Rovana Plumb - vicepresedinte al Organizatiei de Femei a socialistilor europeni

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 18:43

   

Rovana Plumb, ministru al Mediului si Padurilor si presedinte al Organizatiei de Femei a PSD, a fost aleasa, miercuri, vicepresedinte PES Women, organizatia de femei a socialistilor europeni.

Alegerile pentru conducerea PES Women au loc la Bruxelles, in cadrul Conferintei anuale a acestei structuri, care se desfasoara joi si vineri ca parte a lucrarilor Congresului PES, se arata intr-un comunicat PSD.

Conform sursei citate, printre prioritatile manifestului prezentat de Rovana Plumb pentru sustinerea candidaturii se numara: sprijinirea, alaturi de PES Women, a includerii combaterii somajului in randul tinerilor, ca prioritate in Strategia Europa 2020, crearea de locuri de munca "verzi", calificate si bine platite, consolidarea rolului jucat de femei in dezvoltarea economiei "verzi" si dezvoltarea sustenabila, precum si asigurarea participarii acestora la luarea deciziilor in aceste domenii. Rovana Plumb mai sustine intarirea politicilor de reconciliere a vietii profesionale si private, in special prin sprijinirea directivei privind concediul maternal la nivel european.

In perioada mandatului de europarlamentar, Rovana Plumb a fost aleasa vicepresedinte al Grupului socialist din PE, avand responsabilitati legate de promovarea economiei "verzi", dar si promovarea drepturilor femeii.

Ea a fost autoarea unui raport privind feminizarea saraciei in Uniunea Europeana, adoptat cu majoritate de voturi in Parlamentul European, in martie 2011. Raportul propunea o serie de masuri pentru combaterea saraciei femeilor europene, cu accent asupra categoriilor vulnerabile.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1225 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor