Delta Dunarii va fi declarata zona defavorizata

   

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a afirmat recent ca Deltei Dunarii urmeaza sa fie declarata zona defavorizata, ceea ce ar crea o serie de facilitati atat locuitorilor deltei, cat si investitorilor de aici.

"Am avut aceasta discutie cu autoritatile locale si cu reprezentantii societatii civile din zona. Initiativa este de a declara zona Deltei Dunarii zona defavorizata, pentru ca actuala lege permite acordarea unor facilitati fiscale tuturor intreprinzatorilor din zona respectiva, astfel incat sa putem avea un echilibru intre a asigura o viata demna pentru locuitorii din Delta prin intreprinzatori si conservarea biodiversitatii", a spus ministrul Rovana Plumb.

Aceasta procedura a fost demarata impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, urmand ca in perioada urmatoare sa fie emis un act normativ.

Potrivit OUG nr. 24/199n8 privind regimul zonelor defavorizate, in forma actualizata aflata in vigoare din 2004, pentru ca o zona sa fie declarata defavorizata, trebuie sa indeplineasca cel putin una din urmatoarele doua conditii: ponderea somerilor din zona sa fie de trei ori mai mare decat la nivel national si sa fie o zona izolata, lipsita de mijloace de comunicatie, cu o infrastructura slab dezvoltata.
Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 13:11
Sursa: Obiectiv
Cele mai citite stiri
ACUZAEsII LA ADRESA PRIMARULUI HOGEA: "Singurele sale optiuni de campanie electorala sunt neadevarul si calomnia"
Candidatul liberal pentru functia de primar al municipiului Tulcea, Stefan Ilie il acuza pe actualul ...
Parteneriatul intre Consiliul Judetean si mediul de afaceri este obligatoriu
"Administratia publica trebuie rapid reformata! Este inadmisibil ca oamenilor sa li se inchida usa ...
Obligatii privind regimul armelor si al munitiilor
In conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004, republicata, privind regimul armelor si al ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor