Rovana Plumb: Femeile nu ies la pensie odata cu barbatii pana in 2035

Miercuri, 28 August 2013, ora 20:46
2039 citiri
Rovana Plumb: Femeile nu ies la pensie odata cu barbatii pana in 2035
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD, Rovana Plumb, sustine ca informatiile aparute in presa, potrivit carora Romania ar egaliza varsta de pensionare intre femei si barbati in anul 2015, sunt false.

"In Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013-2020, nu se pune problema egalizarii varstei de pensionare la 65 de ani in 2015! Nicaieri in textul Strategiei nu se aminteste o astfel de actiune asociata cu un asemenea termen!", a subliniat Rovana Plumb intr-un comunicat de presa remis, miercuri, Ziare.com.

"Desi Uniunea Europeana a recomandat ca egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati sa se realizeze mai rapid, Ministrul Muncii a negociat ca acest lucru sa aiba loc pana in 2035, pentru ca Romania sa se poata pregati pentru o astfel de masura", a mai spus Rovana Plumb.

Aceasta a afirmat ca, in Romania, nu exista acum conditii adecvate pentru o asemenea masura.

Femeile si barbatii vor iesi la pensie la aceeasi varsta. Cand intra in vigoare masura (Video)

"Este o idee fixa a PDL, care si astazi o sustine cu aceeasi ardoare, desi aplicarea sa ar fi absurda in prezent. Inclusiv in 2009-2010, cand guvernarea PDL ar fi vrut egalizarea rapida a varstei de pensionare, m-am pronuntat impotriva unei asemenea masuri pentru ca Romania nu era pregatita.

Nici acum Romania nu este inca pregatita, tocmai de aceea Guvernul a insistat in discutiile cu Comisia Europeana ca masura sa fie planificata pentru orizontul de timp 2035. In perioada care urmeaza, vom sustine politicile necesare pentru ca o astfel de decizie sa poata fi aplicata intr-un climat social potrivit", a apreciat pesedista.

De asemenea, Rovana Plumb a enumerat o serie de masuri necesare, printre care: politici pentru reducerea diferentelor de gen in salarizare, politici publice sau masuri proactive de reincadrare pe piata muncii a femeilor cu varste cuprinse intre 50 si 65 de ani, sprijinirea dezvoltarii antreprenoriatului in randul femeilor, dezvoltarea infrastructurii pentru a asigura facilitati de ingrijire a copiilor in toate comunitatile si accesul la acest tip de servicii, dar si dezvoltarea serviciilor de ingrijire.

D.T.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Rovana Plumb egalizare varsta pensii, #Rovana Plumb pensie femei barbati, #Rovana Plumb pensii femei 2035 , #stiri Rovana Plumb