Aproape 1.000 de posturi desfiintate in Ministerul Mediului

Joi, 08 August 2013, ora 22:08
2484 citiri
Aproape 1.000 de posturi desfiintate in Ministerul Mediului

Peste 500 de posturi vor fi desfiintate in Ministerul Mediului si Structurilor Climatice (MMSC) si institutiile din subordine, in timp ce la Administratia "Apele Romane", aflata sub autoritatea Ministerului, urmeaza sa fie desfiintate alte aproape 400 de posturi.

Potrivit Hotararii de Guvern 566/2013, publicata miercuri in Monitorul Oficial, vor fi desfiintate 515 posturi din structura centrala a MMSC, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura si institutiile din subordinea ministerului.

Din structura centrala a MMSC se desfiinteaza 173 de posturi, ramanand 571, in afara celor ale demnitarilor si aferente cabinetelor ministrilor.

In Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura, se reduce numarul posturilor, de la 140, la 136, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului delegat.

Pentru institutiile aflate in subordinea MMSC finantate integral de la bugetul de stat - Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" (ARBDD), Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) si comisariate de regim silvic si cinegetic - numarul maxim de posturi prevazut este de 3.409, fata de 3.747, cat erau aprobate anterior.

Astfel, la ANPM si agentiile judetene si din Bucuresti, din 2.133 de posturi, din care 1.928 de posturi pentru institutiile din subordine, raman 1.936 de posturi. La Garda Nationala de Mediu numarul de posturi se reduce de la 889 la 823.

Comisariatele teritoriale de regim silvic si de vanatoare, care aveau aprobate 457 de posturi, raman cu 423 de posturi.

Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" isi reduce numarul de posturi, de la 171, la 133, iar la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura se desfiinteaza trei posturi ramanand 94.

De asemenea, conform OUG nr. 77/2013, se desfiinteaza unele posturi si la institutiile aflate in coordonarea MMSC finantate din venituri proprii: Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) si Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR).

Astfel, la AFM din numarul total de 201 posturi ocupate la data aparitiei actului normativ se desfiinteaza opt posturi, iar numarul maxim de posturi va fi de 193, exclusiv presedintele si vicepresedintele.

In ceea ce priveste ANAR, ar urma sa fie desfiintate 384 de posturi, din cele 9.596 existente in prezent, dupa cum declara ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura Lucia Varga, intr-o conferinta de presa, la sfarsitul lunii iulie, insa deocamdata nu a fost adoptat un act normativ in acest sens.

Pe de alta parte nu intra sub incidenta OUG nr. 77/2013 institutiile aflate sub autoritatea MMSC - Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Regia Nationala a Padurilor "Romsilva", au precizat reprezentantii Ministerului Mediului.

Apele Romane, Romsilva, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si comisariatele teritoriale de regim silvic si de vanatoare sunt institutii prin care isi indeplineste atributiile ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#locuri de munca desfiintate Ministerul Mediului, #desfiintare posturi Ministerul Mediului , #ministrul Mediului
Comentarii
Poza toronto
toronto
rank 1
Poza ORD
ORD
rank 5
Votati USL ! USL desfiinteaza locurile de munca, PDL le crea !