Plumb: Pensiile ocupationale si noua lege a salarizarii, gata in acest an

Luni, 01 Iunie 2015, ora 23:37
6005 citiri
Plumb: Pensiile ocupationale si noua lege a salarizarii, gata in acest an

Proiectul legii pensiilor ocupationale va fi realizat pana la finele anului 2015, fiind unul dintre obiectivele cuprinse in programul de guvernare, a declarat, luni, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, intr-o emisiune la Romania TV.

"Este unul dintre obiectivele cuprinse in programul de guvernare, de a face un sistem de pensii in Romania care sa fie sustenabil. Se lucreaza impreuna cu ASF. Pana la sfarsitul acestui an vom avea proiectul legii pensiilor ocupationale. Proiectul pensiilor ocupationale, al patrulea pilon cum l-am numit, implica definirea foarte clara a sectoarelor de activitate, o colaborare, o cooperare si o viziune comuna intre partenerii sociali, intre patronate si sindicate, pentru ca numai in felul acesta se poate aplica", a spus Plumb.

Ea a precizat ca Romania va avea pensii ocupationale, dar in niciun caz anul acesta, ci probabil din 2016 sau 2017.

Si noua lege a salarizarii va merge in Parlament "cam in octombrie", dupa ce va fi dezbatuta public si cu institutiile financiare internationale, a declarat ministrul Muncii.

"S-au reintregit salariile, a crescut salariul minim pe economie. Este adevarat ca, prin aceasta crestere a salariului minim pe economie, vreo 19 clase de salarizare s-au suprapus, fapt pentru care cei care erau la limita inferioara au ajuns acum aproape de cei care erau undeva sub median. Este o discrepanta totala intre diverse persoane ce ocupa aceleasi pozitii in sectorul bugetar ca si educatie, ca si performanta ca si productivitate si asa mai departe. (...)

Ceea ce vrem sa facem acum este sa putem sa scoatem o lege echitabila. Cam in octombrie sa se duca spre Parlament. Pana atunci sa facem dezbatere publica, cu institutiile financiare internationale. Este firesc, logic, sa asteptam Codul fiscal sa fie aprobat, pentru ca acest Cod fiscal are o serie de masuri printre care si fiscalitatea pe piata muncii, care conteaza, si in sectorul bugetar si in sectorul privat, si multe alte masuri ce au impact direct pe venitul meu ca familie, ca cetatean, ca salariat, ca angajat", a spus Rovana Plumb.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...