NASA a făcut o descoperire neobișnuită: Obiect argintiu strălucitor găsit pe Marte de rover VIDEO

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 02:22
10632 citiri
NASA a făcut o descoperire neobișnuită: Obiect argintiu strălucitor găsit pe Marte de rover VIDEO
Roverul a descoperit pe Marte un obiect argintiu strălucitor FOTO: Mashable

Agenția Spațială americană NASA a primit noi fotografii de la roverul său Perseverence, care își continuă explorarea planetei Marte. Dacă până acum, vehiculul trimis de pe Pământ a oferit imagini cu peisaje prăfuite, furtuni de nisip, turnuri de stâncă, iată că acum a dat peste ceva neobișnuit: un obiect argintiu strălucitor.

NASA a fost surprinsă să primească o imagine în care apare o bucată de folie, ce pare a fi un înveliș termic, care a fost pierdut probabil în momentul în care roverul a aterizat pe Marte, potrivit The Guardian.

Obiectul, a concluzionat NASA, este o bucată provenită din resturile aruncate de vehiculul robotizat în timpul venirii pe planeta roșie, în februarie 2021.

”Echipa mea a observat ceva neașteptat: este o bucată dintr-un înveliș termic, despre care cred că ar fi venit în etapa de coborâre, când racheta propulsoare a pus roverul pe Marte, în ziua aterizării din 2021”, a scris NASA pe rețeaua de socializare Twitter.

Teorie neobișnuită a astronomilor: Există o lume invizibilă alături de noi VIDEO

”Acea bucată de folie strălucitoare face parte dintr-un înveliș termic, un material folosit pentru a putea controla temperaturile de acolo. Este o surpriză să descoperim asta aici: etapa de coborâre a roverului s-a petrecut la aproximtiv 2 kilometri distanță. A aterizat această bucată aici după aceea sau a fost suflată de vânt până aici?”.

Imaginea a reaprins îngrijorarea că explorarea spațiului riscă să contamineze mediile curate marțiene și lunare. Cu toate aceastea, experții au spus altceva.

Un psihiatru celebru susține existența unui tărâm dincolo de cel fizic: Mintea poate supraviețui morții trupului VIDEO

”Vestea bună este că totul a fost sterilizat înainte de a ajunge pe Marte, iar mediul de radiații spațiale ajută în timpul celor nouă luni de călătorie de pe Marte, la fel ca mediul sălbatic de la suprafața planetei roșii”, a spus profesorul Andrew Coates, de la Laboratorul Mullard Space Science de la UCL.

Roverul Perseverence a aterizat pe Marte în februarie 2021, iar în timpul coborârii, nava spațială care a adus roverul a abandonat o varietate de instrumente și obiecte, inclusiv un scut termic, o parașută și o macara.

#rover NASA, #rover Marte, #rover NASA Marte, #Roverul Perseverance, #misiune NASA, #misiune NASA Marte , #descoperire
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Folie la fel de subțire ca o stâncă? Ca să nu mai vorbim de aspect!