PNL a cerut demisia ministrului Muncii, Rovana Plumb - Reactia PSD

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 15:44
3244 citiri
PNL a cerut demisia ministrului Muncii, Rovana Plumb - Reactia PSD
Foto: Facebook/Rovana Plumb

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a atacat anuntul facut de PNL, care a cerut demisia miniatrului Muncii, Rovana Plumb, pentru modul in care a fost construit bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2015.

"Am luat act de solicitarea PNL, pe care o consideram nu numai nefondata, dar si jignitoare la adresa milioanelor de romani care din ianuarie vor avea veniturile crescute datorita politicilor pe care ministerul Muncii si Guvernul in ansamblu le-au introdus in buget.

Declaratiile colegilor din PNL sunt absurde. Cu tot respectul pentru colega noastra Cristina Pocora si pentru domnul Eugen Nicolaescu, sa spui ca bugetul cuprinde cifre si statistici, dar nu oameni, este de-a dreptul ridicol. Bugetul pe care il avem adoptat de o majoritate covarsitoare in Parlament este construit avand ca unic obiectiv imbunatatirea vietii a milioane de romani stimati colegi", a transmis Gabriela Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ea sustine ca fiecare pensie marita este un motiv de mandrie pentru cei de la PSD, iar pentru cei PNL nu este altceva decat o pomana electorala.

"Ne intrebam cum au putut sustine cei din actuala Opozitie ministri ai Muncii care au amanat cresterile de pensii de la an la an si guverne care au promovat bugete de austeritate, dar acum nu pot sustine un buget construit, conform legii, pentru interesele milioanelor de pensionari romani. Suntem dezamagiti ca pana astazi nimeni din PNL nu si-a asumat, public, dezinformarea din campania electorala, cand spuneau ca taxele vor creste si ca nu vom mai avea cota unica. Realitatea si faptele Guvernului Ponta ii contrazic.

Suntem intristati pentru ca pana in ziua de astazi, cand incepe o noua etapa de dezvoltare pentru Romania, cu un nou buget si cu un nou presedinte, nimeni din noul PNL, nici macar proaspata numita co-presedinta Alina Gorghiu, nu a gasit de cuviinta sa isi ceara public scuze pentru catalogarea masurilor de crestere a veniturilor romanilor drept pomeni electorale", a continuat Gabriela Firea.

Ea i-a invitat pe colegii sai de la PNL sa faca o introspectie la final de an si sa spuna adevarul, precizand totodata ca mandatul Rovanei Plumb a fost incununat de succese.

Promisiunile ministrului Muncii pentru salarii si pensii in 2015 - Opozitia ii cere demisia

Opozitia a cerut, duminica, demisia Rovanei Plumb din functia de ministru al Muncii.

"Am votat impotriva acestui buget (al asigurarilor sociale - n.red.) pentru ca (...) este un buget al consolidarii saraciei, este un buget cu spatele la viitor, este un buget cu statistici, cu cifre, din care oamenii lipsesc. (...) Solicitam demisia ministrului Muncii pentru acest buget", a sustinut Pocora, intr-o interventie de la tribuna Parlamentului, in care a explicat votul impotriva al grupului PNL pe marginea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul viitor.

Proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015 a fost aprobat, duminica, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 329 voturi "pentru" si 148 "impotriva".

Ce sustine Rovana Plumb

Rovana Plumb a spus ca votul pe buget este unul pozitiv, insa Opozitia a ales din pacate sa voteze impotriva interesului romanilor.

"Vorbim despre un vot pentru un buget care permite finantarea reducerilor de taxe, permite sustinerea masurilor de crestere economica, dar si a masurilor sociale. Cresterea salariului minim, cresterea veniturilor in Educatie si Sanatate, indexarea pensiilor si majorarea unor ajutoare sociale sunt toate masuri reflectate de actualul buget", a explicat ministrul Muncii, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ea sustine ca este un buget care tine cont si de nevoile reale ale societatii romanesti si care a tinut cont si de propunerile opozitiei.

"Tocmai de aceea, votul dat de cei din opozitie, impotriva proiectului de buget, reprezinta o actiune demagogica si nedreapta fata de romani. Votul negativ al opozitiei inseamna respingerea directa a tuturor masurilor sociale si de crestere economica. Este un vot impotriva maririi veniturilor din Sanatate si Educatie, impotriva indexarii pensiilor, impotriva majorarii alocatiilor pentru copiii din familiile sarace, impotriva masurilor de crestere economica. Eminamente, votul opozitiei este un vot impotriva intereselor multor categorii de romani", a incheiat Rovana Plumb.

C.P.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#reactie PSD demisie Rovana Plumb, #Opozitia cere demisia Rovana Plumb, #demisie Rovana Plumb , #ministrul Muncii