Salarii triple pentru inaltii demnitari - Ordonanta intra in vigoare la 1 august, desi Ponta a zis ca o anuleaza

Joi, 23 Iulie 2015, ora 16:41
8439 citiri
Salarii triple pentru inaltii demnitari - Ordonanta intra in vigoare la 1 august, desi Ponta a zis ca o anuleaza
Foto: B1TV

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi ca ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor este in vigoare si "aplicarea ei incepe de la 1 august".

Declaratia a fost facuta la iesirea din sediul PSD, dupa o discutie cu presedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, si in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat ca nu este de acord cu actul normativ adoptat in timpul interimatului lui Gabriel Oprea, urmand ca el sa fie abrogat.

"Ordonanta este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august", a raspuns Rovana Plumb intrebata fiind de jurnalisti.

Totodata, aceasta a reamintit ca saptamana viitoare se va face o rectificare bugetara. "Vom decide atunci daca incepe aplicarea de la 1 august. Impactul bugetar e foarte mic, sub 600.000 de lei", a mai declarat ministrul Muncii, exprimandu-si opinia ca "este posibil" ca ordonanta sa fie aplicata asa cum este prevazut in acest moment.

Rovana Plumb si Liviu Dragnea au discutat mai bine de doua ore la sediul central al PSD, printre teme fiind reorganizarea departamentelor PSD si asigurarea de sprijin logistic acestora.

Ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor a fost adoptata in ultima sedinta de guvern condusa in calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea si in prezenta lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

La scurt timp, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat de acord cu controversatul act normativ, in timp ce premierul Victor Ponta a declarat ca nu este oportun si ca va fi retras in prima sedinta de guvern pe care o va conduce, lucru care nu s-a intamplat, desi de atunci au avut loc mai multe astfel de sedinte.

Iohannis ii raspunde lui Ponta: Romania mai are sau nu Guvern functional? - Replica premierului (Video)

Intre timp, sindicalistii de la Cartel Alfa au depus plangeri penale pe numele initiatorilor acestei ordonante.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

Ordonanta care tripleaza salariile demnitarilor nu se mai modifica miercuri. Initiatorii s-au ales cu plangeri penale

De asemenea, intr-o scrisoare deschisa adresata parlamentarilor sub semnatura presedintelui Bogdan Hossu, li se solicita senatorilor si deputatilor sa respinga prin vot controversata ordonanta.

Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

Eveniment Quarterly Report

Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
#Rovana Plumb ordonanta demnitari, #Ponta ordonanta salarii demnitari , #ministrul Muncii