Rovana Plumb: Presedintele nu poate uzurpa dreptul premierului Dancila de a propune ministri

Sambata, 19 Ianuarie 2019, ora 13:14
2819 citiri
Rovana Plumb: Presedintele nu poate uzurpa dreptul premierului Dancila de a propune ministri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul interimar al Transporturilor Rovana Plumb a declarat, sambata, ca seful statului Klaus Iohannis nu poate sa urzurpeze drepturile si calitatea pe care o are premierul Viorica Dancila, prin refuzul numirii Olgutei Vasilescu si Mihai Draghici ca ministrii plini la Dezvoltare si Transporturi.

"Primul gentleman-ladi agreement a fost cel propus de doamna premier Viorica Dancila, care a intins o mana, in sensul de a fi o coeziune politica in ceea ce priveste responsabilitatea Romaniei de a prezida Consiliul UE.

Nu stiu ce face presedintele, dar in niciun caz nu poate sa uzurpeze drepturile si calitatea pe care o are premierul Viorica Dancila de a sti pe cine sa propuna pentru a coordona cele doua portofolii. Cred ca lucrurile acestea trebuie sa se incheie cat mai curand pentru ca avem nevoie de normalitate, pentru ca avem nevoie de coeziune si atunci cand vorbim de coeziune, normal trebuie sa existe si o coeziune politica", a afirmat Rovana Plumb, sambata la Antena 3.

Aceasta a adaugat ca actiunea presedintelui Iohannis trebuie privita in cheia proceselor electorale si ca atat ea, cat si ministrul interimar al Dezvoltarii, Eugen Teodorovici, sunt pregatiti sa gestioneze portofoliile si politicile in cadrul Presedintiei romane a Consiliului UE.

"Tot ce se intampla la noi acasa trebuie privit in cheia proceselor electorale care se desfasoara. Exista o speranta ca lucrurile vor intra in normalitate in ceea ce inseamna cele doua portofolii. Vreau sa transmit mesajul ca la nivelul Presedintiei nu trebuie sa existe niciun fel de ingrijorare in ceea ce priveste gestionarea acestor portofolii.

Atat eu, cat si colegul meu Eugen Teodorovici, care este pe Ministerul Devoltarii Regionale, suntem pregatiti pentru a gestiona politici, Transporturi, respectiv Dezvoltare, dar asta nu inseamna ca oportunitatea numirii celor doi ministri poate fi interpretata de catre domnul presedinte Iohannis pentru ca practic responsabilitatea apartine practic prim-ministrul Viorica Dancila.

Doamna prim-ministru Viorica Dancila coordoneaza tot procesul acesta al Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, ceea ce conduce la ideea ca trebuie sa se puna stop si sa se intre intr-o normalitate, mesaje care de altfel au fost transmise", a conchis Rovana Plumb.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a respins deja de mai multe ori propunerile cabinetului Dancila pentru numirea de ministri la Transporturi si Dezvoltare.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Rovana Plumb uzurpare Viorica Dancila, #Rovana Plumb Klaus Iohannis uzurpare, #Rovana Plumb declaratii Iohannis Dancila , #stiri Rovana Plumb