Ziare.com

Ministrul Mediului n-a platit timbrul de mediu

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 17:10

   

Ministrul Mediului n-a platit timbrul de mediu
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a marturisit ca nu a platit inca timbrul de mediu pentru automobilul de lux pe care il conduce, desi l-a achizitionat in 2008.

Masina valoreaza pe piata peste 50.000 de euro, iar contravaloarea timbrului de mediu pentru un asemenea automobil ar fi de peste 3.000 de euro, relateaza Digi24.

"Inca nu l-am inmatriculat, circul cu numere rosii, pentru ca trebuie sa indeplinesc toate criteriile legislatiei din Romania, in sensul de a achita timbrul de mediu. Eu sunt prima care trebuie sa respecte legislatia, asa ca sigur il voi achita", s-a justificat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Timbrul de mediu a intrat in vigoare, potrivit OUG nr. 9/2013, la data de 15 martie 2013. Taxa se plateste o singura data, la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la prima transcriere a masinii. Noua formula de calcul duce la o crestere medie a taxei pentru cumparatorii masinilor Euro 3 si 4, in timp ce la achizitia masinilor Euro 1, Euro 2 si non-euro, mai poluante, nivelul taxei scade.

Timbrul de mediu a atras nemultumirea unui numar mare de soferi. Peste 10.000 de oameni, din toate zonele tarii, au semnat petitia de anulare a taxei, informeaza avocatul Marius Coltuc, de la Casa de Avocatura Coltuc si Asociatii.

"A fost inaintata o petitie de stopare a timbrului de mediu catre Uniunea Europeana, pentru a se dovedi ca aceasta taxa este un abuz", a afirmat avocatul intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit avocatului, noua taxa auto incalca principiul "poluatorul plateste", Marius Coltuc propunand ca acesta sa fie modificat prin fixarea unei marje fixe de CO2 care atunci cand este depasit se plateste in plus,indiferent daca este masina noua, veche, non euro, euro 1,2,3,4,5,6 (sistemul francez privind taxa de poluare).

De asemenea, acesta sustine ca noul timbru de mediu nu este cu adevarat o taxa de mediu, ci un adevarat impozit discriminatoriu. Prin urmare, ar trebui sa fie stabilit numai de baza emisiilor de CO2, real.

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2745 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

legea: ei o fac, tot ei o calca

Pai daca tocmai madam Cositor, de e sefa la Mediu, nu-si plateste taxa, ce pretentii poti sa mai ai de la noi astilaltii !

 

Doamna "metal greu"...are

numai gaze in cap (bio)
Masinä din 2008 si nu a avut timp sä plateascä timbru???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor