Guvernul dubleaza alocatiile copiilor din familiile sarace, odata cu alegerile prezidentiale

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 16:00
26961 citiri
Guvernul dubleaza alocatiile copiilor din familiile sarace, odata cu alegerile prezidentiale
Foto: gov.ro

Guvernul a aprobat hotararea prin care 500.000 de copii din familiile sarace vor primi cate 42 de lei in plus pe langa alocatia pe care o au in prezent, a anuntat miercuri ministrul Muncii, la Palatul Victoria.

Masura va intra in vigoare de la 1 noiembrie 2014. Nu este vorba de alocatia de stat acordata tuturor copiilor minori, ci de alocatia pe componenta pentru sprijinul familiei, a precizat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Muncii, in categoria familiilor sarace sunt incluse familiile care au un venit de pana la 530 lei net pe membru de familie.

Ponta, despre dublarea diferentiata a alocatiilor: Cei care sunt bogati sa fie de acord sa platim

Impactul bugetar aferent acestei masuri este de 20 milioane de lei pentru ultimele doua luni ale acestui an, respectiv de 245 milioane de lei pentru 2015, a mai aratat Rovana Plumb. Ea a dat asigurari ca sumele necesare vor fi prevazute in bugetul de anul viitor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica trecuta, ca guvernul pe care il conduce va aproba dublarea alocatiilor pentru copiii din familiile sarace. La momentul respectiv, el spunea ca alocatia de stat pe care o primesc toti copiii, indiferent de veniturile parintilor, ar urma sa fie acordata diferentiat. Ceea ce contravine insa legislatiei in vigoare.

Data anuntata de Ponta, pentru intrarea in vigoare a acestei masuri, de 1 decembrie, a fost mutata cu o luna mai devreme, de la 1 noiembrie. Ultima zi inaintea alegerilor prezidentiale.

Familiile care iau copii in plasament vor primi mai multi bani

Tot de la 1 noiembrie va intra in vigoare si masura prin care se majoreaza sumele alocate din buget pentru copiii orfani aflati in ingrijire in plasament, la familii.

Este vorba de 200.000 de copii, care primesc in prezent cate 97 de lei. De la 1 noiembrie, vor primi 440 de lei, exact tot atat cat primesc si copiii care sunt in grija asistentilor maternali, a spus ministrul Muncii.

De asemenea, de la 1 decembrie va fi dublata si alocatia de hrana zilnica pentru aproximativ 60.000 de copii care se afla in sistemul de protectie speciala.

Ministrul Rovana Plumb a mai precizat ca tot in sedinta de miercuri s-a decis si dublarea alocatiei zilnice de hrana in cazul persoanelor adulte cu dizabilitati, care se afla in centrele de ingrijire. Masura se va aplica de la 1 ianuarie 2015, pentru aproximativ 40.000 de persoane aflate intr-o asemenea situatie.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ponta dublare alocatii copii saraci, #Rovana Plumb alocatii copii , #ministrul Muncii