Rudel Obreja, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 17:12
10363 citiri
Rudel Obreja, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Foto: B1 Tv

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost condamnat, miercuri dupa-amiaza, la trei ani de inchisoare cu executare.

Rudel Obreja a fost condamnat pentru trafic de influenta, dupa mai bine de un an de judecata si ca urmare a unui denunt facut de Sorin Ovidiu Vintu, la sfarsitul anului 2013.

Decizia nu este una definitiva, fiind in prima instanta, transmit televiziunile de stiri.

Rudel Obreja, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Pe 5 februarie 2014, Rudel Obreja a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca a cerut un milion de euro mita pentru a interveni pe langa un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Rudel Obreja, retinut de DNA (Video)

DNA a transmis, la acea data, ca, in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator suma de un milion de euro.

In schimbul banilor, Obreja a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la curtea suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, mai arata comunicatul.

Vintu l-a turnat pe Obreja folosind tehnica de interceptare de la DNA

Rudel Obreja a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

Dupa o luna, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost eliberat si plasat in arest la domiciliu, iar pe 18 martie a fost trimis in judecata.

Obreja, trimis in judecata pentru o spaga de un milion de euro de la Vintu

Rudel Obreja, la DNA: Vintu imi spunea "Ia banii, vrei sa ti-i pun in brate?"

Denuntatorul lui Rudel Obreja a fost Sorin Ovidiu Vintu, caruia fostul sportiv i-ar fi cerut milionul de euro pentru a interveni la judecatori in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

In acest caz, Sorin Ovidiu Vintu l-a inregistrat pe Rudel Obreja folosind microfoanele DNA, purtand asupra sa tehnica de interceptare in discutiile cu fostul presedinte al Federatiei Romane de Box.

Rudel Obreja, arestat preventiv in dosarul Gala Bute

Rudel Obreja, eliberat din arest: Lucrurile astea sunt un abuz, un instrument de tortura (Video)

La exact un an de la arestarea in acest dosar, pe 5 februarie, Obreja a fost arestat preventiv si in dosarul Gala Bute, fiind acuzat ca a participat la fraudarea fondurilor europene obtinute de Ministerului Turismului si destinate organizarii galei. Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost eliberat din arestul preventiv si plasat in arest la domiciliu pe 7 mai.

In acelasi dosar, a fost arestata preventiv si apoi plasata in arest la domiciliu si Elena Udrea, care a fost apoi trimisa in judecata pe 21 aprilie.

F.N.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Rudel Obreja condamnat inchisoare, #Obreja 3 ani inchisoare, #Obreja condamnat dosar Vintu, #Obreja condamnat trafic influenta , #arestat
Comentarii