audierea Rovanei Plumb in comisiile de afaceri europene ale Parlamentului.

" (...) nu de alta, dar miercurea viitoare ea va fi audiata in Parlamentul European si poate PSD nu ne face iar de rasul continentului.

Mai mult decat a facut-o deja, propunandu-i Ursulei von der Leyen o incompetenta de partid cu grave probleme de coruptie.

USR va face si o solicitare oficiala in Biroul Permanent pentru organizarea imediata a audierii", a adaugat deputatul USR.

El mai sustinea ca, intr-o democratie functionala, "Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodata sa fie propusa drept comisar european".

"In Romania, ea a fost bagata pe usa din dos, cu PSD incercand s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opozitie.

USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale si parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al Romaniei", se mai arata in postare.

Rovana Plumb, propusa comisar european pentru Transporturi, careia, ca si altor nominalizati pentru noua Comisie Europeana, Comisia Juridica din PE i-a cerut explicatii suplimentare privind declaratia de avere, va fi audiata in 2 octombrie la ora 10:00 in comisia de specialitate a Parlamentului European.

A.D.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Rovana Plumb comisar european, #Iulian Bulai Rovana Plumb comisar, #USR Rovana Plumb comisar european , #comisar european