Rovana Plumb, in conducerea socialistilor europeni: Romania poate fi cu adevarat puternica in Europa

Sambata, 08 Decembrie 2018, ora 13:33
4433 citiri
Rovana Plumb, in conducerea socialistilor europeni: Romania poate fi cu adevarat puternica in Europa
Foto: Facebook/Rovana Plumb

Rovana Plumb, presedintele organizatiei de femei a PSD, a fost aleasa in cadrul forumului de conducere a Partidului Socialistilor Europeni (PESPresidency) la Congresul PES 2018, desfasurat in acest weekend la Lisabona.

In cadrul PESPresidency fiecare partid cu statul de membru deplin are un reprezentant, iar din partea PSD este Rovana Plumb.

"Sunt onorata ca imi voi reprezenta colegii social-democrati la nivel european, mai ales in contextul alegerilor europene care se vor desfasura in mai anul viitor.

Alegerile europene sunt o provocare pentru Romania si pentru UE si este datoria noastra sa ne asiguram ca cetatenii europeni au optiuni de vot viabile si ca inteleg politica social-democrata drept parte din solutie.

Aceasta va fi misiunea mea in cadrul PES si pe mai departe - sa promovez o politica social-democrata moderna, conectata la realitatile nationale si europene. Apartenenta la ce mai puternica familie politica europeana imi da incredere ca Romania poate fi cu adevarat puternica in Europa", sustine Rovana Plumb, citata intr-un comunicat de presa remis sambata Ziare.com.

Documentul adauga ca la congresul PES au fost adoptate niste rezolutii, care au in vedere propunerea de solutii concrete la problemele cu care se confrunta in prezent Europa:

  • respectarea egalitatii de gen, sustinerea dezvoltarii unui mediu si a unei alimentatii sanatoase,
  • intarirea structurilor democratice la nivelul tarilor europene,
  • realizarea de politici de azil si migratie echitabile si progresive,
  • stimularea participarii tinerilor in politica,
  • sustinerea unui climat de pace si prosperitate in lume.

"Romania va fi mai respectata, daca vom avea mai multi social-democrati in Parlamentul European care sa sustina aceste probleme pe agenda europeana. Europa are nevoie de mai multi social-democrati care nu si-au pierdut reperele si care vor pune drepturile europenilor mai presus de orice", sustine Plumb.

"Avem motoarele incalzite si asteptam cu totii momentul preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregatiti sa ne asumam toate responsabilitatile care ne revin si suntem convinsi ca Romania va avea un mandat de succes. Romania merita mai multa incredere la acest capitol si nu numai", adauga ministrul Fondurilor Europene.

Amintim ca la Congresul PES a fost reales Sergei Stanishev drept presedinte al Partidului Socialistilor Europeni.

Citeste si Socialistii isi aleg, sambata, candidatul la sefia Comisiei Europene. Cine este Frans Timmermans

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Rovana Plumb conducere socialisti europeni , #PSD