Promisiunile ministrului Muncii pentru salarii si pensii in 2015 - Opozitia ii cere demisia

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 13:24
4622 citiri
Promisiunile ministrului Muncii pentru salarii si pensii in 2015 - Opozitia ii cere demisia
Foto: Antena 3

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a comentat plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, precum si ce se va intampla anul viitor cu salariile si pensiile romanilor, in timp ce Opozitia cere demisia sa din functie.

"Indiferent cum vrea sa se laude, cu ce ramanem dupa Traian Basescu este faptul ca el si-a batut joc de romani. A introdus un model economic nociv pentru romani, a fost o perioada in care am asistat la mult scandal si la niciun fel de constructie.

Nu a avut cu ce sa se laude, decat cu realizarile guvernarii din ultimii trei ani, care intr-adevar a dus tara pe calea prosperitatii. Aceasta este si viziunea pe care am abordat-o cand am fundamentat bugetul pentru 2015", a mentionat Plumb la Antena 3.

Ea a facut referire la discursul de sambata tinut de Traian Basescu, in care a realizat bilantul anilor in care a fost presedintele Romaniei.

Basescu: N-am fost un presedinte genial, am fost unul onest. Sunt doar un presedinte

Ce se intampla cu salariile si pensiile

Ministrul Rovana Plumb a explicat si ce s-a realizat sub mandatul cabinetului Ponta si ce se planifica in continuare.

"In ceea ce priveste atat majorarea pensiilor cu 5%, cat si crestere pensiei sociale, de la 350 la 400 de lei, pentru peste 600.000 de pensionari, sunt angajamente luate in fata lor si respectate prin bugetul asigurarilor sociale.

Toate indemnizatiile sociale se reflecta prin masuri pe care le-am luat pentru anul 2015, tot ce inseamna alocatii pentru familiile sarace, care cresc cu 42 de lei pe luna, se asigura si in 2015 aceasta crestere, indemnizatiile pentru persoane cu dizabilitati creste si ea, de sase ani nu a mai crescut. De asemenea, alocatia pentru hrana copiilor, care a fost de 8 lei, acum se dubleaza, toti copiii in sistemul de protectie, la fel si pentru adultii din acelasi sistem, peste 43.000 de oameni", a punctat ministrul.

Rovana Plumb a sustinut ca alocatia pentru copii nu se poate schimba peste noapte, deoarece trebuie schimbata Constitutia.

Opozitia cere demisia ministrului Muncii

Pe de alta parte, Opozitia a cerut demisia Rovanei Plumb din functia de ministru al Muncii, informeaza Agerpres.

Bugetul pe 2015, adoptat in Parlament - Cati politicieni au votat impotriva

"Am votat impotriva acestui buget (al asigurarilor sociale - n.red.) pentru ca (...) este un buget al consolidarii saraciei, este un buget cu spatele la viitor, este un buget cu statistici, cu cifre, din care oamenii lipsesc. (...) Solicitam demisia ministrului Muncii pentru acest buget", a sustinut Pocora, intr-o interventie de la tribuna Parlamentului, in care a explicat votul impotriva al grupului PNL pe marginea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul viitor.

Proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015 a fost aprobat, duminica, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 329 voturi "pentru" si 148 "impotriva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Opozitia cere demisia ministrului Muncii, #Opozitia demisie Plumb, #demisie Plumb, #Plumb salarii pensii 2015, #salarii pensii 2015 , #ministrul Muncii