Rudele soldaților ruși morți în Ucraina, înfuriate de incompetența Kremlinului. ”Au fost aruncați sub tancuri, înarmați doar cu pistoale”

Marti, 17 Mai 2022, ora 17:17
11394 citiri
Rudele soldaților ruși morți în Ucraina, înfuriate de incompetența Kremlinului. ”Au fost aruncați sub tancuri, înarmați doar cu pistoale”

Informații despre pierderile Rusiei în războiul din Ucraina se scurg în societatea rusă, indignând rudele soldaților morți. În același timp, chiar și susținătorii de ieri ai invaziei Ucrainei își pierd încrederea în guvernul rus, scrie The Guardian.

Publicația subliniază că toate încercările autorităților ruse de a ascunde informații despre starea reală a lucrurilor au eșuat, iar vocea nemulțumirii este din ce în ce mai puternică.

„De la începutul războiului, m-am uitat foarte diferit la guvernul meu. Sunt niște lucruri foarte dure pe care aș vrea să le spun despre conducerea noastră, dar ar fi mai bine dacă nu aș face-o, pentru că mă vor băga în închisoare pentru asta", a spus Tatiana Efremenko, în vârstă de 39 de ani, al cărei fiu Nikita Efremenko a fost recrutat pe crucișătorul scufundat „Moscova”.

Situația nu este mai bună în teritoriile ocupate temporar din Donbass, unde bărbații în vârstă sunt forțați să lupte împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Nu li s-a permis să intre în Rusia, ci au fost aruncați sub tancuri, înarmați doar cu pistoale. Au fost complet distruși", a spus o femeie anonimă din regiunea Lugansk.

Și după dovezi clare ale înfrângerii trupelor ruse de lângă Belogorovka, în regiunea Lugansk, unde au fost uciși peste 400 de ocupanți și 80 de vehicule blindate, chiar și unii simpatizanți ai Kremlinului par să-și fi pierdut încrederea în înțelepciunea conducerii militare a țării.

”Până să aflăm numele „geniului militar” care a înființat un batalion de grup tactic la malul fluviului, iar acesta nu va răspunde public pentru asta, nu va fi nicio schimbare în armată. Dacă nu facem acest lucru, nicio mobilizare nu ne va salva ", a spus bloggerul rus și fostul militar Vladlen Tătarski, care a susținut în general războiul.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

De asemenea, este citat și comandantul rus în timpul războiului din 2014, Igor Girkin, cunoscut pentru criticile sale la adresa guvernului rus.

„Am spus de mai multe ori ce trebuie făcut în situația actuală. Este clar că forțele noastre nu sunt în măsură să provoace nici măcar o înfrângere limitată inamicului în bătălii terestre și că trebuie să ne pregătim pentru un proces prelungit, dificil, război la scară largă”, a spus Girkin.

Propagandiștii ruși nu au ascuns că Rusia vrea să cucerească Ucraina într-o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, au recunoscut că planurile Rusiei au eșuat lamentabil.

Citeste si:
Rusia a anunțat când se va termina războiul din Ucraina
Rusia a anunțat când se va termina războiul din Ucraina
La 125 de zile de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Kremlinul anunţă marţi când va încheia ofensiva. Potrivit oficialilor ruși, ofensiva în Ucraina se va termina atunci când...
De ce sancțiunile economice nu funcționează niciodată. Ipoteza greșită pe care se bazează cei care vor să pedepsească un regim
De ce sancțiunile economice nu funcționează niciodată. Ipoteza greșită pe care se bazează cei care vor să pedepsească un regim
Scopul sancțiunilor economice a fost rezumat în mod adecvat în 1960 de către un oficial al Departamentului de Stat al SUA într-un memoriu secret privind sancțiunile cubaneze: „pentru a...