Spania - România, un meci cât o finală pentru naționala de rugby. Pe masă e calificarea la Campionatul Mondial. Ora de start și unde se poate vedea partida

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 09:49
3800 citiri
Spania - România, un meci cât o finală pentru naționala de rugby. Pe masă e calificarea la Campionatul Mondial. Ora de start și unde se poate vedea partida
Naționala de rugby a României

Naționala de rugby va juca duminică, în Spania, meciul care i-ar putea apropia decisiv pe ”stejari” de calificarea la Campionatul Mondial, competiție care va avea loc în 2023, în Franța.

Naționala de rugby a României are un nou meci cât o finală în lupta de calificare la Cupa Mondială din 2023. Programată duminică, de la ora 13.45 (în direct pe TVR 2), partida cu Spania din Rugby Europe Championships ne poate apropia decisiv de împlinirea visului prezenței la turneul final din Franța. Toată lumea știe însă că meciul de la Madrid este unul extrem de dificil, ibericii fiind contracandidați direcți la calificare.

În clasamentul ultimelor două ediții din Ruby Europe, cel care contează în campania de calificare, România e acum pe locul 2, cu 22 de puncte (în spatele Georgiei, 31 de puncte). Spania e pe patru, cu 21 de puncte, la fel ca Portugalia, lusitanii având însă un meci în plus.

Până la finalul preliminariilor, România va mai întâlni Georgia, acasă, și codașa Olanda în deplasare.

La rugby, victoria aduce 4 puncte, egalul câte 2, și se acordă bonusuri ofensive (trei eseuri mai mult decât adversarul) și defensive (eșec la 7 puncte sau mai puține) de 1 punct.

La Cupa Mondială se califică direct primele două clasate, în timp ce ocupanta locului 3 va disputa un baraj inter-continental.

”Este o finală, noi ne dorim să câștigăm și după aceea, după victorie, suntem calificați pentru Franța 2023. Emoții sunt, ca pentru fiecare meci, dar ne odihnim și trebuie să dăm ce e mai bun duminică”, spune Dragoș Ser, unul dintre cei mai importanți jucători ai României.

”Fiecare meci cu Spania din ultimii ani a fost foarte greu. Să nu uităm că și cel de anul trecut de la București a fost unul incendiar, jucat până în ultimul minut și încheiat cu victoria noastră. Miza e foarte mare, calificarea la Cupa Mondială. Mergem cu pieptul sus și vrem să venim cu o victorie acasă”, a adăugat Florin Surugiu.

Stejarii au avut un parcurs perfect în acest an în preliminarii, cu două victorii obținute acasă în primele două partide, cu Rusia (scor 34-25) și Portugalia (37-27), dar în ultimul meci succesul a fost obținut grație unei reveniri fantastice a jucătorilor noștri în cea de-a doua parte a întâlnirii.

Acum, românii sunt deciși să decidă soarta partidei încă din prima repriză.

”Meciul cu Portugalia a fost unul foarte greu. Trebuie să scoatem greșelile din prima repriză și automat partida va avea altă întorsătură. Dacă scoatem greșelile din prima parte și avem un început mult mai bun, va fi meciul reglat din prima repriză, eu așa zic”, a spus Florin Surugiu, jucător în naționala de rugby a României.

Dacă la Cupa Mondială din 2015 și-a cerut iubita de soție chiar pe teren, după meciul cu Irlanda (scor 10-44), de pe stadionul Wembley, Florin Surugiu știe ce va face dacă România se va califica la competiția de anul viitor și dacă va fi convocat.

”Pentru noi calificarea înseamnă foarte mult, pentru că rugby-ul în România nu e atât de dezvoltat ca în celelalte țări. Și de aceea obiectivul cel mai măreț este să ajungem să mergem să participăm la aceste Cupe Mondiale. Obiectivul meu e să ajung la Cupa Mondială, să bifez un meci și apoi voi pune ghetele în cui, cum e normal”, a încheiat Florin Surugiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
#rugby, #Romania, #Spania, #Campionatul Mondial , #stiri din sport