Rovana Plumb: Iohannis s-a grabit cu numirea lui MRU la SIE, dar nu si cu ministrul Transporturilor

Luni, 29 Iunie 2015, ora 22:34
4228 citiri
Rovana Plumb: Iohannis s-a grabit cu numirea lui MRU la SIE, dar nu si cu ministrul Transporturilor
Foto: B1 Tv

Presedintele Consiliului National al PSD si ministru al Muncii, deputatul Rovana Plumb, care asigura interimatul si in fruntea formatiunii social-democrate, cat timp Victor Ponta se afla in convalescenta, considera ca nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE a fost facuta in graba de catre presedintele Klaus Iohannis.

"A fost surprinzatoare graba cu care a facut dl Klaus Iohannis aceasta nominalizare. Si ne surpinde de ce nu este si graba de a numi propunerea facuta de noi pentru ministrul Transporturilor. Eu sunt curioasa de ce treneaza aceasta nominalizare", a spus Rovana Plumb, luni seara, la B1 Tv.

Comparatia facuta de Rovana Plumb este cel putin nefericita avand in vedere ca sefia SIE este vacanta din luna septembrie 2014, cand directorul de atunci Teodor Melescanu a demisionat pentru a candida la prezidentiale.

Cat despre Ministerul Transporturilor, fotoliul de sef este liber din data de 11 iunie, cand ministrul Ioan Rus a demisionat in urma unor declaratii in care le-a numit "curve" pe sotiile romanilor plecati la munca in strainatate si "golani" pe copiii acestora.

Aberatia zilei: Cu razboiul la granita si roman rapit, Klaus asteapta relaxat "momentul potrivit"

Rovana Plumb a explicat motivul pentru care formatiunea sa se opune nominalizarii lui MRU la sefia SIE.

"Persoana lui Mihai Razvan Ungureanu a fost perceputa ca una care a continuat masurile de austeritate ale PDL. Ne surprinde ca, la momentul din 2012, liberalii au fost alaturi de noi si au fost vocali in ce priveste continuarea Guvernului MRU. Va spun mahnirea mea si cred ca in politica trebuie sa fii consecvent", a declarat liderul PSD.

PSD a decis oficial: Nu il sustine pe MRU la sefia SIE. Care sunt argumentele (Video)

Cu toate acestea, ministrul Muncii spune ca decizia privind refuzul sustinerii fostului premier la conducerea Serviciului este una doar politica.

"Nu discutam de postura de sef la SIE sau alta postura de conducere. Votul e politic. Fiind ca votul e politic, raportarea e una politica. (...) Nu ne e teama ca unii dintre colegi or sa voteze. E legat de tactica, maine o sa stabilim", a mai spus Rovan Plumb.

PSD boicoteaza sedinta Parlamentului la care se va vota numirea lui MRU la sefia SIE

Aceasta a relatat ca, in sedinta PSD de luni dimineata, s-a discutat "cat de important este sa nu votam aceasta nominalizare si cat de important este sa continuam guvernarea".

De asemenea, presedintele Consiliul National al PSD a intarit cele spuse de Victor Ponta, duminica seara, anume ca in cel mult doua saptamani se intoarce in tara: "Dl presedinte si premier Ponta cand spune una, asa se intampla. Cand a spus 2 saptamani, inseamna ca 2 saptamani".

Ponta anunta cand se intoarce in tara: In prima zi ma duc si la procuror, la audieri, la ce vrea el (Video)

Revenind la chestiunile de guvernare, ministrul Muncii sustine ca "cea mai importanta realizare a coalitiei a fost Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala".

In plus, Rovana Plumb a precizat ca se lucreaza la programul "prima vacanta", pentru copiii din familii defavorizate: "Pentru cei care n-au putut pana acum sa mearga in vacanta, gandim programul 'Prima vacanta'. Sunt foarte multi copii care nu au avut posibilitatea sa mearga intr-o vacanta. Ne-am gandit sa le oferim si aceasta sansa de a le da prima vacanta - ma gandesc la copii din familii defavorizate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Rovana Plumb Iohannis MRU, #Rovana Plumb prima vacanta, #Rovana Plumb vot MRU, #Rovana Plumb declaratii Ponta , #ministrul Muncii