Rudel Obreja, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 15:33
4032 citiri
Rudel Obreja, arestat preventiv pentru trafic de influenta

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat ca a cerut un milion de euro mita pentru a interveni pe langa un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitiei.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in cauza exista date si probe din care rezulta indicii potrivit carora, in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator suma de un milion de euro.

In schimbul banilor, Obreja a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la curtea suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, mai arata comunicatul.

Surse citate de Realitatea Tv arata ca denuntatorul ar fi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Rudel Obreja, retinut de DNA

Hotararea respectiva avea in vedere judecarea recursului declarat de denuntator, in calitate de inculpat in respectiva cauza penala, impotriva unei solutii de condamnare la inchisoare.

Rudel Obreja a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

Pentru a da credibilitate promisiunilor sale, Rudel Obreja a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a "noului cod" (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare Noul Cod Penal si Noul Cod de Procedura Penala).

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, se mai arata in comunicatul DNA.

Rudel Obreja a demisionat din fruntea Federatiei Romane de Box in noiembrie 2012 si nu este la prima intalnire cu DNA. In paralel cu acest caz, el a mai fost audiat de procurori in legatura cu modul in care firma sa a castigat exclusivitatea pentru organizarea galei "Campion pentru Romania" (iulie 2011), in cadrul careia Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy.

Citeste si:
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a reacționat luni, 29 noiembrie, la atacurile făcute de social-democrați la adresa guvernării liberale. ”Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona...