Adio, dar raman cu tine! Ponta n-a plecat de la conducerea PSD - ce functie are premierul

Luni, 27 Iulie 2015, ora 10:04
6691 citiri
Adio, dar raman cu tine! Ponta n-a plecat de la conducerea PSD - ce functie are premierul
Foto: Facebook/Victor Ponta

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a transmis ca Victor Ponta nu pleaca din conducerea PSD, chiar daca nu mai este oficial presedintele partidului.

"Este clar ca Victor Ponta a spus ca se retrage din aceasta functie. Ca sa nu mai fie nici un fel de comentarii, s-a facut aceasta precizare in cadrul Biroului Politic Permanent. Insa Victor Ponta ramane liderul incontestabil al politicii romanesti si este prim-ministrul Romaniei", a sustinut Rovana Plumb, intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei.

Cum a votat Ponta cu Rovana Plumb fara a mai fi prezent la sedinta PSD

Victor Ponta i-a povestit ministrului Muncii intentiile sale inainte de a trimite scrisoarea catre colegii din PSD, in care-si anunta demisia de la sefia partidului, a mai spus aceasta.

De asemenea, Rovana Plumb considera ca decizia premierului a fost un act responsabil, pe motiv ca "este intotdeauna consecvent principiilor dupa care se ghideaza". Totusi, ea a mentionat ca Ponta va ramane in conducerea partidului.

"Victor Ponta nu pleaca din echipa de conducere a PSD, el, in calitatea pe care o are, de prim-ministru al Romaniei, este vicepresedinte al partidului si participa la toate reuniunile politice pe care le avem, indiferent de nivel, Comitet Executiv, Birou Permanent, Consiliu National si, bineinteles, participa in cadrul reuniunilor coalitiei la guvernare, alaturi de partenerii nostri politici, UNPR si ALDE", a explicat Rovana Plumb.

Dragnea conduce echipa PSD

Liviu Dragnea a preluat fraiele partidului, saptamana trecuta, in cadrul unei sedinte extraordinare a PSD, in care social-democratii si-au votat presedintele interimar. Acelasi post a fost vizat si de Rovana Plumb, insa ea a primit 18 voturi, in timp ce contracandidatul sau - 65.

Prima sedinta PSD sub obladuirea lui Dragnea

El va fi in fruntea partidului pana pe 16 noiembrie, cand va avea loc Congresul PSD. Astfel, Liviu Dragnea a revenit intr-un post de conducere al partidului dupa ce a renuntat la functia de presedinte executiv, ca urmare a condamnarii la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, din anul 2012.

Alegerile in PSD au avut loc dupa ce Victor Ponta s-a autosuspendat din functia de presedinte al formatiunii politice dupa ce procurorii DNA au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Rovinari - Turceni.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în şedinţa de joi va veni cu reforma în jocurile de noroc, astfel că nicio companie, dacă nu are sediul social în România, nu va mai putea avea...
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
#Rovana Plumb rol Ponta PSD, #rol Ponta PSD, #Ponta conducere PSD , #PSD