PNL o someaza pe Dancila sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb: Are grave probleme, riscam sa fie respinsa in PE

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 19:18
2964 citiri
PNL o someaza pe Dancila sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb: Are grave probleme, riscam sa fie respinsa in PE
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL, Ludovic Orban, o someaza pe Viorica Dancila sa retraga nminalizarea Rovanei Plimb pentru functia de comisar european, "cat mai e timp, pentru a nu face Romania de rusine la nivelul UE".

"Premierul Vasilica Viorica Dancila se afla in ceasul al 12-lea! Inca mai poate retrage propunerea de comisar european in persoana Rovanei Plumb, astfel incat sa nu faca Romania de rusine in Parlamentul European. Somez actualul prim-ministru sa faca o alta propunere pentru aceasta pozitie, care sa respecte criteriile de integritate si profesionalism agreate la nivel european, in conditiile in care actuala nominalizare are toate sansele sa fie respinsa in Parlamentul European", a transmis, luni, liderul PNL Ludovic Orban.

Acesta afirma ca "este de neinteles de ce premierul Vasilica Viorica Dancila a refuzat pana acum sa faca alta nominalizare, in ciuda solicitarii exprese a presedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen".

"In atare conditii, propunerile transmise Parlamentului European nu reprezinta o decizie politica in sine, ci doar comunicarea oficiala a propunerilor facute de fiecare tara in parte. De altfel, hotararea presedintelui Comisiei Europene a fost aceea de a transmite toate propunerile formulate din partea tarilor membre ale Uniunii, si de a nu refuza niciun candidat al niciunei tari, intrucat decizia apartine Parlamentului European si comisiilor de la nivelul Parlamentului European", a mai declarat Orba.

Acesta a atras aentia ca Partidul Popular European, familie politica de care apartine Partidul National Liberal, "a manifestat in mod consecvent toleranta zero fata de orice actiune de obstructionare a functionarii justitiei si a dezavuat personajele care au facut obiectul unor astfel de discutii".

"Amintim faptul ca Rovana Plumb are grave probleme de integritate dupa ce a blocat ancheta DNA, implicit posibilitatea de a fi judecata, ascunzandu-se astfel in spatele majoritatii parlamentare a PSD. Domnia sa a considerat ca nevinovatia unei persoane poate fi stabilita printr-un vot politic in Parlamentul Romaniei, in locul instantei de judecata, folosind imunitatea parlamentara. Singura solutie pentru a preveni o situatie ingrata pentru Romania in Parlamentul European este aceea a retragerii candidaturii Rovanei Plumb de catre Guvernul Romaniei", a mai spus Ludovic Orban.

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat-o pe Rovana Plumb in postul de comisar european din partea Romaniei.

Delegatia USR PLUS in Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european.

"Atentionam Guvernul PSD ca prin insistenta de a o sustine pe Rovana Plumb isi bate joc de aceasta demnitate publica europeana si, daca nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de ras si va fi fortat sa vina cu o alta nominalizare dupa respingerea ei in Parlament", se arata intr-un comunicat al Aliantei USR PLUS.

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, ca Guvernul Romaniei risca foarte mult prin sustinerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european si a atras atentia ca audierile in Parlamentul European nu sunt o joaca.

Citeste pe larg:

#Orban PNL Dancila retragere Rovana PLumb , #PSD
Comentarii
Poza Bgan
Bgan
rank 1
Trebuie sa-l someze pe Dragnea ca el o susținea pe chivuta
Poza diad_CH
diad_CH
rank 5
Codrutei s-au grabit sa-i fabrice dosare iar pe hoata asta o sustin!