Scandal pe salariile demnitarilor - Plumb: Am fost informati ca e decizie comuna Iohannis-Oprea

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 14:22
5196 citiri
Scandal pe salariile demnitarilor - Plumb: Am fost informati ca e decizie comuna Iohannis-Oprea
Foto: Site oficial PSD (Arhiva)

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, spune ca atat ea, cat si ministrul Finantelor si premierul Ponta au vrut sa includa majorarea salariilor demnitarilor in pachetul de legi pentru bugetari, dar ca au fost informati ca exista "o decizie presedinte-premier interimar de a adopta aceasta masura mai rapid".

"Atat eu, cat si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, precum si premierul Victor Ponta am dorit sa includem marirea salariilor demnitarilor in pachetul mai larg de mariri de venituri pentru toti bugetarii. Adica, in noua Lege a salarizarii. In acelasi timp, am fost informati ca exista o decizie comuna a presedintelui Romaniei si a Prim-ministrului interimar de a adopta aceasta masura mai rapid. Evident, nu am dorit sa contestam o astfel de decizie.

In urma interventiei de ieri a domnului consilier prezidential, Dan Mihalache, care a infirmat ca presedintele ar fi dorit adoptarea acestei masuri mai rapid, am constatat in mod evident ca am fost in fata unei neintelegeri. Prin urmare, vom amana intrarea in vigoare a acestei masuri si vom reveni la planul initial - acela de a include aceasta masura in Legea salarizarii", a declarat, vineri, ministrul Rovana Plumb.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

Gabriel Oprea a declarat, vineri, ca proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost facut de mai mult timp, iar "ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta", el spunand ca Ponta si Iohannis "s-au pus de acord in principiu", dar premierul avea rezerve ca presedintele va sustine ordonanta.

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

Premierul Victor Ponta a scris, vineri dimineata, pe Facebook, ca nu a fost de acord cu ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor, sustinand ca acestea vor fi marite odata cu salariile bugetarilor, urmand sa fie emisa o noua ordonanta in acest sens.

Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

Joi seara, premierul Victor Ponta a avut o interventie telefonica la B1 TV, unde a anuntat ca el nu a fost de acord cu aceasta crestere si ca stia insa ca masura este agreata si de presedintele Klaus Iohannis.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Rovana Plumb marire salarii demnitari, #Rovana Plumb ordonanta salarii , #ministrul Muncii