Rovana Plumb, despre nominalizarea pentru postul de comisar european: Ma onoreaza si responsabilizeaza

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 16:22
3640 citiri
Rovana Plumb, despre nominalizarea pentru postul de comisar european: Ma onoreaza si responsabilizeaza
Foto: Arhiva Hepta.ro

Rovana Plumb afirma ca nominalizarea sa pentru postul de comisar european o onoreaza si responsabilizeaza in egala masura. Ea ii multumeste in mod deosebit premierului Viorica Dancila.

"Este o nominalizare care ma onoreaza si responsabilizeaza in egala masura. Ca om politic si cetatean care face parte din generatia care a lucrat si lucreaza intens la integrarea in Uniunea Europeana, un proiect care nu s-a incheiat odata cu aderarea noastra, ma simt deosebit de mandra sa pot contribui la aceasta constructie europeana. Ii multumesc in mod deosebit doamnei premier, Viorica Dancila, pentru sustinerea acordata. Ii multumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul aratat.

Doresc sa ii multumesc doamnei presedinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru increderea acordata. Cred cu tarie ca aceasta echipa unita va avea puterea sa raspunda provocarilor viitoare ale Uniunii", afirma Rovana Plumb, intr-o declaratie remisa de Biroul de presa al PSD.

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat-o pe Rovana Plumb in postul de comisar european din partea Romaniei.

Ursula von der Leyen a anuntat numele comisarilor europeni desemnati, iar marti va anunta si portofoliile propuse pentru acestia.

Apoi, Parlamentul European trebuie sa-si dea votul asupra intregului Colegiu al comisarilor, inclusiv presedintele CE si Inaltul Reprezentant al UE pentru politica externa.

Citeste mai multe despre: Romania, codasa in UE: Sunt ultimele zile cand putem propune un comisar european credibil. Plumb sau Nica nu sunt acceptabili - Interviu

#Rovana Plumb comisar european , #PSD